Απαντήσεις Μαυρίδη σε αντιπολίτευση: “ΝΑΙ κλείσαμε παιδικούς σταθμούς. ΝΑΙ πληρώνουμε ακριβότερα ορκωτούς λογιστές, αλλά…”

Απαντήσεις Μαυρίδη σε αντιπολίτευση: “ΝΑΙ κλείσαμε παιδικούς σταθμούς. ΝΑΙ πληρώνουμε ακριβότερα ορκωτούς λογιστές, αλλά…”

Την δεύτερη έκτακτη συνέντευξη Τύπου μέσα σε λίγες ημέρες, παραχώρησε στους δημοσιογράφους προχθές Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, προκειμένου να απαντήσει στην κριτική που του έγινε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό του 2021.

Σε εποχές κορονοϊού και lockdown, με απαγόρευση μετακινήσεων και συναθροίσεων για αποφυγή διάδοσης της πανδημίας του Covid-19, ο κ.Μαυρίδης κάλεσε δυο φορές εκτάκτως τους δημοσιογράφους και αναλώθηκε ουσιαστικά σε μονολόγους πολλών λεπτών, με μια-δυο ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους στο τέλος. Την πρώτη φορά για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια και την  μετατροπή του σε κινητό συνεργείο που θα λειτουργεί δυο φορές μόνο την εβδομάδα.

Σε εκείνη την επίσης έκτακτη συνέντευξη Τύπου ΕΠΙΕ ΨΕΜΑΤΑ, ότι μόνο στα Δίκαια από όσα υποκαταστήματα αποφασίστηκε να κλείσουν, η Τράπεζα Πειραιώς υπαναχώρησε και δέχθηκε να λειτουργεί έστω και ως “κινητό συνεργείο” δυο φορές την εβδομάδα, θέλοντας προφανώς να το… πιστωθεί ως δική του επιτυχία. Εμείς όμως δημοσιεύσαμε στο Evros-news.gr ότι και στην Δεσκάτη Γρεβενών και στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας έγινε το ίδιο, ενώ αυτός ανέφερε πως στελέχη της Τράπεζας του είπαν ότι έκαναν εξαίρεση μόνο για τα Δίκαια.

-Μαυρίδης: Πανηγυρίζει ότι μόνο η Τράπεζα Πειραιώς Δικαίων δεν κλείνει, ενώ παραμένει και σε Βόνιτσα, Δεσκάτη

Στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου που διήρκησε συνολικά 43′ και από αυτά τα 39′ ήταν μονόλογος του στα υπόλοιπα τέσσερα λεπτά έγιναν δυο ερωτήσεις, απάντησε ουσιαστικά μόνο σε δυο παρατάξεις και όσα του καταλόγισαν με τις ανακοινώσεις τους, ενώ δεν ψήφισαν τον Προϋπολογισμό του 2021. Αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος να Ζω” με επικεφαλής την Μαρία Γ κουγκουσκίδου και την Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι στο Χέρι μας” με επικεφαλής τον Σάκη Παπανδρέου. Αναγκάστηκε πάντως να παραδεχθεί (δεν θα μπορούσε άλλωστε να κάνει διαφορετικά) ότι έχουν δίκιο σε δυο συγκεκριμένες αναφορές τους:

  • Ότι έκλεισαν όντως δυο παιδικοί σταθμοί στην πόλη της Ορεστιάδας όπως ανέφερε η παράταξη “Είναι στο Χέρι μας”
  • Ότι ο δήμος Ορεστιάδας πληρώνει πολύ ακριβότερα τους ορκωτούς λογιστές σε σχέση με τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Δίνει 12.500 ευρώ, ενώ αυτός της Αλεξανδρούπολης για την ίδια ακριβώς εργασία αλλά προφανώς με πολύ μεγαλύτερο όγκο δουλειάς μια και μιλάμε για δήμο με πληθυσμό 5 φορές μεγαλύτερο από της Ορεστιάδας, ξοδεύει 3.819 ευρώ!!!

