Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Πόσοι γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό είναι θετικοί στον κορονοϊό – Συγκεκριμένα στοιχεία

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Πόσοι γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό είναι θετικοί στον κορονοϊό – Συγκεκριμένα στοιχεία

Στους 42 ανέρχονται συνολικά οι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό (διοικητικοί, καθαριότητα, τεχνική υπηρεσία) που έχουν τεθεί εκτός στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, από τους οποίους οι 37 έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. 

Σύμφωνα με έγκυρες και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Evros-news.gr, σε σύνολο 352 υπαλλήλων που εργάζονται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, τα δεδομένα αυτή την στιγμή είναι:

Θετικοί στον κορονοϊό έχουν βρεθεί:

 • 7 γιατροί, εκ των οποίων οι 3 από την Χειρουργική και οι 4 από την Παθολογική Κλινική. Ένας έχει τεθεί σε καραντίνα γιατί είχε στενή επαφή με τα κρούσματα
 • 19 νοσηλευτές βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, σε σύνολο 177 εργαζομένων στο νοσηλευτικό προσωπικό.
 • 4 εργαζόμενοι σε καθαριότητα και φύλαξη επίσης θετικοί
 • 6 υπάλληλοι στην Τεχνική Υπηρεσία θετικοί στον κορονοϊό
 • 1 διοικητική υπάλληλος επίσης θετική στον Covid-19 

Τέθηκαν επίσης σε καραντίνα 4 νοσηλευτές λόγω στενής επαφής με συναδέρφους τους. Από την ερχόμενη Δευτέρα όλοι οι εργαζόμενοι θα αρχίσουν να επανέρχονται και θα υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης.

Τι ισχύει για τους ασθενείς με κορονοϊό

και όσους μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη

Όσον αφορά τους ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ισχύουν τα εξής:

Στην Παθολογική Κλινική νοσηλεύονταν 10 επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού και 3 στην Χειρουργική κλινική.

Δύο από αυτούς πήραν εξιτήρια γιατί ξεπέρασαν τον Covid-19. Ο ένας μεταφέρθηκε για περαιτέρω νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Όσον αφορά τα 10 περιστατικά που νοσηλεύονταν στην Παθολογική Κλινική και επειδή κάποια δημοσιεύματα προσπάθησαν να δημιουργήσουν εικόνα και κατάσταση χάους και πανικού, την οποία έσπευσαν να αναπαράγουν προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ αθηναϊκά ΜΜΕ για αντιπολιτευτικούς λόγους, ισχύει ότι:

 1. 5 ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρθηκαν στο Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης χθες και σήμερα για συνέχιση της νοσηλείας. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, από την στιγμή του δεύτερου κύματος της πανδημίας που το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπως και άλλα της Περιφέρειας ΑΜΘ αποφασίστηκε να νοσηλεύουν ήπια περιστατικά Covid-19, που μεταφέρονται κάποια για επιπλέον νοσηλεία ή αν απαιτείται διοασωλήνωση στην ΜΕΘ, στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης, που είναι το Νοσοκομείο Αναφοράς.
 2. Ένας ασθενής παίρνει εξιτήριο σήμερα
 3. Ένας ακόμα θα πάρει εξιτήριο αύριο, αφού ξεπέρασε τον κορονοϊό.
 4. Παραμένουν και νοσηλεύονται 4 ασθενείς με κορονοϊό στην ειδική πτέρυγα της Παθολογικής, μαζί με 2 ακόμα… ύποπτα που αναμένεται η επιβεβαίωση τους.

Κανονικά λειτουργεί η Παθολογική. Καμιά κλινική

ή πτέρυγα δεν σταμάτησε να λειτουργεί

Όσον αφορά την κινδυνολογία και την ξεκάθαρη προσπάθεια προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο ΜΜΕ για την λειτουργία των Κλινικών, ισχύουν τα εξής:

 • Καμιά Κλινική ή πτέρυγα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου δεν σταμάτησε να λειτουργεί. 
 • Η Παθολογική Κλινική συνεχίζει κανονικά την λειτουργία της και όσον αφορά τα περιστατικά κορονοϊού και τα υπόλοιπα.
 • Η Χειρουργική Κλινική μετά από τα κρούσματα που βρέθηκαν, αδειάζει και απολυμαίνεται και οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί προσωρινά σε άλλο θάλαμο, ενώ θα επιστρέψουν μόλις ολοκληρωθεί η απολύμανση.
 • Αναβλήθηκαν για 10 ημέρες όλα τα χειρουργεία που είχαν προγραμματιστεί, εκτός από τα κατεπείγοντα που φυσικά και θα πραγματοποιούνται κανονικά.
 • Όπως τονίζεται από τους υπεύθυνους του Νοσοκομείου, όποιος ασθενής μπαίνει για χειρουργική επέμβαση, υποβάλλεται σε rapid test για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μετάδοσης.

Να θυμίσουμε εδώ, ότι στις 12 Δεκεμβρίου το Evros-news.gr είχε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ότι υπήρξαν κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτές της Χειρουργικής Κλινικής και η εκτίμηση ήταν ότι κόλλησαν από ασθενή που χειρουργήθηκε και ήταν θετικός στον κορονοϊό. Το αρχικό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό, αλλά το επόμενο βγήκε θετικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θετικός σε Covid-19 βρέθηκε και ο συνοδός του.

Τα μισά από τα χθεσινά 40 κρούσματα του νομού

που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, είναι από τον βόρειο Έβρο 

Όλα αυτά δεν είναι αποκομμένα φυσικά, από το γεγονός ότι είναι δεδομένο ότι μετά την Αλεξανδρούπολη, υπάρχει πρόβλημα και στις περιοχές του βορείου Έβρου, δηλαδή σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα, όπου τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αυξηθεί, παρά το lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, από τα 40 χθεσινά επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το νομό Έβρου, πάνω από 20 προέρχονται από το βόρειο τμήμα του νομού και είναι μοιρασμένα σε αριθμό μεταξύ Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Κρούσματα κορονοϊού σε γιατρούς, νοσηλευτές – Τεστ σε όσους ήρθαν σε επαφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*