Hellas Frost: Η εβρίτικη εταιρεία επενδύει σε εξοπλισμό και ψυγεία και μπαίνει στην βιομάζα

Hellas Frost: Η εβρίτικη εταιρεία επενδύει σε εξοπλισμό και ψυγεία και μπαίνει στην βιομάζα

Σε τρεις άξονες ξεδιπλώνεται ο επενδυτικός σχεδιασμός της Hellas Frost-Ελληνική Οικοαγροτική για την επόμενη χρονιά, με την εβρίτικη εταιρεία να προγραμματίζει την είσοδο σε νέες δραστηριότητες οι οποίες θα συνοδευτούν από αύξηση των συνεργασιών συμβολαιακής μορφής με αγρότες της περιοχής.

Όπως εξήγησε στην “Ύπαιθρο Χώρα” και τον δημοσιογράφο της Γιάννη Τσατσάκη ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης Γιάννης Παυλούδης, ο σχεδιασμός προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του συσκευαστηρίου που βρίσκεται στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου με νέο εξοπλισμό, εγχείρημα που κοστολογείται στα 500.000 ευρώ και για το οποίο από τις αρχές του 2020 έχει υποβληθεί αίτημα ένταξης στον Αναπτυξιακό.
Την ίδια στιγμή η εταιρεία προχωρά στη δημιουργία καινούργιων ψυκτικών θαλάμων, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της. Το ύψος του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται στις 800.000 ευρώ και αναμένεται να ενταχθεί σε πρόγραμμα της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το σχετικό αίτημα μάλιστα κατατέθηκε φέτος το καλοκαίρι.
Το τρίτο και πλέον ενδιαφέρον πρότζεκτ ωστόσο, αφορά την παραγωγή βιομάζας και από υποπροϊόντα του εργοστασίου, κίνηση η οποία σύμφωνα με τον κ.Παυλούδη “θα σηματοδοτήσει την εφαρμογή εκ μέρους μας ολοκληρωτικά κυκλικής οικονομίας”.

Μονάδα παραγωγής βιομάζας

Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο θα υλοποιηθεί με ίδια κεφάλαια και αναμένεται να αγγίξει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, καθώς όπως σημειώνει ο ίδιος “είναι ένας συνδυασμός έργων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υλικού και θερμικής ενέργειας στο υπάρχον εργοστάσιο αλλά και για θερμοκήπιο”.
Φορέας της επένδυσης θα είναι η Οικοαγροτική ΙΚΕ, εταιρεία που ανήκει στον ίδιο τον κύριο Παυλούδη. Η μονάδα ισχύος 1 μαγαβάτ θα ανεγερθεί δίπλα στο εργοστάσιο της Hellas Frost και αυτό το διάστημα η εταιρεία βρίσκεται εν αναμονή των όρων σύνδεσης από το ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να ξεκινήσει την κατασκευή της.
Από τη στιγμή που θα υλοποιηθεί, η εταιρεία θα προσθέσει και ενεργειακά φυτά στο καλάθι των προϊόντων τα οποία προμηθεύεται συμβολαιακά από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής (Κοιλάδα του Έβρου, του Άρδα και του Ερυθροπόταμου). “Από τα 7.000 στρέμματα συμβολαιακής που ήδη “τρέχουμε” με σπανάκι, φασολάκι και αρακά, θα φτάσουμε σε 10.000 στρέμματα” λέει χαρακτηριστικά ο κύριος Παυλούδης.

Στα σκαριά νέοι κωδικοί

Η Hellas Frost- Ελληνική Οικοαγροτική προωθεί τα προϊόντα της στην “ΑΙΝΟΣ”, ενώ παράλληλα διατηρεί και το δικό της brand (Hellas Frost). Ωστόσο όπως λέει στην “Υ.Χ” ο κ.Παυλούδης, με την ολοκλήρωση των επενδύσεων στο εργοστάσιο των Μεταξάδων και δίχως να επηρεαστεί η συνεργασία με την “ΑΙΝΟΣ” θα προχωρήσει στο λανσάρισμα ενός καινούργιου brandt, κάτω από το οποίο θα ενταχθούν νέοι κωδικοί. Όπως κατεψυγμένα φυλλώδη λαχανικά, με τα οποία “πειραματίζεται” αυτό το διάστημα αλλά και έτοιμα γεύματα.
Το 2019 ο τζίρος της Hellas Frost, που σημειωτέον αποτελεί ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ” ανήλθε σε 3,84 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά σχεδόν 33% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Για φέτος ο Γιάννης Παυλούδης εκτιμά ότι θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα, δίχως να αποκλείεται μία μικρή πτώση. Ο ίδιος θεωρεί κομβικής σημασίας το άνοιγμα της εστίασης το 2021, δεδομένου ότι αρκετές εταιρείες του κλάδου μεταξύ του οποίου και “ΑΙΝΟΣ”, έχουν συνεργασίες στο χώρο του catering με αποτέλεσμα δέχονται σοβαρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού.
Πηγή: ypaithros.gr