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, για άλλη μια φορά με το γνωστό ύφος, τις άμεσες και έμμεσες ειρωνείες για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κυρίως την επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Γκουγκουσκίδου, άφησε και… απειλές για νομικές ενέργειες του εναντίον δημοτικών συμβούλων που του ασκούν κριτική για πράξεις ή παραλείψεις του, “φωτογραφίζοντας” τον Κώστα Ασμανίδη της δημοτικής παράταξης “Δυναμικά Μπροστά” του Παναγιώτη Σιανκούρη. Αλλά πάμε να δούμε κάποιες από τις αναφορές του Βασίλη Μαυρίδη, όλη την συνέντευξη Τύπου του οποίου μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σχετικό ΒΙΝΤΕΟ. Κι επειδή επανέλαβε πολλές φορές την φράση: “Συνεχίζω, γιατί εδώ αρχίζουν τώρα τα ωραία”, πραγματικά επειδή εμάς στο Evros-news.gr  μας αρέσουν τα… ωραία, κάνουμε και τον ανάλογο σχολιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα-Γκουγκουσκίδου για Προϋπολογισμό 2021: “Αυξάνονται αντί να μειώνονται τα δημοτικά τέλη – Πάρτι απ’ ευθείας αναθέσεων”

Παραδέχθηκε ότι κλείνουν δυο

παιδικοί σταθμοί στην Ορεστιάδα

Αρχικά ο κ.Μαυρίδης αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου κλείνουν δυο παιδικοί σταθμοί στην Ορεστιάδα, όπως επεσήμανε στην ανακοίνωση της η παράταξη Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι στο Χέρι μας” και προσπαθώντας να το δικαιολογήσει, το έκανε ακόμα χειρότερο. “Να δώσω κάποια στοιχεία γιατί παρουσιάζεται ότι κλείσαμε κάποιους παιδικούς σταθμούς. ΝΑΙ. Από 1η Ιανουαρίου θα είναι κλειστοί δυο παιδικοί σταθμοί. Τι γίνεται όμως; Για να δώσουμε τα στοιχεία τα επίσημα. Ποια είναι η δυναμικότητα των παιδικών σταθμών του δήμου Ορεστιάδος; Είναι 252 παιδιά. Πόσα έχουμε; 155. Επομένως υπάρχει η ευχέρεια φιλοξενίας άλλων 97 παιδιών. Κάποιος θα πει και πολύ σωστά, ότι πολλές θέσεις είναι στα χωριά που δεν μπορούν να καλυφθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ορεστιάδα- “Είναι στο Χέρι μας”: Λιγότεροι παιδικοί σταθμοί και απ’ ευθείας αναθέσεις στον Προϋπολογισμό 2021

Πάμε να δούμε μέσα στην Ορεστιάδα. Έχουμε 135 παιδιά και η δυναμικότητα των τριών παιδικών σταθμών είναι 170. Επομένως μπορούμε να φιλοξενήσουμε πολλά περισσότερα παιδιά από αυτά που διαθέτουμε. Τι εξασφαλίζουμε με την συγχώνευση παιδικών σταθμών; Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, την εξοικονόμηση πόρων και μία βιωσιμότητα που μπορεί να κάνει εύρωστη οικονομικά την επιχείρηση, το νομικό πρόσωπο του ΚΠΑΔΟ, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να διακόψει καμιά εργασιακή σύμβαση, αλλά και να παρέχει το ύψιστο επίπεδο παροχών”.

  • ΣΧΟΛΙΟ: Ο δήμος Ορεστιάδας κλείνει ΤΩΡΑ δυο παιδικούς σταθμούς, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού και μεταφέρει τα παιδιά από αυτούς σε άλλους, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό τους, ενώ οι εκπαιδευτικοί και όχι μόνο επισημαίνουν την ανάγκη ΜΕΙΩΣΗΣ των τμημάτων σε νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και σχολεία, για την αποφυγή συγχρωτισμού;
  • Πως διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας, όταν ο ίδιος ο δήμαρχος Ορεστιάδας δηλώνει ότι οι υπάρχοντες πλέον παιδικοί σταθμοί, μετά το κλείσιμο των δύο που αποφάσισε, μπορούν να φιλοξενούν και τα παιδιά από αυτούς. Το προσωπικό που θα μεταφερθεί μαζί με τα παιδιά, δεν υπάρχει κίνδυνος να κριθεί κάποια στιγμή υπεράριθμο;

“Κάνουμε απ’ ευθείας αναθέσεις και έτσι

το 96% πηγαίνει στην τοπική αγορά” 

