Ορεστιάδα: Ελπίζουν τα νέα οχήματα του δήμου να μην γίνουν… Ι.Χ Αντιδημάρχων ή συγκεκριμένων υπαλλήλων

Ο Δήμος Ορεστιάδας προμηθεύτηκε πρόσφατα 3 νέα οχήματα, ημιφορτηγά 4×4 πετρελαίου διπλής καμπίνας, για τις ανάγκες της Τεχνικής του Υπηρεσίας.

Μάλιστα τα παρουσίασε στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, που τους κάλεσε εν μέσω lockdown και μέτρων απαγόρευσης μετακινήσεων για αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, προκειμένου να τον φωτογραφίσουν ή βιντεοσκοπήσουν να κάθεται στην θέση του οδηγού. Σίγουρα η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι θετική για τον δήμο Ορεστιάδας, αφού ανανεώνεται ο στόλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του. Μόνο που αρκετοί πολίτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί και εκφράζουν την ελπίδα τα νέα αυτά αυτοκίνητα να μην γίνουν Ι.Χ. κάποιων Αντιδημάρχων ή συγκεκριμένων υπαλλήλων, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Μάλιστα είχαν γίνει και επίσημες καταγγελίες από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα την σημερινή επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Επηρεασμένοι από όλα αυτά προφανώς, κάποιοι δημότες που είναι μάλιστα και γνωστοί υποστηρικτρές του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη και της δημοτικής του αρχής, έκαναν αναφορές στο συγκεκριμένο πρόβλημα, στην προσωπική σελίδα του ίδιου, όταν δημοσίευσε φωτογραφίες των νεοαποκτηθέντων αυτοκινήτων. Τα σχόλια είναι χαρακτηριστικά:

Όπως είδατε, ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης απάντησε σε μια από τις παρατηρήσεις δημότη ότι θα γίνει ατομική χρέωση σε κάθε οδηγό για να έχει την  “ευθύνη”. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να το χρησιμοποιεί ως προσωπικό του Ι.Χ. το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και να το παίρνει στο σπίτι του ή να κάνει τις ατομικές και οικογενειακές του δουλειές. Γιατί όπως μας κατήγγειλαν στο Evros-news.gr πολίτες του δήμου Ορεστιάδας, υπάρχει συγκεκριμένος υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας που έχει πολύ καλές σχέσεις με το νυν Πρόεδρο του Κ.Κ.Π.Α.Α.Δ.Ο Γιάννη Παπαϊωάννου αλλά και τον ίδιο τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του δήμου Ορεστιάδας για προσωπικές ανάγκες. Το βλέπετε μάλιστα και στην φωτογραφία το δημοτικό αυτοκίνητο, να είναι παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του στα παλιά Εργατικά του Πύργου και με αυτό κυκλοφορεί συνέχεια λες και είναι Ι.Χ του.

Με βάση το νόμο, τα αυτοκίνητα του Δήμου πρέπει να βρίσκονται σταθμευμένα στο Δημαρχείο και να χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ για υπηρεσιακούς λόγους (Κ.Υ.Α.129/2534/2010 – ΦΕΚ 108/Β/4-2-2010) και ΟΛΟΙ πρέπει να πηγαίνουν και να φεύγουν από τη δουλειά τους με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προμήθεια τριών οχημάτων για τις ανάγκες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ορεστιάδας