Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Ανέβηκε στην 7η θέση όλων των αθλητικών σωματείων πανελλαδικά, με 12 αθλήματα

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Ανέβηκε στην 7η θέση όλων των αθλητικών σωματείων πανελλαδικά, με 12 αθλήματα

Στην 7η θέση όλων των αθλητικών σωματείων της Ελλάδας, ανέβηκε πλέον ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, αφού διαθέτει στις τάξεις του 12 συνολικά αθλήματα, μετά την αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού άλλων δύο, τα οποία προστέθηκαν στα αρχικά 10 που δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, τις τελευταίες ημέρες της προηγούμενης βδομάδας, έφτασε στα γραφεία του κορυφαίου συλλόγου της Αλεξανδρούπολης, η ενημέρωση εκ μέρους της ΓΓΑ ότι και τα δυο ακόμα αθλήματα για τα οποία είχε υποβληθεί αίτηση, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της αθλητικής αναγνώρισης  της Ενόργανης Γυμναστικής, της Ρυθμικής Γυμναστικής.

Έτσι από την 11η θέση ο Εθνικός ανεβαίνει στην 7η θέση μεταξύ των 3.408 σωματείων που περιλαμβάνει η λίστα την οποία ανακοίνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, αφού στα αρχικά ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, στίβος, κολύμβηση, πόλο, πινγκ πονγκ, μπάντμιντον, σκοποβολή και σκάκι προστέθηκαν άλλα δύο αθλήματα.

Μαζί με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στη συγκεκριμένη θέση πανελλαδικά είναι ένα ακόμα σωματείο, άλλο ένα έχει 13 αθλήματα, ένα 14 και τέσσερα αθλητικά σωματεία καλλιεργούν από 15 αθλήματα το καθένα. Αυτά είναι στην λίστα που δόθηκε στην δημοσιότητα και θα επιχορηγηθούν με 16.500 ευρώ από την Πολιτεία, οι Παναθηναϊκός,  Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΧΑΝΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στην 11άδα των κορυφαίων αθλητικών σωματείων της Ελλάδας ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Σε επίσημη ανακοίνωση του ο Σύλλογος αναφέρει:

Σε συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης και με τις κοινωνικές και κατά συνέπεια τις αθλητικές δομές να δοκιμάζονται, ο Εθνικός  επιβεβαιώνει, ότι είναι ένας αθλητικός οργανισμός, ο οποίος παρά τις δυσκολίες συνεχίζει με μεγάλη ένταση να αναπτύσσει τα αθλητικά του τμήματα προς όφελος της κοινωνίας και της πόλης μας. Δεν είναι μόνο η αριθμητική δυναμική των τμημάτων του, αλλά και οι αγωνιστικές τους επιτυχίες, που δείχνουν μία συνεχή ανάπτυξη.

Ένα από τα ιστορικότερα Σωματεία της Ελλάδος πιστοποιείται με τον πιο εμφατικό τρόπο, μετά την κοινοποίηση των νέων δεδομένων της ΓΓΑ  και ως ένα από τα μεγαλύτερα Σωματεία της Ελλάδος και τον κατατάσσει στην 11η θέση ανάμεσα στα 3.408 σωματεία (πανελλαδικά) ως προς την ποικιλομορφία των αθλητικών κλάδων που φιλοξενεί, ενώ με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της αθλητικής αναγνώρισης  της Ενόργανης Γυμναστικής, της Ρυθμικής Γυμναστικής και της Ιστιοπλοΐας θα ανέλθει σε υψηλότερη θέση.

Ωστόσο η κινητήριος δύναμη για την ανάδειξη του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης ως έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας είναι η τεράστια προσπάθεια των ανθρώπων του συλλόγου αθλητών,  προπονητών, διοίκησης, καθώς και σύσσωμου  του κόσμου της πόλης   Στην μεγάλη του πορεία ο Εθνικός έχει αναπτύξει στο κομμάτι του πολιτισμού τους Τροβαδούρους και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι 13 Τμήματα  Αθλητικών Κλάδων:

Μπάσκετ

Badminton

Πόλο

Κολύμβηση

Πινγκ πονγκ

Βόλεϊ

Στίβος

Σκάκι

Ρυθμική

Ενόργανη

Σκοποβολή

Ποδόσφαιρο

Ιστιοπλοΐα

Πεποίθηση και Υπόσχεση των ανθρώπων του συλλόγου, να συνεχίσουμε τιμώντας την ιστορία των 93 χρόνων, διατηρώντας το όνομα του Εθνικού μας και της πόλης μας ψηλά στη συνείδηση του κόσμου.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                                                               Η Γεν. Γραμματέας

ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αυγερινός Μεσινέζης                                                                             Βασιλ. Κοϊνάκη