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας αναφέρθηκε και στις κατηγορίες δύο δημοτικών παρατάξεων, της αξιωματικής αντιπολίτευσης “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος να Ζω” με επικεφαλής την Μαρία Γ κουγκουσκίδου και της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών “Είναι στο Χέρι μας” με επικεφαλής τον Σάκη Παπανδρέου, για… πάρτι απ’ ευθείας αναθέσεων. Ο ίδιος ξεκαθάρισε επιλέγει αυτή την διαδικασία, που να ξεκαθαρίσουμε άλλη μια φορά ότι είναι ΝΟΜΙΜΗ, γιατί έτσι το 96% των χρημάτων πηγαίνει στην τοπική αγορά, ενώ όταν γίνονται διαγωνισμοί το 80% των αναδόχων είναι εκτός νομού Έβρου και το 94% εκτός δήμου Ορεστιάδας. Είπε συγκεκριμένα:

“Σε όσους διαγωνισμούς έχουν γίνει, το 80% των αναδόχων είναι εκτός Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και το 94% είναι εκτός δήμου Ορεστιάδος. Επομένως, η τοπική αγορά από τους διαγωνισμούς παίρνει μόνο το 6%. Τι γίνεται με τις απ’ ευθείας αναθέσεις οι οποίες κανένας πλέον δεν αμφισβητεί ότι είναι νόμιμες;

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Το 96% πηγαίνει αποκλειστικά και μόνο στην τοπική αγορά. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Κάποιοι για να δημιουργούν εντυπώσεις, έχουν πάρει την πιπίλα του πάρτι των απ’ ευθείας αναθέσεων. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε την τοπική αγορά”.

  • ΣΧΟΛΙΟ: Ωραία αυτά που είπε κ.Μαυρίδης για την επιλογή των απ’ ευθείας αναθέσεων με στόχο να πηγαίνει το 96% αυτών στην τοπική αγορά. Τι δεν είπε; Ότι από αυτό το 96%, ένα ποσοστό επίσης… 96% ή ακόμα και 100%, πηγαίνει σε ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ για κάθε αντικείμενο. Σε τρεις-τέσσερις το πολύ συνολικά για όλα τα αντικείμενα, ενώ οι επαγγελματίες του δήμου Ορεστιάδας είναι πολλαπλάσιοι. 
  • Όπως για παράδειγμα έγινε τους τελευταίους 6 μήνες, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2020 για παγκάκια, ξυλεία, όπου το 100% δόθηκε με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ σε έναν και μόνο προμηθευτή, τον Ανδρέα Πετρέση, κουμπάρο του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου Γιώργο Καραγιάννη!!!
  • Όπως παρουσίασε το Evros-news.gr, του δόθηκαν απ’ ευθείας όλες οι αναθέσεις ύψους 51.000 ευρώ. ΙΔΟΥ και στο σχετικό δημοσίευμα:

-Ορεστιάδα: Νέος Δημοτικός Προμηθευτής, με 51.000 ευρώ σε 4 μήνες απ’ ευθείας αναθέσεις του Β.Μαυρίδη(ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδέχθηκε ότι πληρώνει πολύ ακριβότερα τους

ορκωτούς λογιστές απ’ το δήμο Αλεξανδρούπολης

Τουλάχιστον ο δήμαρχος Ορεστιάδας παραδέχθηκε ότι πληρώνει πολύ ακριβότερα ο δήμος τους ορκωτούς λοογιστές από αυτόν της Αλεξανδρούπολης, ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ χρήματα, όπως επεσήμανε η παράταξη “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος να ΖΩ” της κ.Γκουγκουσκίδου.  Δηλαδή 12.500 ευρώ. αντί 3.819 ευρώ της Αλεξανδρούπολης που ως δήμος σίγουρα θα έχει μεγαλύτερο όγκο εργασίας για τους ορκωτούς λογιστές. Όπως είπε ο κ.Μαυρίδης:

“Υπάρχει μία βάση, θέλω να είμαι αντικειμενικός, όσον αφορά την αμοιβή των ορκωτών λογιστών. Η αγορά όντως μπορεί να έχει διακυμάνσεις και τώρα μπορεί να είναι μειωμένες οι τιμές, αλλά να πω την διαδικασία. Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσω. Παραλάβαμε αυτή την αμοιβή στις 14.800 και απ’ ευθείας την πρώτη χρονιά την ρίξαμε στις 14.100 και τις επόμενες χρονιές πήγε στις 12.500 ευρώ.  Επομένως υπήρχε μια μείωση γύρω στο 12 με 13%. Είναι ικανοποιητική; Μπορεί όχι, γιατί μπορεί να υπάρχει δίκιο, έκανα και εγώ μια διερεύνηση αγοράς και βλέπω ότι οι τιμές είναι πιο χαμηλές. Αλλά είναι τα πράγματα ξεκάθαρα. Βγαίνει η προκήρυξη με ένα ποσό. Όποιος θέλει μπορεί να δώσει την προσφορά του από τους ορκωτούς λογιστές. Ξεκάθαρα τα πράγματα. Μακάρι να έρθει την επόμενη χρονιά κάποιος που να έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα προσόντα και να αναλάβει σε χαμηλότερη τιμή”.

  • ΣΧΟΛΙΟ: Γιατί στην προκήρυξη ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης δεν δίνει εντολή το ποσό που θα προβλέπεται να είναι προσαρμοσμένο στις τιμές της αγοράς, που όπως ο ίδιος παραδέχθηκε είναι χαμηλότερες; Εδώ και 6 χρόνια γιατί δεν το έκανε;

Πληρώνει, μέσω του δήμου, δεκάδες χιλιάδες ευρώ

σε δημοσιογράφους, ιδιοκτήτες τοπικών ΜΜΕ

Το μεγάλο γέλιο όμως έπεσε την στιγμή που ο δήμαρχος Ορεστιάδας; προσπάθησε να απαντήσει στο αίτημα της παράταξης Γκουγκουσκίδου,  για δημοσιοποίηση συγκεκριμένων ποσών που δόθηκαν σε “συνδρομές σε εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα” και να δημοσιοποιηθούν τα μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά, που εισέπραξαν τα παραπάνω ποσά. Εκεί πήρε το… αυστηρό του ύφος αρχικά και άρχισε να διαβάζει τα στοιχεία από τα χαρτιά του:

“Έξοδα λοιπών δημοσιεύσεων και συνδρομές σε τοπικά μέσα. Ψέμα ότι είναι 13.000 ευρώ ενώ 12.500, αλλά μικρή σημασία έχει. Διαβάζω:  Συνδρομές 10.900 ευρώ σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα. Που δόθηκαν; Στο “dimosnet.gr” όπου μπαίνουν όλοι οι εργαζόμενοι και στο “nomotelia.gr” που έχει όλες νομικές συmβουλέw. Δώσαμε 7.608 ευρώ. Που πήγαν οι άλλες 3.000; Στις τρεις εφημερίδες του νομού ισόποσα, “Ελεύθερη Θράκη”, “Γνώμη” και “Μεθόριο” που μας στέλνουν τις εφημερίδες τους.

  • ΣΧΟΛΙΟ: Δόθηκαν λέει το 2020 και θα δοθούν και το 2021 όπως αναφέρει ο Προϋπολογισμός, από 1.000 στις 3 εβρίτικες εφημερίδες. Μα οι δυο από αυτές είναι καθημερινές (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ΓΝΩΜΗ), άρα εκδίδουν από 5 φύλλα την εβδομάδα, δηλαδή συνολικά 260 φύλλα τον χρόνο, ενώ η ΜΕΘΟΡΙΟΣ είναι εβδομαδιαία, δηλαδή κυκλοφορεί μια φορά την βδομάδα και εκδίδει 52 φύλλα συνολικά τον χρόνο. Πως παίρνει τα ίδια χρήματα;
  • Αφήστε που είπε ΨΕΜΑΤΑ, γιατί όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr, στη συγκεκριμένη εφημερίδα που ανήκει στην κυρία Χρυσή Εμμανουηλίδου, μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ  κυρίας Νατάσας Γκαρά, δόθηκαν τον Σεπτέμβριο για συνδρομή 4 μηνών έως τον Δεκέμβριο δηλαδή και για 20 εκδόσεις 1.908 ευρώ)!!! ΙΔΟΥ η σχετική απόφαση: 

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕΘΟΡΙΟΣ 1.908 ΕΥΡΩ

Ο κ.Μαυρίδης δεν άφησε πάντως ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και προσπάθησε να εμφανίσει την εικόνα ενός θεσμικού που οι δημοσιογράφοι τον προβάλλουν, όπως και τον δήμο Ορεστιάδας, τόσο στον Έβρο όσο και πανελλαδικά, για το έργο και τις ικανότητες του και όχι γιατί παίρνουν χρήματα από αυτόν μέσω του δήμου. Παράλληλα άφησε υπονοούμενα και αιχμές, χωρίς να έχει την… μαγκιά να μιλήσει με συγκεκριμένα ονόματα, για κάποιους αιρετούς που μοιράζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για προβολή του έργου τους. Είπε συγκεκριμένα:

“Επί 6 χρόνια, πέρα από μία διαφημιστική προβολή, του ΤΕΒΑ, του προγράμματος που έγινε με ευρωπαϊκά χρήματα και ήταν υποχρέωση η δημοσιοποίηση, ο δήμος Ορεστιάδος δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για να διαφημιστεί είτε ο δήμος, είτε ο δήμαρχος. Γιατί το κάνουν κάποιοι και αυτό. Πληρώνουν κάποιοι με 30 και 40 και 48 χιλιάδες, για την προβολή του έργου του αιρετού. Εδώ δεν συμβαίνουν αυτά Και προς τιμήν τους, το 99,9% των μέσων του νομού μας αλλά και πανελλαδικά, προβάλλουν το έργο μας, χωρίς να έχουν καμιά οικονομική απαίτηση. Εκτελώντας το δημοσιογραφικό τους λειτούργημα με τον τρόπο που πρέπει και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Αυτοί που εξαιρούνται και θέλουν να χρηματοδοτηθούν, να πάρουν χαρτζιλίκι, την πόρτα του δήμου Ορεστιάδας την έχουν βρει κλειστή εδώ και 6 χρόνια”.

  • ΣΧΟΛΙΟ: Έχει δίκιο σε αυτό που ανέφερε ο δήμαρχος Ορεστιάδας για το ΤΕΒΑΑ. Επειδή πρόκειται για χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να δίνονται χρήματα για προβολή και δημοσιοποίηση των δράσεων.
  • Το ίδιο ισχύει και για το ΕΣΠΑ. Επειδή επίσης πρόκειται χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και ο δήμος Ορεστιάδας έχει εισπράξει πολλά εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου), είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ οι Περιφέρειες να δίνουν ποσά για προβολή του ΕΣΠΑ, τα οποία προέρχονται από αυτό. Πολύ σωστά λοιπόν και αυτός μοίρασε χρήματα για το ΤΕΒΑ σε κάποια ΜΜΕ της Ορεστιάδας και γενικότερα του Έβρου. ΙΔΟΥ μια από αυτές στον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη και τον STATUS radio. 

