ΑΚΤΩΡ και Άβαξ προσωρινοί ανάδοχοι, για το δίκτυο αερίου σε Θράκη και Ανατολική Μακεδονία

ΑΚΤΩΡ και Άβαξ προσωρινοί ανάδοχοι, για το δίκτυο αερίου σε Θράκη και Ανατολική Μακεδονία

Τις κατασκευαστικές εταιρείες ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ έχει ανακηρύξει η ΔΕΔΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, ως προσωρινούς αναδόχους των διαγωνισμών για την κατασκευή των έργων δικτύου φυσικού αερίου στις περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ανάπτυξής της.

Η απόφαση ελήφθη αφού πρώτα εξετάστηκαν ενστάσεις ανταγωνιστών και άλλα θέματα, ενώ πλέον έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και όταν δοθεί από εκεί το πράσινο φως, τα έργα θα μπουν στη φάση της κατασκευής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η έναρξη των εργασιών θα γίνει τον Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι οι υποδομές φυσικού αερίου που θα αναπτυχθούν σε Ξάνθη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Καβάλα θα περιλαμβάνουν την κατασκευή συνολικά 496 χιλιομέτρων δικτύου φυσικού αερίου και τουλάχιστον 15.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 61,8 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη.

Πηγή: energypress.gr

Αφήστε το σχόλιό σας