Περιφέρεια ΑΜΘ: Διαθέτει 3,2 εκατ. ευρώ απ’ το ΕΣΠΑ, για προστασία απ’ την πανδημία σε δομές προσφύγων

Περιφέρεια ΑΜΘ: Διαθέτει 3,2 εκατ. ευρώ απ’ το ΕΣΠΑ, για προστασία απ’ την πανδημία σε δομές προσφύγων

-Ανάμεσα τους είναι και τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου του δήμου Ορεστιάδας

Πόρους ύψους 3,2 εκ. € διαθέτει η Περιφέρεια ΑΜΘ για την προστασία κατά της πανδημίας του κορονοϊού σε περιοχές με δομές προσφύγων και λαθρομεταναστών.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει 3.252.434 ευρώ από το ΕΣΠΑ για να ενισχυθούν με προσωπικό και μέσα οι δομές υγείας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού σε χώρους προσφύγων και μεταναστών.

Η χρηματοδότηση αφορά στα δύο Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών (ΚΦΠΜ) στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας και Καβάλας, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και στα τρία Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) στην Ορεστιάδα, στην Ξάνθη και στη Δράμα.

Στόχος είναι να ενισχυθεί το δίκτυο διασφάλισης της δημόσιας υγείας και υγειονομικής προστασίας ενάντια στην πανδημία στους συγκεκριμένους χώρους.

Για τη σημασία που έχει η χρηματοδότηση αυτή στην προστασία της δημόσιας υγείας, ο κ. Μέτιος πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, Ξάνθης κ. Νίκο Ευφραιμίδη, Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη και Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο.