Προσλήψεις ΕΠΟΠ: Οι ειδικότητες και τα προσόντα για Στρατό Ξηράς (απόφαση Παναγιωτόπουλου)

Προσλήψεις ΕΠΟΠ: Οι ειδικότητες και τα προσόντα για Στρατό Ξηράς (απόφαση Παναγιωτόπουλου)

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος υπέγραψε προχθές την απόφαση για τα προσόντα και τις ειδικότητες που αφορούν τις επικείμενες προσλήψεις ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς. Πρόκειται συνολικά για 1.000 Επαγγελματίες Οπλίτες που θα προσληφθούν σε αυτόν.

Με την απόφαση, η οποία προαναγγέλλει την σχετική προκήρυξη, ορίζονται:

Οι απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις των (ΕΠ.ΟΠ.) του Στρατού Ξηράς, ανά Όπλο – Σώμα και ειδικότητα ποπυ περιλαμβάνονται στο άρθρο 1 μπορείτε να τις ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΠ.ΟΠ

Ειδικές ρυθμίσεις
1.Όπου στις διατάξεις της παρούσας ορίζεται ως προσόν το ομώνυμο ή αντίστοιχης ειδικότητας ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολών της αλλοδαπής, η αντιστοιχία και ισοτιμία αυτού με τους τίτλους που χορηγούν τα ελληνικά Πανεπιστήμια ή ΤΕΙ πιστοποιείται από τον αρμόδιο κρατικό φορέα.
2.Όπου στις διατάξεις της παρούσας ορίζεται ως προσόν ο ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που χορηγούν σχολές ή σχολεία της αλλοδαπής, η ισοτιμία και αντιστοιχία αυτού με τους τίτλους που χορηγούν τα ελληνικά σχολεία ή σχολές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαπιστώνεται ως εξής:
α. Για τίτλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μη τεχνικής ή επαγγελματικής εκπαίδευσης, βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
β. Για τίτλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, πράξη ισοτιμίας και κατάταξης της επιτροπής Ισοτιμιών του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) ή του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.) ή του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και βεβαίωση αντιστοιχίας βαθμού από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε εικοσαβάθμια κλίμακα.
3.Όπου στις διατάξεις της παρούσας ορίζεται ως προσόν το αντίστοιχης ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ της ημεδαπής, η έννοια των όρων αυτών είναι ότι το πτυχίο περί του οποίου πρόκειται, στηρίζεται σε σπουδές που καλύπτουν με πλήρη επάρκεια το γνωστικό αντικείμενο του πτυχίου που ζητείται με την προκήρυξη. Την περί αυτού αντιστοιχία χορηγεί το αρμόδιο όργανο του Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ αντίστοιχα, στο οποίο ανήκει το Τμήμα που χορήγησε το εν λόγω πτυχίο.
4.Η γνώση της αγγλικής γλώσσας, καθώς και το επίπεδο αυτής (άριστη Γ2/C2, πολύ καλή Γ1/C1 καικαλή Β2), όπου προβλέπεται στις διατάξεις της παρούσας, αποδεικνύεται σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 28 του π.δ. 50/2001.

Τι θα γίνει με όρια ηλικίας;

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από πολλούς η απόφαση του αρμόδιου υπουργού και για τα όρια ηλικίας. Αυτό που ισχύει τώρα είναι τα 28 έτη, αλλά υπάρχει έντονη πίεση από διάφορες πλευρές να αυξηθεί αυτό το όριο στα 32 ή έστω στα 30 χρόνια, προκειμένου αρκετοί νέοι με τα απαιτούμενα προσόντα να συμπεριληφθούν. Άλλωστε έχουν χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόσληψη τους εδώ και πολλά χρόνια, αφού δεν γίνονταν διαγωνισμοί για ΕΠ.ΟΠ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ανακοινωθεί συνολικά:

1000 προσλήψεις ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς,

300 στο Πολεμικό Ναυτικό,

280 στην Πολεμική Αεροπορία

και 20 στο Κοινό Νομικό Σώμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ ΕΔΩ 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*