Στην 11άδα των κορυφαίων αθλητικών σωματείων της Ελλάδας ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Στην 11άδα των κορυφαίων αθλητικών σωματείων της Ελλάδας ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Στα 11 μεγαλύτερα αθλητικά σωματεία της Ελλάδας με βάση την καλλιέργεια περισσοτέρων αθλημάτων, βρίσκεται ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης,  βάση του επίσημου καταλόγου των συλλόγων όλης της χώρας που ανακοινώθηκε ότι θα επιχορηγηθούν από την Πολιτεία.

Από τα 3.408 σωματεία που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη λίστα την οποία ανακοίνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, υπάρχουν μόλις 11 τα οποία και καλλιεργούν πάνω από δέκα αθλήματα. Το ένα από αυτά είναι ο κορυφαίος σύλλογος Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο οποίος όπως αναφέρεται επίσημα, δραστηριοποιείται σε ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, στίβος, κολύμβηση, πόλο, πινγκ πονγκ, μπάντμιντον, σκοποβολή και σκάκι. Θα εισπράξει επιχορήγηση 11.500 ευρώ.

Μόνο άλλα δύο αθλητικά σωματεία σε όλη την υπόλοιπη χώρα επίσης φέρονται να καλλιεργούν 10 αθλήματα και θα επιχορηγηθούν επίσης με τοι ίδιο ποσό.  Υπάρχουν ακόμα στην λίστα ένα σωματείο που καλλιεργεί 11 σπορ, ένα έχει στις τάξεις του 12, ένα 13, ένα 14 και τέσσερα αθλητικά σωματεία καλλιεργούν από 15 αθλήματα το καθένα. Αυτά ανακηρύσσονται… άτυποι πρωταθλητές στην σχετική λίστα που δόθηκε στην δημοσιότητα και θα επιχορηγηθούν με 16.500 ευρώ από την Πολιτεία. Πρόκειται για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΧΑΝΘ.

Πηγή: thrakisports.gr