Διδυμότειχο: Κάλαντα της Θράκης διαδικτυακά από μαθητές 2ου Δημοτικού Σχολείου, στην υφυπουργό Παιδείας Σ.Ζαχαράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Κάλαντα της Θράκης διαδικτυακά από μαθητές 2ου Δημοτικού Σχολείου, στην υφυπουργό Παιδείας Σ.Ζαχαράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα κάλαντα της Θράκης τραγούδησαν διαδικτυακά την περασμένη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στην υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου.

Με πρωτοβουλία και την βοήθεια της δασκάλας τους Παναγιώτας Στανελούδη, οι μαθητές τραγούδησαν με τη συνοδεία κιθάρας, πιάνου και φλογέρας τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης, ενώ ανέφεραν στην υφυπουργό Παιδείας και τα έθιμα της περιοχής του Διδυμοτείχου για τα Χριστούγεννα. Μάλιστα το γεγονός ανέδειξε με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό η ίδια η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, με φωτογραφία από την διαδικτυακή σύνδεση και ένα μικρό ΒΙΝΤΕΟ. Με την επισήμανση μάλιστα ότι: Για τις φωτογραφίες και για την βιντεοσκόπηση ελήφθη η συγκατάθεση των γονέων των μαθητών!

Συγκεκριμένα η κ.Ζαχαράκη ευχαρίστησε τα παιδιά, την δασκάλα τους και τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου και όσους συνέβαλλαν σε αυτή την διαδικτυακή σύνδεση:
“Ο Γιάννης μπορεί να έπαιξε το “feliz navidad” στην κιθάρα του, όμως σήμερα ακούσαμε κυρίως κάλαντα και έθιμα της Θράκης από 17 μαθητές και μαθήτριες της Ε’ Τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Διδυμοτείχου.
Με τη συνοδεία κιθάρας, πιάνου και φλογέρας τα παιδιά με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Γιώτας Στανελούδη έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα, παρουσίασαν Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές και ανταλλάξαμε ευχές για τις γιορτές, με δώρο την πρόσκληση να επισκεφθώ το σχολείο τους μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν!
Ευχαριστώ θερμά το παιδιά μας, την δασκάλα της τάξης Γιώτα Στανελούδη, τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού σχολείου Διδυμοτείχου κ. Νέστορα Κυρούδη, την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου κ.Δήμητρα Βουρδόγλου, την Ειδική Σύμβουλο της Περιφέρειας ΑΜΘ σε θέματα Παιδείας κ. Αλεξάνδρα Γκουλιάμα – Μανδαλίδου και τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου κ. Ιωάννα Μανάφη!
ΥΣ: Για τις φωτογραφίες και για την βιντεοσκόπηση ελήφθη η συγκατάθεση των γονέων των μαθητών!

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*