ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ-Ντοκουμέντα: Πως μεταφέρουν 15 λαθρομετανάστες με ένα αυτοκίνητο απ’ τον ορεινό όγκο Σουφλίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ-Ντοκουμέντα: Πως μεταφέρουν 15 λαθρομετανάστες με ένα αυτοκίνητο απ’ τον ορεινό όγκο Σουφλίου

Δυο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ-Ντοκουμέντα, τα οποία δείχνουν πως γίνεται η διακίνηση των λαθρομεταναστών από τα χωριά του ορεινού όγκου της περιοχής Σουφλίου αρχικά στην Ροδόπη και στη συνέχεια στο εσωτερικό της υπόλοιπης χώρας, παρουσιάζει το Evros-news.gr.

Δείχνουν έναν από τους τρόπους που επιλέγουν οι διακινητές για να μην διακινδυνεύσουν οι ίδιοι την σύλληψη τους. Έρχονται με διάφορα αυτοκίνητα στην περιοχή, τα εγκαταλείπουν σε κάποια σημεία και αφήνουν εκεί κοντά τα κλειδιά και ενημερώνουν τους λαθρομετανάστες τηλεφωνικά ή με μηνύματα, που ακριβώς βρίσκονται και πως θα τα πάρουν για να συνεχίσουν τον ταξίδι τους.

Στο πρώτο ΒΙΝΤΕΟ, βλέπετε ότι στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπαίνουν συνολικά… 15 άτομα νεαρής ηλικίας. Πρώτα γεμίζουν το πορτ μπαγκάζ όσοι μπορούν εκεί να στριμωχτούν και οι υπόλοιποι είναι σαν… σαρδέλες στο εσωτερικό.

Αφού έστω και πολύ ασφυκτικά κατάφεραν και… βολεύτηκαν και οι 15, ξεκινάει το ταξίδι μέσω των δρόμων που υπάρχουν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και βγάζουν από την περιοχή του Δερείου στα χωριά της Ροδόπης. Κυρίως επαρχιακοί και αγροτικοί δρόμοι, προκειμένου να αποφευχθούν τα μπλόκα των αστυνομικών. Στο δεύτερο ΒΙΝΤΕΟ, οι λαθρομετανάστες ευχαριστημένοι που ξεκίνησαν το ταξίδι,. τραγουδούν και πανηγυρίζουν.

Τα δυο συγκεκριμένα ΒΙΝΤΕΟ, βρίσκονταν σε κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε παρατημένο σε ένα από τα αυτοκίνητα των διακινητών, το οποίο είχαν αφήσει για να το χρησιμοποιήσουν για την μεταφορά τους λαθρομετανάστες. Το εντόπισαν όμως κάτοικοι των χωριών του ορεινού όγκου Σουφλίου και είδαν τα δυο συγκεκριμένα ΒΙΝΤΕΟ που σας παρουσιάζουμε. Άλλωστε η περιοχή είναι γεμάτη διασκορπισμένα, παρατημένα αυτοκίνητα από διακινητές, τα οποία περιμένουν τους λαθρομετανάστες να περάσουν από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου στην Ελλάδα, να φτάσουν ως εκεί με τα πόδια και αφού τα πάρουν να συνεχίσουν τον δρόμο προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΛΟΜΑ: ΒΙΝΤΕΟ: Ούτε οι κακές καιρικές συνθήκες αποτρέπουν τους λαθρομετανάστες να κινούνται στα ορεινά Σουφλίου