Διαδικτυακή παρέμβαση σε προβλήματα γάμου και οικογένειας από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Διαδικτυακή παρέμβαση σε προβλήματα γάμου και οικογένειας από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε διαδικτυακά (λόγω της πανδημίας) ένα ακόμη Πρόγραμμα συνεργασίας του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Το θέμα ήταν «Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα του γάμου και της οικογένειας», στο οποίο συμμετείχαν ως διδάσκοντες οι· Αρχιμ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης (Master Θεολογίας), Πρωτοπρ. Δημήτριος Κεσκίνης (Δρ. Θεολογίας και πτυχιούχος Εθνολογίας και Ιστορίας), κ. Ηλίας Λιαμής (Δρ. Θεολογίας), κα Μαρία Ρουσοχατζάκη (λογοπαθολόγος, σύμβουλος ψυχικής υγείας και επικοινωνίας), κ. Αθανάσιος Στογιαννίδης (επίκουρος καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ) και κ. Ευάγγελος Πεπές (επίκουρος καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ).

Στις καταληκτήριες συναντήσεις της 18ης και 19ης Δεκεμβρίου ε.έ. μετείχαν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης και ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και το Ι.Π.Ε. για την πολύτιμη συμπαράσταση του επ΄ ωφελεία του χριστεπωνύμου πληρώματος της ακριτικής Ορεστιάδος.

Το Πρόγραμμα παρηκολούθησαν σε δύο τμήματα, περίπου 35 συμμετέχοντες, διαφόρων κοινωνικών τάξεων, κατ’ εξοχήν οικογενειάρχες, από την Ορεστιάδα. Υπεύθυνος για το Πρόγραμμα ήταν ο Αρχιμ. Κύριλλος Κολτσίδης, μόνιμος σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσεως.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*