2019-ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-1.240 ευρώ

  • Το φοβερό όμως είναι άλλο. Είπε ο Βασίλης Μαυρίδης ότι: “Ο δήμος Ορεστιάδος δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για να διαφημιστεί είτε ο δήμος, είτε ο δήμαρχος”. Τα έλεγε αυτά, έχοντας απέναντι του δυο δημοσιογράφους, οι οποίοι μάλιστα στο τέλος της συνέντευξης του έκαναν και τις μοναδικές ερωτήσεις, τους Γιάννη Τομαδάκη και Γιάννη Βαβαλικούδη, τους οποίους έχει προσλάβει υπαλλήλους του στην Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας. 
  • Οι δυο συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, ιδιοκτήτες τοπικών ΜΜΕ με έδρα την Ορεστιάδα, ο κ.Τομαδάκης του thrakinea.gr και ο κ.Βαβαλικούδης του ραδιοφωνικού σταθμού “Ράδιο Έβρος” και του radioevros.gr που μάλιστα μετέδωσε live την συγκεκριμένη συνέντευξη, πληρώνονται ουσιαστικά από τον δήμο Ορεστιάδας που επιχορηγεί με δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο στην Δημοτική του Τηλεόραση. Κοστίζουν δηλαδή πάνω από… 25.000 ευρώ τον χρόνο (μαζί με τις ασφαλιστικές τους εισφορές).
  • Όντως, ο δήμος Ορεστιάδας δεν πληρώνει δημοσιογράφους ούτε ευρώ για να διαφημιστεί ο ίδιος ή ο δήμαρχος. Τα τρία συγκεκριμένα ΜΜΕ τον έχουν… ξεσκίσει στην κριτική τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη κι επίσης δεν τον… διαφημίζουν καθόλου. Κάθε μέρα την Γκουγκουσκίδου και τον Παπανδρέου προβάλλουν.
  • Δεν ξέρω αν στην συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου υπήρχε δημοσιογράφος της εφημερίδας ΜΕΘΟΡΙΟΣ. Γιατί στην συγκεκριμένη εβδομαδιαία εφημερίδα, που όπως είπαμε ανήκει στην κυρία Χρυσή Εμμανουηλίδου, μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ  κυρίας Νατάσας Γκαρά, εκτός από τις Δημοσιεύσεις-Διακηρύξεις που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ εκ του νόμου να δημοσιεύει και τις συνδρομές, ο δήμος Ορεστιάδας δίνει κάθε χρόνο με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ σχεδόν ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ για τις εκδηλώσεις του. Μιλάμε για πολλές χιλιάδες ευρώ και από αυτό. Κι αυτή η εφημερίδα και το ραδιόφωνο που διαθέτει, το “Ράδιο ΜΕΘΟΡΙΟΣ”, καθόλου δεν διαφημίζουν τον Μαυρίδη και τον δήμο Ορεστιάδας επίσης.
  • Κι επειδή ο δήμαρχος Ορεστιάδας τέλειωσε την αναφορά του σε αυτό το θέμα λέγοντας: “Αυτοί που εξαιρούνται και θέλουν να χρηματοδοτηθούν, να πάρουν χαρτζιλίκι, την πόρτα του δήμου Ορεστιάδας την έχουν βρει κλειστή εδώ και 6 χρόνια”. Δεν ξέρω ποιους εννοεί για όλα αυτά τα 6 χρόνια, αλλά στο Evros-news.gr Ο ΙΔΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ και μάλιστα στις 10 το βράδυ για να συναντηθούμε και να γίνουμε… καλά παιδιά. Μόνο που ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ και δεν την περάσαμε για να ενταχθούμε στα ΜΜΕ που ελέγχει πλήρως με τον τρόπο που προαναφέραμε, στην περιοχή της Ορεστιάδας και όχι μόνο.

Τον κατηγόρησαν ότι ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ 99.200 ευρώ για

αγροτική οδοποιία και αυτός πανηγύριζε που δίνει μόνο… 8.000!!!

Τέλος, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος Ορεστιάδας ανέφερε ότι γέλασε με όσα του καταλογίζει η παράταξη της Μαρίας Γκουγκουσκίδου για την αγροτική οδοποιία, ότι δηλαδή είναι λίγες οι 99.200 ευρώ για αγροτική οδοποιία, αυτό είναι ψέμα γιατί το πραγματικό ποσό που είναι εγγεγραμμένο στον Προϋπο0λογισμό του 2021 είναι… 8.000 για όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Τον κατηγορούν δηλαδή ότι έπρεπε να δώσει πολύ περισσότερα από 100.000 ευρώ για να διορθωθούν οι αγροτικοί δρόμοι στα χωριά του δήμου που είναι σε τραγική κατάσταση αρκετοί από αυτούς και εκείνος… πανηγυρίζει γιατί έκαναν λάθος στο ποσό και δίνει 10 ΦΟΡΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ!!! Μάλιστα λέει ότι κατέθεσε ο δήμος πρόταση πολλών εκατομμυρίων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για αγροτική οδοποιία, λες και μέχρι να εγκριθεί, αν εγκριθεί, το 2021 οι αγροτικοί δρόμοι στα χωριά δεν χρειάζονται διόρθωση και βελτίωση. Ιδού η σχετική αναφορά:

“Εδώ ειλικρινά η πρώτη μου αντίδραση ήταν να γελάσω και θα καταλάβετε γιατί. Αναφέρει ότι έχουμε για την αγροτική οδοποιία 99.200 και  μας κατηγορεί γιατί δεν δίνουμε περισσότερα ή τα δίνουμε σπασμένα σε 24.800 ευρώ. Πρώτον, όλοι γνωρίζουν ότι καταθέτουμε πρόταση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για αγροτική οδοποιία πολλών εκατομμυρίων. Αλλά τα πραγματικά ποσά είναι  για όλες τις Δημοτικές Ενότητες από 2.000 ευρώ. Συνολικά δηλαδή είναι 8.000 ευρώ και όχι 99.200 που μας κατηγορούν”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΥΡΙΔΗ