Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Κρούσματα κορονοϊού σε γιατρούς, νοσηλευτές – Τεστ σε όσους ήρθαν σε επαφή

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Κρούσματα κορονοϊού σε γιατρούς, νοσηλευτές – Τεστ σε όσους ήρθαν σε επαφή

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr τουλάχιστον 2 γιατροί και 2 νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ενώ υπάρχουν και 4 ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική κλινική η οποία έχει διαμορφωθεί ειδικά σε κλινική Covid-19.

Όλα ξεκίνησαν μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ασθενής που ήταν καρκινοπαθής, μια και τα συγκεκριμένα χειρουργεία όπως και τα έκτακτα είναι τα μοναδικά που πραγματοποιούνται και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αποφασίστηκε άμεσα και υποβλήθηκαν αρχικά σε rapid tests και στη συνέχεια σε μοριακό έλεγχο, οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Χειρουργικής Κλινικής. Μέχρι τώρα βρέθηκαν δύο γιατροί και ισάριθμοι νοσηλευτές θετικοί και από τα δύο τεστ και δεν αποκλείεται ο αριθμός να αυξηθεί. Φυσικά έχουν ληφθεί άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα και εφαρμόστηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται. Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα στα σπίτια τους, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση και ήδη υποβάλλονται στα απαραίτητα τεστ και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Παράλληλα εξετάζεται πως “κόλλησε” ο ασθενής που εγχειρίστηκε και δεν αποκλείεται αυτό να έγινε από τον συνοδό του στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, αφού βάση των σχετικών πρωτοκόλλων ένα μόνο άτομο δικαιούνται να συνοδεύει σε παρόμοιες περιπτώσεις (χειρουργείου δηλαδή) τον ασθενή. Αυτό δημιουργεί εύκολες ανησυχίες για διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή, δηλαδή σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα, γι’ αυτό αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των τεστ που θα διενεργηθούν αρχές της επόμενης εβδομάδας από τα ειδικά κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ σε πολίτες του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κορονοϊός: Διενέργεια rapidtests στην Ορεστιάδα με drivethrough και το Διδυμότειχο σε ευπαθείς ομάδες