Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση: Οι πρώτες 1022  αιτήσεις επιχειρήσεων που εγκρίθηκαν απ’ την Περιφέρεια ΑΜΘ (Κατάλογος)

Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση: Οι πρώτες 1022 αιτήσεις επιχειρήσεων που εγκρίθηκαν απ’ την Περιφέρεια ΑΜΘ (Κατάλογος)

Οι πρώτες 1022 αιτήσεις επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων που εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να εισπράξουν την Μη Επιστρεπτέα  Ενίσχυση και υπογράφηκε η επικύρωση τους από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, δημοσιεύθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. 

Πρόκειται για την “Επικύρωση του 1ου Πίνακα Αξιολόγησης Προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο πρόσκλησης «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», που δημοσιεύθηκε σήμερα και αναφέρονται οι κωδικοί αίτησης και τα ποσά που θα εισπράξουν άμεσα, μέσα στις γιορτές. Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν αφορούν κυρίως αυτές που υποβλήθηκαν την πρώτη εβδομάδα που ξεκίνησε το πρόγραμμα των 90 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας ΑΜΘ, δηλαδή από 4 έως 10 Νοεμβρίου.

Τα ποσά που υπάρχουν καλύπτουν από τις 2.000 ευρώ που θα εισπράξουν οι αυτοαπασχολούμενοι (η Περιφέρεια ΑΜΘ ήταν η μοναδική αρχικά που τους συμπεριέλαβε και την ακολούθησαν και άλλες μετά από αντιδράσεις) ή επιχειρήσεις χωρίς κανέναν εργαζόμενοι, έως και τις 15.000 που είναι το ανώτερο ποσό για επιχειρήσεις με αρκετούς εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπογράφηκε απ’ τον Περιφερειάρχη Χ.Μέτιο, η πληρωμή των πρώτων επιχειρήσεων με την μη επιστρεπτέα ενίσχυση

Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ.Μέτιος, περισσότερες από 19.000 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση στο Πρόγραμμα αυτό, αναμένεται να ξεπεράσουν τις 25.000 οι αιτήσεις και ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΕΣ οικονομικά από τα 90 εκατ. ευρώ, παρά την… κινδυνολογία Τοψίδηδων και Προέδρων Επιμελητηρίων ΑΜΘ (Μωραίτηδες, Δόμπες, Αγγελίδηδες, Γραβάνηδες και λοιποί) που… πολέμησαν άγρια για προσωπικούς λόγους ο καθένας και αντιπολιτευτική συμπαράσταση στον επικεφαλής τους Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου λειτουργώντας ως “δεκανίκια” του.

Στον πίνακα με τις 1022 επιχειρήσεις, υπάρχουν και οι αιτήσεις 377 αιτήσεις που σε πρώτη φάση ήταν αρνητική η απόφαση, αλλά έχουν τη δυνατότητα να διορθωθούν και να υποβληθούν εκ νέου μέχρι την τελική ημερομηνία της 18ης Μαρτίου. “Σε αυτήν την πρώτη φάση, κάποιες αιτήσεις απορρίφθηκαν, κυρίως λόγω τυπικών ελλείψεων. Αυτές όμως μπορούν να διορθωθούν και να υποβληθούν εκ νέου μέχρι την τελική ημερομηνία της 18ης Μαρτίου”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ

ΟΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