Κατασκοπεία υπέρ Τουρκίας: Συνελήφθη σε χωριό της Ροδόπης ο μάγειρας και στη Ρόδο ο γραμματέας του προξενείου

Κατασκοπεία υπέρ Τουρκίας: Συνελήφθη σε χωριό της Ροδόπης ο μάγειρας και στη Ρόδο ο γραμματέας του προξενείου

Συνελήφθη στη Ροδόπη και συγκεκριμένα στο χωριό Έβρηνος απ’ όπου και κατάγεται,  από άνδρες της Ασφάλειας Κομοτηνής, ο 56χρονος  μάγειρας, ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση κατασκοπείας υπέρ της Τουρκίας στη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Ο ένας εκ των δύο που κατηγορούνται για την υπόθεση κατασκοπείας, μετά την απόλυσή του από το πλοίο “ΣΤΑΥΡΟΣ” της SAOS Ferries στο οποίο εργαζόταν στα δρομολόγια των άγονων γραμμών στα Δωδεκάνησα, είχε μεταβεί στην Κομοτηνή και το χωριό του. Εκεί τον συνέλαβαν το μεσημέρι οι αστυνομικοί.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα, το πρωί σήμερα,  η σύλληψη του επίσης καταγόμενου από την Ροδόπη (το χωριό Σώστης) 35χρονου γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο με τον  οποίο συνεργάζονταν και κατέγραψε στρατιωτικές θέσεις στο Καστελόριζο, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης της τακτικής Ανακρίτριας του νησιού. Ήδη ο 35χρονος βρίσκεται αυτή την ώρα στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρόδου, προκειμένου να δώσει κατάθεση σε προανακριτικό στάδιο για τα όσα του καταλογίζονται και στο πλαίσιο του σχετικού εντάλματος της ανακρίτριας Ρόδου συνελήφθη. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 35χρονος αρνείται την όποια εμπλοκή στην υπόθεση αυτή.

Στους δύο κατηγορουμένους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για τέσσερα αδικήματα και βάσει αυτών εκδόθηκαν και τα εντάλματα σύλληψής τους. Αρχικά είχαν αφεθεί ελεύθεροι και μάλιστα ο μάγειρας επέστρεψε στο πλοίο για δουλειά, αλλά με απόφαση της εταιρείας και του πλοιοκτήτη Φώτη Μανούση απολύθηκε, ενώ η απόφαση να μην προφυλακιστούν όταν μιλάμε για υπόθεση κατασκοπείας, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ίσως η φύση της συγκεκριμένης υπόθεσης και η εμπλοκή και της ΕΥΠ στην υπόθεση, να… επέβαλλαν έναν τέτοιο χειρισμό, προκειμένου να βρεθούν επιπλέον στοιχεία από την συμπεριφορά τους και τις επικοινωνίες τους αμέσως μετά την αρχική σύλληψη.