Σουφλί: Υποβλήθηκαν σε rapid test 282 κάτοικοι – Πόσοι βρέθηκαν θετικοί – Τα κρούσματα σήμερα στον Έβρο

Σουφλί: Υποβλήθηκαν σε rapid test 282 κάτοικοι – Πόσοι βρέθηκαν θετικοί – Τα κρούσματα σήμερα στον Έβρο

-Μόνο 3 θετικά κρούσματα στον δήμο Σουφλίου

-Μία 94χρονη νεκρή από κορονοίό, τρόφιμος του Ιωακείμειου Γηροκομείου της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

Σε δωρεάν δειγματοληψίες (rapid test ) για ανίχνευση κορωνοϊού με τη μέθοδο του drive through, υποβλήθηκαν σήμερα στον δήμο Σουφλίου συνολικά 282 πολίτες. 

Οι έλεγχοι έγιναν σε 243 πολίτες της πόλης Σουφλίου και σε 39 πολίτες των Λαγυνών, από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τον δήμο Σουφλίου. Η δράση υποστηρίχθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου.

Η προσέλευση των κατοίκων ήταν σημαντική όπως δείχνουν και οι αριθμοί και βρέθηκαν μόνο 3 θετικοί στον Covid-19 από τοπυς 243 στο Σουφλί. Οι 39 που υποβλήθηκαν στα τεστ στα Λαγυνά όπου το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν κάποια κρούσματα και γι’ αυτό έγινε μαζικός έλεγχος, ήταν όλοι τους αρνητικοί.

Βρέθηκαν στο Σουφλί και παρακολούθησαν τους ελέγχους ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, παρουσία του δημάρχου Παναγιώτη Καλακίκου, του περιφερειακού συμβούλου Βασίλη Δελησταμάτη και Αντιδημάρχων.

Μείωση στα κρούσματα στο νομό Έβρου

που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 916 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και το θετικό είναι ότι έπεσαν σε τριψήφιο αριθμό. Μείωση είχαμε και στο νομό Έβρου, αφού ανακοινώθηκαν 25 κρούσματα, ενώ χθες είχαμε 40. Πρώτος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι ο νομός Ξάνθης με 26 κρούσματα, τρίτη είναι η Καβάλα με 18, τέταρτη η Ροδόπη με 14 και τελευταία η Δράμα με 8.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 129584, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες. 5178 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 37630 (29.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή:
Αττικής 262
Θεσσαλονίκης 186
Αιτωλοακαρνανίας 17
Αργολίδας 1
Αρκαδίας 1

Άρτας 2
Αχαΐας 9
Βοιωτίας 12
Γρεβενών 4
Δράμας 8
Έβρου 25
Εύβοιας 5
Ευρυτανίας 2
Ηλείας 1
Ημαθίας 11
Θάσος 1


Ιωαννίνων 2
Καβάλας 18
Καρδίτσας 18
Καστοριάς 1
Κιλκίς 9
Κοζάνης 37
Κορινθίας 10
Λακωνίας 10
Λάρισας 39
Λέσβου 23
Λευκάδας 2
Μαγνησίας 46
Μεσσηνίας 2
Νήσων 3
Ξάνθης 26
Πέλλας 16
Πιερίας 34
Πρέβεζας 1
Ρεθύμνου 2
Ροδόπης 14
Ρόδος 2
Σερρών 28
Τρικάλων 3
Φθιώτιδας 4
Φλώρινας 4
Χαλκιδικής 5
Χανίων 2
Χίου 7
Υπό διερεύνηση 6

527 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 160 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 797 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επίσης, έχουμε 96 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4044 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1631 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ένας ακόμα νεκρός στο Ιωακείμειο Γηροκομείο

της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

Στο μεταξύ, ένας ακόμα ηλικιωμένος τρόφιμος του Ιωακείμειου Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, έχασε την ζωή του από κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ίδια στην εβδομαδιαία ενημέρωση της. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση,  πρόκειται για μία 94χρονη θετική στον κορωνοϊό, που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης από 23/11 έως τις 16/12 οπότε και απεβίωσε. Η ενημέρωση αναφέρει:

“Συνεχίζοντας σήμερα Παρασκευή18Δεκεμβρίουτηνεβδομαδιαία ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας, περί της κρατούσης υγειονομικής καταστάσεως των Ιδρυμάτων μας, γνωστοποιεί ότι:

Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» οι τρόφιμοι και οι υπάλληλοί μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς να υπάρχει εντός του Ιδρύματος λοιμωξιογόνος εστία. Τα αποτελέσματα από τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 σε όλους τους τροφίμους και το προσωπικό μας ήταν αρνητικά.

Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο λάβαμε τα αποτελέσματα των τέστ ανίχνευσης κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου σε όλο το προσωπικό και τους τροφίμους και δεν υπάρχει κανένα νέο κρούσμα. Οι θετικοί τρόφιμοι είναι ασυμπτωματικοί και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θεωρείται ότι έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο και είναι εκτός νόσου. Το ίδιο ισχύει και για όλο το προσωπικό, που επανήλθαν άπαντες στα καθήκοντά τους. Κατά την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε έναν θάνατο μίας τροφίμου, 94 ετών και θετικής στον κορωνοϊό, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της πόλεώς μας από 23/11 έως τις 16/12 οπότε και απεβίωσε.

Ο Σεβ. Πρόεδρος και τα μέλη των Δ.Σ. των Ιδρυμάτων, μαζί με τους υπεύθυνους ιατρούς βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τους λοιμωξιολόγους του Νοσοκομείου μας δίνοντας τις προβλεπόμενες με βάσει τα Πρωτόκολλα κατευθύνσεις.

Παρακαλούμε να εύχεσθε και να προσεύχεσθε ώστε ο Χριστός να κρατά υγιείς τους τροφίμους και το προσωπικό των Ιδρυμάτων μας που όλο αυτό το διάστημα θυσιάστηκε υπηρετώντας τον συνάνθρωπό τους.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι σταματούμε την ενημέρωση επειδή πλέον δεν υπάρχει λόγος επικινδυνότητας μέχρι στιγμής στα Ιδρύματά μας. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε εκτάκτως με υπευθυνότητα, όπως το πράξαμε μέχρι σήμερα.

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!