ΕΛ.ΑΣ: Έδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία του Πακιστανού δολοφόνου που συνελήφθη στο Διδυμότειχο

ΕΛ.ΑΣ: Έδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία του Πακιστανού δολοφόνου που συνελήφθη στο Διδυμότειχο

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες δύο Πακιστανών οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία ομοεθνούς τους στα Καμίνια στις 20 Νοεμβρίου και ο ένας από τους δύο συνελήφθη στο Διδυμότειχο λίγο πριν το σκάσει στην Τουρκία, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό συμβάν έγινε στην οδό Αγίων Αναργύρων 49, στα Καμίνια, σε διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου στις εργατικές κατοικίες, όταν τρεις Πακιστανοί, που διέμεναν στο διαμέρισμα, δέχθηκαν επίθεση από 10 ομοεθνείς τους.

Από την άγρια συμπλοκή, ένας εκ των τριών Πακιστανών που έμεναν στο διαμέρισμα έχασε τη ζωή του. Ένας ακόμη φέρει τραύματα από μαχαίρι, ενώ ένας άλλος τραυματίστηκε ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό. Αρχικά, η ΕΛΑΣ είχε συλλάβει δύο άτομα, ενώ μερικές ημέρες αργότερα άλλον έναν, στο Διδυμότειχο. Αυτός έφτασε στην περιοχή μας και λίγο πριν προλάβει να περάσει τον ποταμό Έβρο, συνελήφθη σε παρέβρια περιοχή του Διδυμοτείχου, όπου περιφέρονταν και εντοπίστηκε από Συνοριοφύλακες.

Μάλιστα το Evros-news.gr είχε δημοσιεύσει τότε την φωτογραφία κατά την στιγμή της σύλληψης του, αλλά με “μωσαϊκό” στο πρόσωπο λόγω των απαγορεύσεων που προβλέπει ο νόμος ακόμα και για στυγνούς εγκληματίες. Όμως τώρα η ίδια η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα με Εισαγγελική απόφαση τις φωτογραφίες των δύο Πακιστανών.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο αλλοδαπών που κατηγορούνται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας 29χρονου αλλοδαπού και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 25χρονου αλλοδαπού, οι οποίες διαπράχθηκαν την 20-11-2020 στα Καμίνια (σχετικό το από 21-11-2020 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τους μη συλληφθέντες, υπηκόους Πακιστάν:

1. (επ) FARRUKH (ον) TAIMOOR του MUKHTAR AHMAD και της KANEEZ BIBI , γεννηθέντα την 10-2-1990

2. Υπήκοο Πακιστάν WARRAICH BILAL αγνώστων λοιπών στοιχείων. Πρόκξειται για αυτόν που συνελήφθη από τους Συνοριοφύλακες στην περιοχή του Διδυμοτείχου.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-4178715 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 11-3-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.