Δεκάδες δήμοι συστήνουν Αναπτυξιακούς Οργανισμούς – Η Αλεξανδρούπολη παραμένει όμηρος των… εγωισμών Λαμπάκη και “εξαπτέρυγων” του

Δεκάδες δήμοι συστήνουν Αναπτυξιακούς Οργανισμούς – Η Αλεξανδρούπολη παραμένει όμηρος των… εγωισμών Λαμπάκη και “εξαπτέρυγων” του

Την στιγμή που δεκάδες δήμοι σε ολόκληρη την χώρα σύστησαν ήδη, αποφάσισαν με ψηφοφορίες να συστήσουν ή ετοιμάζονται να ψηφίσουν την σύσταση Αναπτυξιακών Οργανισμών, η Αλεξανδρούπολη παραμένει όμηρος των προσωπικών εγωισμών του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και της παράταξης του, αλλά και διαφόρων “εξαπτέρυγων” του.

Ξεπέρασαν τους 100 οι δήμοι πανελλαδικά που αξιοποιούν το συγκεκριμένο “εργαλείο” έμπνευσης και υλοποίησης της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο τους δίνει τα κατάλληλα “εργαλεία” για την απορρόφηση πόρων που θα δοθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης (ανέρχονται στα 70 δισεκατομμύρια ευρώ). Γιατί θα μπορούν άμεσα, ευέλικτα και χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια να κερδίσουν χρήματα προς ανάπτυξη των δήμων και περιοχών τους. Με πρωτεργάτη όμως την παράταξη “Πόλη και Πολίτες”, την οποία μάλιστα στήριξε επίσημα η Νέα Δημοκρατία στις περασμένες εκλογές και την βοήθεια των “εξαπτέρυγων” της, μόνιμων και κάποιων… έκτακτων, το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης στην συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης με ψήφους 21 ΚΑΤΑ έναντι 20 ΥΠΕΡ καταψήφισε την σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού από τους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Σαμοθράκης.

Την πρόταση καταψήφισε η παράταξη «Πόλη & Πολίτες», αφού όλοι οι σύμβουλοι της, ακόμα και κάποιοι που αναγνωρίζουν την χρησιμότητα του Αναπτυξιακού Οργανισμού και λόγω της δουλειάς τους αλλά και επειδή είχαν εκφραστεί θετικά, συντάχθηκαν τελικά με τους… προσωπικούς εγωισμούς του επικεφαλής τους κ.Λαμπάκη.  Ενός ανθρώπου ο οποίος δεν μπορεί με τίποτα να… χωνέψει ότι ο λαός του δήμου Αλεξανδρούπολης τον έστειλε στην αντιπολίτευση και κάνει τα πάντα για να κρατάει όμηρο την πόλη, επειδή η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη δεν διαθέτει την πλειοψηφία λόγω του “Κλεισθένη”.

Από κοντά και σε πλήρη ταύτιση, για πολλοστή φορά μάλιστα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο. Έτσι και αλλιώς η παράταξη του ΚΚΕ παθαίνει διαχρονικά… αλλεργία με παρόμοια εγχειρήματα και οτιδήποτε αναπτυξιακό, αφού παρακάμπτει την αρτηριοσκληρωτική και άκαμπτη, χρονοβόρα διαδικασία πολλών απ’ τους μόνιμους υπαλλήλους. Εξάλλου ανάπτυξη και ΚΚΕ είναι εντελώς αντίθετα πράγματα. Για να επιτευχθεί όμως το μπλοκάρισμα της δημιουργίας Αναπτυξιακού Οργανισμού, προέκυψαν και… ενισχύσεις. Πέρα απ’ τον γνωστό και μη εξαιρετέο, μόνιμο πλέον “συμπορευτή” της παράταξης Λαμπάκη αν και σκυλοβρίζονταν επί χρόνια αλλά τους ενώνει το…μίσος κατά Ζαμπούκη, τον Παύλο Μιχαηλίδη, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ και ο Δημήτρης Λαζόπουλος, αν και μο σύμβουλος του Γιώργος Καίσας υπερψήφισε τον Αναπτυξιακό Οργανισμό.

Ο κ.Λαζόπουλος, τον οποίο η δημοτική αρχή διόρισε Διευθύνοντα Σύμβουλο στην “Δημοσυνεταιριστική Έβρου” που υπάρχει χρόνια με τους δήμους Σουφλίου, Σαμοθράκης, προφανώς… ανησύχησε ότι θα υποβαθμιστεί ο ρόλος του και παρ’ ότι έχει εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης (όχι με τόσο μεγάλη επιτυχία είναι αλήθεια), με μια εντελώς ακαταλαβίστικη απόφαση ψήφισε αρνητικά. Επίσης, αρνητική ψήφο έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Γιάννης Καρυπίδης, παρά το γεγονός ότι οι τέσσερις σύμβουλοι του ψήφισαν ΥΠΕΡ και μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκος Αραμπατζής που μίλησε πολύ θετικά για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, ανήκει σε αυτήν. Αλλά από έναν άνθρωπο που δέχθηκε να… αβαντάρει τις προσπάθειες δημιουργίας επικοινωνιακών εντυπώσεων σε βάρος της δημοτικής αρχής από το Νίκο Γκότση, τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κάποιος;

Δεκάδες δήμοι σε όλη την χώρα προχωρούν

στη σύσταση Αναπτυξιακών Οργανισμών

Την ίδια στιγμή πάντως, δεκάδες δήμοι σε ολόκληρη την χώρα προχωρούν στην αξιοποίηση αυτού του σημαντικού “εργαλείου” που τους έδωσε η Κυβέρνηση, ώστε να αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε έργα. Ξεπερνώντας την καθυστέρηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, την έλλειψη καλά στελεχωμένων Τεχνικών Υπηρεσιών και άλλες καθυστερήσεις. Έτσι θα απορροφήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά κονδύλια από τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, προς όφελος των δημοτών και των περιοχών τους. Υπάρχουν πολλοί Αναπτυξιακοί οργανισμοί που έχουν συσταθεί ή είναι υπό σύσταση, δηλαδή έχουν λάβει οι δήμοι αποφάσεις σκοπιμότητας ή και έχουν αναθέσει οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας ή ακόμα έχουν λάβει αποφάσεις σύστασης.

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής ενέκρινε την μετατροπή της εταιρίας “Κ. Καραθεοδωρή” του δήμου Κομοτηνής από Αναπτυξιακή Ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΟΤΑ). Επίσης, εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του νεοσυσταθέντος Οργανισμού.
  • Στην Πελοπόννησο από τις 18 Ιουλίου 2020 η εταιρεία ‘ΠΑΡΝΩΝΑΣ” λαμβάνει πλέον τη μορφή του πρώτου Αναπτυξιακού Οργανισμού στην Πελοπόννησο, μετά τη μεγάλη θεσμική αλλαγή που επέφερε ο Ν.4674/20 γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την συμπλήρωση των 25 χρόνων από την ίδρυσή της. Η νέα επωνυμία της εταιρείας, είναι: Αναπτυξιακή Πάρνωνα Ανώνυμη Εταιρεία. Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Περιλαμβάνει 13 ΟΤΑ των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και  Λακωνίας (Β. Κυνουρίας, Ν. Κυνουρίας, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Άργους-Μυκηνών, Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Ναυπλιέων, Ανατολικής Μάνης,  Ευρώτα, Μονεμβασίας, Σπάρτης και Ελαφονήσου.
  • Οι δήμοι Καρδίτσας, Τρικάλων και 8 Δήμοι Δυτικής Θεσσαλίας (Η Αναπτυξιακή της Θεσσαλίας είναι στις υψηλότερες θέσεις κατάταξης στο leader), Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, Μετεώρων, Μουζακίου, Παλαμά, Πύλης, Σοφάδων, Φαρκαδόνας
  • Στην Στερεά Ελλάδα δημιουργήθηκε ο “ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε. από τους Δήμους Λαμίας, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δομοκού, Μακρακώμης και Στυλίδας (υπάρχει και  αναπτυξιακή εταιρεία που διαχειρίζεται leader, ωστόσο συστήνεται και οργανισμός).

  • Οι 12 Δήμοι Κρήτης πλην Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, οι οποίοι θα συστήσουν ο καθένας μόνος του Αναπτυξιακό Οργανισμό με διπλανούς δήμους, προχώρησαν ήδη. Υπάρχει και πανίσχυρη αναπτυξιακή εταιρεία που εκτελεί leader.
  • Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός “ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε που σύστησαν οι Δήμοι Λαυρεωτικής, Ραφήνας – Πικερμίου, Μαραθώνα και… Καρύστου.
  • Δήμοι Νέας Σμύρνης, Ηλιούπολης, Δάφνης /Υμηττού, Αγίου Δημητρίου, Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, Αλίμου επίσης προχώρησαν σε Αναπτυξιακό Οργφανισμό.
  • Οι Δήμοι Ιστιαίας, Αιδηψού, Καμένα Βούρλα
  • Οι δήμοι Βόρειας & Νότιας Κέρκυρας
  • Οι δήμοι Κεντρικής Κέρκυρας & Παξοί
  • Ο Δήμος Φυλής και 10 ακόμη Δήμοι της Αττικής
  • Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  έκανε σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού μόνη της
  • Η Περιφέρεια Αττικής & ο δήμος Αθηναίων επίσης, ενώ η Αθήνα έχει και δική της αναπτυξιακή εταιρεία εδώ και 20 χρόνια.
  • Οι Δήμοι Παιανίας, Σπάτων- Αρτέμιδας, Μαρκοπούλου
  • Οι Δήμοι Πάρου, Αντιπάρου, Αμοργού
  • Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου με τους Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου (υπάρχει και αναπτυξιακή εταιρεία που εκτελεί leader)
  • Οι Δήμοι Θήρας, Σικίνου, Ανάφης, Φολεγάνδρου και Ίου
  • Ο Δήμος Καλλιθέας, μαζί με αυτούς Μοσχάτου και Παλαιού Φαλήρου
  • Ο Δήμος Κηφισιάς
  • Οι Δήμοι Ψυχικού , Χολαργού και Παπάγου
  • Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων
  • Οι δήμοι Χίου, Οινουσσών, Ψαρών
  • Οι δήμοι Αίγινας και άλλων 7 Νησιών της Αττικής (Υπάρχει και Αναπτυξιακή Εταιρεία που διαχειρίζεται το leader)
  • Οι δήμοι Νέου Ηρακλείου Αττικής, Μεταμόρφωσης και ο Δήμος Αμαρουσίου
  • Οι δήμοι Κω, Νισύρου, Αστυπάλαιας
  • Οι Δήμοι Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης

Όλοι αυτοί είναι μόνοι μερικοί από τους δήμους που πρόχειρα βρήκαμε κάνοντας μια απλή αναζήτηση, οι οποίοι προχώρησαν στην σύσταση Αναπτυξιακών Οργανισμών. Ανάμεσα τους βρίσκονται και δήμοι με πολύ δυνατές Τεχνικές και άλλες Υπηρεσίες, οργάνωση και υπαλλήλους. Όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να προχωρήσουν στην αξιοποίηση της ευκαιρίας που τους έδωσε η Κυβέρνηση. Υπάρχουν και στις υπόλοιπες Περιφέρειες Ηπείρου, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας πολλοί ακόμα δήμοι που επίσης προχωρούν στην δημιουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών. Άλλωστε η προθεσμία που έληγε 31 Δεκεμβρίου 2020 πήρε παράταση για άλλους 3 μήνες επειδή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού οι απαραίτητες συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων καθυστερούν. Κι αυτοί οι δήμοι έχουν παρατάξεις προσκείμενες στο ΚΚΕ που καταψηφίζουν, αλλά δεν υπάρχουν… Λαμπάκηδες να βάζουν τους προσωπικούς εγωισμούς τους πάνω από το καλό των δήμων και του τόπους τους. Που να μην εκμεταλλεύονται το σημαντικό “εργαλείο” της Κυβέρνησης για απορρόφηση πόρων, δημιουργία έργων, άσχετα αν είναι προσκείμενοι ιδεολογικά στο κυβερνών κόμμα.

Τι είναι οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί

Οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί – συμπράττοντας με τους ΟΤΑ – συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων και έχουν ως σκοπό ιδίως την επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη των ΟΤΑ και των ενώσεών τους (Συνδέσμων Δήμων και Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ), την υποστήριξη και εφαρμογή της αναπτυξιακής πολιτικής των Δήμων και των Περιφερειών, την ωρίμανση έργων υποδομής και την υλοποίηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής, ψηφιακής σύγκλισης και αειφόρου ανάπτυξης.

Στο μετοχικό τους κεφάλαιο μετέχουν περισσότεροι του ενός Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή/και Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ).

Υπό προϋπόθεση (οι ΟΤΑ και οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων να κατέχουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου) στο μετοχικό κεφάλαιο είναι επίσης δυνατή η συμμετοχή των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, των Δικτύων και των Συνδέσμων Δήμων.

Οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί δεν επιχορηγούνται άμεσα ή έμμεσα από τους ΟΤΑ ή τον Κρατικό Προϋπολογισμό και άρα δεν επιδρούν στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Διοικούνται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. να μην μπορούν να είναι αιρετοί εκπρόσωποι Δημοτικών/Περιφερειακών Συμβουλίων των μετόχων ΟΤΑ, δηλαδή δεν μπορεί να είναι Δήμαρχοι/Περιφερειάρχες, Πρόεδροι Δημοτικού/Περιφερειακού Συμβουλίου ή του Δημοτικού/Περιφερειακού Συμβούλου.

Για την αποτελεσματική λειτουργία των Αναπτυξιακών Οργανισμών, ορίζεται η πρόσληψη Γενικού Διευθυντή, Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά και ειδικού συμβούλου για την επικουρία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το προσωπικό των Αναπτυξιακών Οργανισμών διακρίνεται σε τακτικό (βάσει ΚΕΥ και μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ) και έκτακτο (πρόσληψη υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ με απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας).

Μπορούν να συμμετέχουν σε προγραμματικές συμβάσεις με τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και μπορούν να ορίζονται τεχνικοί σύμβουλοι Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης για την παροχή εξειδικευμένης τεχνικής, επιστημονικής και διοικητικής υποστήριξης,

Οι αστείες δικαιολογίες Λαμπάκη για προσλήψεις,

Τεχνική Υπηρεσία, Μύλο Μασούρα κ.α.

Όσοι είχαν εμπλοκή στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, γνωρίζουν ότι επί ημέρες ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης ανέλαβε προσωπικά να… πολεμήσει την σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού, παρ’ ότι είναι μια επιλογή και ιδέα του κυβερνώντος κόμματος που τον στήριξε επίσημα. Το έκανε γιατί είναι ξεκάθαρο ότι έχει σοβαρό προσωπικό θέμα από τον Ιούνιο του 2019 και δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει την ετυμηγορία του λαού, που τον έστειλε στην αντιπολίτευση. Έτσι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σαμποτάρει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του δήμου από την σημερινή δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη. Έτσι απαίτησε από τους δημοτικούς δημοτικούς του συμβούλους να είναι… μπετόν αρμέ και αυτοί ως… στρατιωτάκια αμίλητα και ακούνητα, ακολούθησαν. Ακόμα και αυτοί που λόγω της εργασίας τους γνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι ή έχουν εκφραστεί θετικά για το εγχείρημα, όπως οι Γιώργος Κουκουράβας, Γιάννης Φαλέκας, Κυριάκος Αετόπουλος, Σάββας Σεφεριάδης, Θέμης Κυριακίδης, Σάββας Σεφεριάδης.

Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα πάντως ο κ.Λαμπάκης, μιλώντας στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είπε ένα σωρό ανακρίβειες και ψέματα, τα οποία άλλωστε τα επεσήμανε και η εισηγήτρια του θέματος κ.Τατούλη. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήθελε με τίποτα να πιστωθεί η δημοτική αρχή Ζαμπούκη μια τέτοια πετυχημένη κίνηση, την δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • Μίλησε για Τεχνική Υπηρεσία που είναι η καλύτερη και μπορεί να κάνει τις μελέτες που χρειάζονται, χωρίς να υπάρχει ανάγκη βοήθειας από την Τεχνική Υπηρεσία και τις συνεργασίες που θα κάνει ο υπό σύσταση Αναπτυξιακός Οργανισμός. Αυτή την Τεχνική Υπηρεσία δεν… έκραζε και κατηγορούσε ο ίδιος για την υπόθεση με το αθλητικό μπαλόνι;
  • Αυτή η Τεχνική Υπηρεσία δεν κατάφερε επί χρόνια να συντάξει την μελέτη για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο και αναγκάστηκε να φέρει από την Αθήνα τον Ηρακλή Δρούλια για να βοηθήσει, τον οποίο μάλιστα άφησαν και απλήρωτο τον άνθρωπο. Αλήθεια, η μελέτη για το νέο Κλειστό που θα ήταν έτοιμη από το 2018 τι έγινε;
  • Μιλώντας στο… ραδιόφωνο της αντιπολίτευσης STATUS Fm, διαρρήγνυε τα ιμάτια του για τον Μύλο του Μασούρα. “Θα προκύψουν άνω των  2.000.000 ευρώ διαφυγόντα μισθώματα στα πολλά χρόνια που προβλέπεται να εγκατασταθεί εκεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, με δεδομένο ότι το τεκμαρτό μίσθωμα για τον είναι μηνιαίως περίπου 5.000€”, είπε ο κ.Λαμπάκης. Τον ίδιο ισχυρισμό είδαμε γραμμένο και στην ιστοσελίδα του “κολλητού” του πρώην Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Γκοτσίδη μάλιστα.
  • Έχει εισπράξει έστω και ένα ευρώ από ενοίκια ο δήμος Αλεξανδρούπολης στα χρόνια που ο Βαγγέλης Λαμπάκης ήταν δημοτική αρχή και δεν το ξέρουμε; Νοίκιασε κάποιον χώρο του που τον… έπιασε ο πόνος για διαφυγόντα ενοίκια, λες και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός δεν είναι μέρος του δήμου; Το Ίδρυμα Θρακικών Μελετών που ακόμα αναζητείται η δραστηριότητα και η προσφορά του είναι τζάμπα εγκαταστημένο εκεί, ο Σύλλογος Αλεξανδρουπολιτών του Νίκου Μανδάνη και η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών, φυσικά δωρεάν όλοι. Ποια ενοίκια που τώρα κόπτεται;
  • Μίλησε για χρήματα που θα συνεισφέρει στο μετοχικό κεφάλαιο ο δήμος Αλεξανδρούπολης και θα… χαθούν; Όλα αυτά όταν ο ίδιος χρηματοδοτούσε με χιλιάδες ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου την ΤΙΕΔΑ για να καλυφθούν οι… χασούρες της δημοτικής του αρχής από τις συναυλίες Γιαννάκη Πάριου στη Γιορτή Κρτασιού που κόστισε 45.000 ευρώ.
  • Τα ξέχασε, όπως ξέχασε ότι την συγκεκριμένη Γιορτή Κρασιού αναλάμβανε επί χρόνια γνωστή διαφημιστική εταιρεία της πόλης, τους επικεφαλής της οποίας δήλωσε ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ μάλιστα στο ίδιο ραδιόφωνο πριν λίγες ημέρες, ότι δεν γνωρίζει; Τότε για ποιους του… κλαίγονταν συνέχεια ο επίσης διαφημιστής δημοτικός του σύμβουλος Κυριάκος Αετόπουλος γιατί γίνεται απ’ ευθείας ανάθεση σε αυτούς, όπως και στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις;

