Τον πολιτικό γυρολόγο Νίκο Μπίστη, όρισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο Συντονιστή σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Τον πολιτικό γυρολόγο Νίκο Μπίστη, όρισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο Συντονιστή σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Τον γνωστό πολιτικό γυρολόγο Νίκο Μπίστη, που αλλάζει κάθε τόσο κόμμα όπως τα πουκάμισα, όρισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο Συντονιστή για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο πρώην ΚΚΕ, μετέπειρα ΚΚΕ Εσωτερικού, Συνασπισμός, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, “Ελιά” ΚΙΝΑΛ και τώρα πάλι ΣΥΡΙΖΑ, είχε μάλιστα τηλεδιάσκεψη… γνωριμίας με τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Έβρο και τους έδωσε κατευθύνσεις, μάλλον να είναι… σταθεροί στις πολιτικές τους απόψεις όπως αυτός. Ο… Μπίστης μπουτ δείτε όλη την διαδρομή του από κόμμα σε κόμμα.

1974: Οργανώνεται στο ΚΚΕ

1983: Αποχωρεί από το ΚΚΕ με επίσημη αιτιολογία τη διαφωνία με την εισβολή στο Αφγανιστάν.
Προσχωρεί στο ΚΚΕ εσωτερικού.

1987: Διάσπαση στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Διαφωνεί με την αφαίρεση του “κομμουνιστικού” από το όνομα. Ιδρυτικό μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά (η μετέπειτα ΑΚΟΑ) του Γιάννη Μπανιά.

1991: Μετά από την δεύτερη εκλογική αποτυχία του ΚΚΕ εσωτερικού Α.Α αποχωρεί και προσχωρεί στον Συνασπισμό. Σύντομα προσχωρεί στην ανανεωτική τάση.

1996 – 2000: Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής.

2000: Μαζί με ολιγομελή ομάδα ιδρύει την βραχύβια ΑΕΚΑ (Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς). Το σχήμα αυτοδιαλύεται μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

2003: Επιβραβεύεται για τη στήριξη που παρείχε στον εκσυγχρονισμό και τον Κώστα Σημίτη. Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός τον διορίζει υφυπουργό Εσωτερικών για τον τελευταίο χρόνο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

2005 – 2007: Εκλέγεται στο Εθνικό Συμβούλιο (με τη στήριξη του Ευ. Βενιζέλου), μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος της Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΠΑΣΟΚ

Απρίλιος 2012: Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και προσχωρεί στην ΔΗΜΑΡ. Διορίζεται υπεύθυνος της επιτροπής διεύρυνσης του κόμματος.

Δεκέμβρης 2012: Παραιτείται από την θέση του υπεύθυνου Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ.

2013: Προσχωρεί στην “Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη”, ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής και δεν εκλέχθηκε. Βρέθηκε στη συνέχεια και πάλι στο ΠΑΣΟΚ, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και στο ΚΙΝ.ΑΛ, μέχρι να προσχωρήσει και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ανέλαβε Συντονιστής του στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα έχει στην αρμοδιότητα του και το νομό μας. Δηλαδή Γκαράδες, Μαλτέζους, Δέδογλου, Νενεδάκηδες, Ράσιους, Καίσες και όλους αυτούς που ανήκουν στο συγκεκριμένο κόμμα.