Αφρ. Σταμπουλή (πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σερρών): «Ο δεξιός φτωχός είναι ηλίθιος»

Αφρ. Σταμπουλή (πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σερρών): «Ο δεξιός φτωχός είναι ηλίθιος»

Την λογική του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του διχασμού και διαχωρισμού των πολιτών με βάση την πολιτική τους ιδεολογία, αποτυπώνει ανάρτηση της πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες, Αφροδίτη Σταμπουλή, η οποία προφανώς θέλησε να συναγωνιστεί σε ανοησίες τον “σύντροφο” της Παύλο Πολάκη.

Με σκαιούς χαρακτηρισμούς η κα Σταμπουλή αποκαλεί ηλίθιους όσους πολίτες αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί. Σε διαφωνία της στο Facebook, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, Άγγελο Βάκαλο, η κα Σταμπουλή αναφέρει χαρακτηριστικά:

«α) Στριμωχτήκαμε τόσο που επιστρατεύουμε και μακεδονομάχες του γλυκού νερού τώρα; β) Δεν ξέρεις ότι αριστερός-ή πλούσιος-α είναι άνθρωπος με κοινωνική ευαισθησία (και μερικές φορές φιλοσοφικό στοχασμό), ενώ δεξιός-ά φτωχός-ή είναι ηλίθιος-α (και μερικές φορές με προσδοκίες κοινωνικής αναρρίχησης δια του γλειψίματος); γ) Το ευκολότερο πράγμα του κόσμου το τέλους του διαλόγου μας: Δεν απαντάς!».

Η κυρία Σταμπουλή δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί αλγεινά τη δημόσια γνώμη. Ήδη από το 2014 υποστήριζε ότι και οι γονείς των προφυλακισμένων για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» δεν είναι πολίτες δεύτερη κατηγορίας, και έχουν δικαίωμα να εισέρχονται στο ναό της Δημοκρατίας, την ώρα που όπως είχε πει, βρίσκονται στη Βουλή «εισαγγελείς της χούντας, συνεργάτες της Λεπέν και μαχαιροβγάλτες».

Υπενθυμίζεται πως τότε είχε προκληθεί πολιτική αντιπαράθεση επί του νομοσχεδίου για τα σωφρονιστικά ιδρύματα, το οποίο προέβλεπε την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό, όπου και θα μεταφέρονταν κρατούμενοι με τρομοκρατική δράση, που τελικώς δεν υλοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν κέρδισε τις εκλογές του 2015.

Ποια είναι η πρώην βουλευτής των Σερρών

Τι γράφει η ίδια στο βιογραφικό της: Γεννήθηκα το 1959 στις Σέρρες, όπου και κατοικώ. Είμαι μαιευτήρας-γυναικολόγος, παντρεμένη και έχω δύο ενήλικα παιδιά. Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και ειδικεύτηκα στο νοσοκομείο Σερρών και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Φοιτήτρια συμμετείχα στο κίνημα των καταλήψεων κατά του ν.815 ενταγμένη στη Β’ Πανελλαδική και στις Συσπειρώσεις. Το 1985-86 διετέλεσα γραμματέας του Συλλόγου Αγροτικών Ιατρών Μαιών και Νοσοκόμων ν. Δράμας. Ήμουν υποψήφια με την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Κομμουνιστών Ριζοσπαστών Οικολόγων στο Ν.Σερρών το Νοέμβριο του 1989. Στη δεκαετία του 90 συμμετείχα σε Συλλόγους Γονέων και υπήρξα πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Σερρών.