Πένθος για τον Βαγγέλη Περιστεράκη – “Έφυγε” από κορονοϊό ο πρώην Αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου και Πρόεδρος Σοφικού

Πένθος για τον Βαγγέλη Περιστεράκη – “Έφυγε” από κορονοϊό ο πρώην Αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου και Πρόεδρος Σοφικού

Πένθος στον βόρειο Έβρο, για τον χαμό του επί χρόνια αυτοδιοικητικού Βαγγέλη Περιστεράκη, ο οποίος “έφυγε” χθες Κυριακή σε ηλικία 68 χρόνων στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες με κορονοϊό.

Πατέρας του πρώην Αντιδημάρχου Ορεστιάδας και νυν Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας βορείου Έβρου Γιάννη Περιστεράκη, ο αποθανών είχε σημαντική και πολύχρονη παρουσία στα αυτοδιοικητικά πράγματα της περιοχής του Διδυμοτείχου. Διετέλεσε δύο 4ετίες Πρόεδρος της Κοινότητας Σοφικού απ’ όπου καταγόταν και ζούσε, αλλά και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στον δήμο Διδυμοτείχου από το 2010, με δήμαρχο τον Παρασκευά Πατσουρίδη, με τον συνδυασμό του οποίου και εκλέχθηκε.

Είδε με χαρά και ικανοποίηση τον γιο του Γιάννη να ακολουθεί τα χνάρια του στην τοπική αυτοδιοίκηση και μάλιστα στην ίδια θέση που ο ίδιος προσέφερε στον δήμο Διδυμοτείχου, ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στο δήμο Ορεστιάδας την προηγούμενη 5ετία με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη.

Τον τελευταίο μήνα επειδή είχε ένα υποκείμενο νόσημα, νοσηλεύθηκε αρχικά για μια ημέρα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, αλλά φάνηκε να το ξεπερνάει. Εκεί μάλιστα υποβλήθηκε σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού που ήταν αρνητικό. Όμως μετά από λίγες ημέρες του παρουσιάστηκαν συμπτώματα και διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19. Επειδή η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, διακομίσθηκε στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και νοσηλευόταν στην ΜΕΘ, αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής στην “μάχη” που έδωσε επί μέρες.

Το Evros-news.gr και εγώ προσωπικά, που είχα την τύχη να γνωρίζω πολλά χρόνια τον Βαγγέλη, εκφράζουμε από καρδιάς τα ολόθερμα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της εβρίτικης γης που θα τον σκεπάσει.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