ΒΙΝΤΕΟ: Χαμός με πρόχειρους καταυλισμούς λαθρομεταναστών στα ορεινά Σουφλίου και την περιοχή Τριγώνου

ΒΙΝΤΕΟ: Χαμός με πρόχειρους καταυλισμούς λαθρομεταναστών στα ορεινά Σουφλίου και την περιοχή Τριγώνου

Τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στο χωριό Σιδηρώ του ορεινού όγκου Σουφλίου το βράδυ των Χριστουγέννων, με το σπάσιμο αμαξιού, την κλοπή δυο κυνηγετικών  όπλων και τους πυροβολισμούς λαθρομεταναστών, ήταν αναμενόμενα.

Μπορεί οι ροές από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου να έχουν μειωθεί, γεγονός που δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει, αλλά το πρόβλημα παραμένει και κανένας δεν μπορεί-και δεν πρέπει-να το… κουκουλώσει και να εθελοτυφλεί. Γιατί οι εισβολές λαθρομεταναστών εξακολουθούν σε όλο το μήκος της συνοριογραμμής με την Τουρκία. Τόσο στα χωριά του Τριγώνου, Μαράσια, Δίλοφο, Ορμένιο, όπου επειδή τα νερά του ποταμού δεν είναι ακόμα τόσο… απαγορευτικά, αλλά κυρίως στον κάμπο Διδυμοτείχου και Σουφλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τρόμος μεσάνυχτα στο Σιδηρώ Σουφλίου – Λαθρομετανάστες έκλεψαν κυνηγετικά όπλα και πυροβολούσαν όταν τους καταδίωξαν!!!

Οι λαθρομετανάστες που κινούνται στα ορεινά της περιοχής του Σουφλίου είναι αρκετοί και στήνουν πρόχειρους καταυλισμούς. Από εκεί… εφορμούν ψάχνοντας να κλέψουν αυτοκίνητα για να μετακινηθούν προς το εσωτερικό της χώρας. Αυτό έκαναν και στο Σιδηρώ, που όπως και τα άλλα χωριά του ορεινού όγκου, Μεγάλο Δέρειο, Ρούσσα, Γονικό, οι κάτοικοι τους έχουν σοβαρό πρόβλημα.

Μάλιστα οι πρόχειροι καταυλισμοί τους εντοπίζονται καθημερινά από κυνηγούς, οι οποίοι ξαναβγήκαν για το αγαπημένο τους χόμπι τώρα που επιτράπηκε ξανά και μέσα στα βουνά συναντούν δεκάδες λαθρομετανάστες με τις σκηνές τους. Βέβαια αποφεύγουν να ασχοληθούν και απλά ενημερώνουν την αστυνομία και φεύγουν. Δεν θέλει και πολύ να… βρουν τον μπελά τους οι άνθρωποι, όπως ο νεαρός κτηνοτρόφος στις Φέρες που καταδικάστηκε σε 26 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έβρος: Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη λαθρομεταναστών, που έκλεψαν όπλα και πυροβολούσαν

Για να μην πούμε για τον κάτοικο του χωριού Σιδηρώ που του έσπασαν το αγροτικό αυτοκίνητο οι λαθρομετανάστες και έκλεψαν τα δυο κυνηγετικά του όπλα οι λαθρομετανάστες, ενώ το είχε παρκαρισμένο μέσα στο υπόστεγο του σπιτιού του και πάει κατηγορούμενος ο άνθρωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: