Έβρος: Τα ελληνοτουρκικά σύνορα και τον φράχτη, επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος (φωτορεπορτάζ)

Έβρος: Τα ελληνοτουρκικά σύνορα και τον φράχτη, επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος (φωτορεπορτάζ)

Μονάδες του Έβρου, Επιτηρητικά Φυλάκια και τον χώρο κατασκευής του νέου φράχτη στην περιοχή του Πόρου Φερών, επισκέφθηκε χθες Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε αρχικά την ΧΧV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στο Πετροχώρι Ξάνθης και στη συνέρχιεα βρέθηκε στο Στρατηγείο του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ) στην Ξάνθη, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ακολούθως βρέθηκε στο Στρατηγείο της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην Αλεξανδρούπολη, ενώ επισκέφθηκε και το Στρατηγείο της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στον Προβατώνα Έβρου.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Στρατηγείο της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο καθώς και σε  Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια στην παρέμβριο περιοχή. Μάλιστα βρέθηκε στις Καστανιές και μοίρασε δώρα στους στρατιώτες που ήταν υπηρεσία στο φυλάκιο της περιοχής.

“Αντιμετωπίσαμε πετυχημένα την υβριδική

απειλή της αύξησης προσφυγικών ροών”

Κατά την επίσκεψη του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την εξαιρετική προσπάθεια και τις επιδόσεις αυτού έναντι της πολύμηνης τουρκικής προκλητικότητας. Τόνισε δε την επιτυχή αντιμετώπιση της υβριδικής απειλής αύξησης προσφυγικών ροών στον Έβρο από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα, πετυχαίνοντας σχεδόν την εκμηδένιση αυτών, όπως επίσης τη συνεχή εγρήγορση κατά τη διάρκεια των προκλήσεων στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Τέλος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε εντολές για την συνέχιση της προσπάθειας αυτής.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ, υπό τις κατευθύνσεις του ΥΠΕΘΑ, για την υλοποίηση των εξαγγελιών της Κυβέρνησης, σχετικά με τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με την πρόσκτηση νέων μέσων, την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό παλαιοτέρων, καθώς και την συνολική αναβάθμιση των δυνατοτήτων των υποδομών, των μέσων και των υλικών.

Επίσης, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, επεσήμανε ότι αναμένονται εντός του 2020 οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 1600 ΕΠΟΠ και 1000 ΟΒΑ, καθώς και η αύξηση των εισαγομένων στις παραγωγικές σχολές, οι θέσεις των οποίων για το 2021 έχουν ήδη αυξηθεί κατά 516 άτομα.

Τέλος, κατά την παραμονή του στον Έβρο επιθεώρησε τον υπό κατασκευή φράκτη στην περιοχή Πόρου, όπου οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*