  • Αλήθεια, στο πολύ εύστοχο ερώτημα του Βαγγέλη Μυτιληνού, η παράταξη του οποίου ψήφισε ΥΠΕΡ του Αναπτυξιακού Οργανισμού και ήταν φωνή λογικής μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, τι έχει να απαντήσει; Το Σφαγείο των Φερών για το οποίο ο δήμος πήρε δάνειο πολλών εκατομμυρίων ευρώ, θα είναι βιώσιμο οικονομικά;
  • Ένας από τους… καημούς του Βαγγέλη Λαμπάκη, είναι και οι υπάλληλοι του Αναπτυξιακού Οργανισμού. Αφού είπε ανακρίβειες και ψέματα στην τοποθέτηση του κατά την συνεδρίαση, ότι θα μπορεί ο δήμαρχος να προσλαμβάνει όποιον θέλει και τον αποστόμωσε η κ.Τατούλη θυμίζοντας ότι οι μόνιμοι θα είναι με διαδικασία ΑΣΕΠ και οι έκτακτοι με επίβλεψη ΑΣΕΠ, επανέλαβε τα ίδια στο φιλικό του ραδιόφωνο. Πως θα κάνει δηλαδή ρουσφέτια προσλήψεων η σημερινή δημοτική αρχή. Αλήθεια, επί ημερών του οι έκτακτοι εργαζόμενοι στον δήμο, την ΤΙΕΔΑ, την ΔΕΥΑΑ, πως προσλαμβάνονταν. Ούτε καν με την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.

Εν κατακλείδι. Δυστυχώς ο δήμος Αλεξανδρούπολης και γενικότερα η περιοχή, γιατί στον Αναπτυξιακό Οργανισμό θα είναι και οι δήμοι Σουφλίου, Σαμοθράκης που λόγω έλλειψης υπηρεσιών θα αποτελούσαν τους καλύτερους… πελάτες του για απορρόφηση κονδυλίων, παρέμεινε ΟΜΗΡΟΣ του προσωπικού εγωισμού ενός τέως δημάρχου που είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί και θα παραμείνει παρελθόν για την θέση του δημάρχου, των ιδεοληψιών των κομμουνιστών, ενός αυτοδιοικητικού τίποτα ονόματι Παύλος Μιχαηλίδης και των ανεξήγητων-λογικά-επιλογών Λαζόπουλου, Καρυπίδη. Μακάρι αυτό να αλλάξει αν και όταν ξαναέρθει το θέμα για ψήφιση, γιατί είναι κρίμα και άδικο για την περιοχή κάποιοι ακόμα και από την παράταξη “Πόλη και Πολίτες, νέοι άνθρωποι, να ακολουθούν τον επικεφαλής τους σε αυτό τον κατήφορο.