Εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός, δίνοντας το παράδειγμα

Εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός, δίνοντας το παράδειγμα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού το μεσημέρι σε “Ευαγγελισμό” και “Αττικόν” αντίστοιχα, δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα σε όλους τους Έλληνες.

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός εμβολιάστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο τρίτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας με το εμβόλιο της Pfizer, μετά τη νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη και τον 88χρονο Μιχάλη Γιοβανίδη που κατάγεται από τα Ρίζια Ορεστιάδας.

Η κ. Σακελλαροπούλου, η πρώτη κρατική αξιωματούχος που εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ ευχαρίστησε το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό που συνέβαλε στον εμβολιασμό της.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τον εμβολιασμό της, σε δήλωσή της, ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό για τη μάχη που δίνει τους τελευταίους δέκα μήνες με τον «αόρατο εχθρό» και το οποίο από εδώ και στο εξής, όπως είπε θα πρέπει να υπηρετήσει και το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αισιοδοξία της για το μέλλον, ενώ τόνισε ότι «ειναι σημαντικό να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα εμβολιασμού και με τις οδηγίες των γιατρών». 
«Ήρθε η ώρα να νικήσουμε, να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να κερδίσουμε την ελευθερία μας και να ανταμώσουμε ξανά», κατέληκε η κ. Σακελλαροπούλου.

Παρών, στη χορήγηση της πρώτη δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Αναλυτικά η δήλωση της ΠτΔ:
«Τα φετινά Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη. Όλοι αυτοί οι ερευνητές σε όλο τον κόσμο που μόχθησαν και πέρασαν ίσως νύχτες με αγωνία προσπαθώντας να έχουν εγκαίρως -όσο γίνεται πιο έγκαιρα- όσο γίνεται νωρίτερα, έτοιμο το εμβόλιο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση που κατάφερε να μοιραστούν οι πρώτες ποσότητες σε όλα τα κράτη μέλη έτσι ώστε να αρχίσει ο εμβολιασμός απέδειξε με τον τρόπο αυτό ότι είναι και μια κοινότητα αλληλεγγύης.
Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πέρα από το έργο που προσφέρουν όλο αυτό τον καιρό  και για το οποίο ποτέ πραγματικά δεν θα μπορέσουμε να τους ευχαριστήσουμε  όσο τους αναλογεί, θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το  πρόγραμμα εμβολιασμού να μπορέσουν να το υλοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά αυτή τη φορά τώρα πια δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γι΄αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών για να μπορέσουμε να νικήσουμε,  να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να ανακτήσουμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας. Χρόνια Πολλά σε όλους».

Ο εμβολιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη

Εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού λίγο πριν τις 14:30 στο νοσοκομείο Αττικόν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο εμβολιασμός του κ. Μητσοτάκη είναι ο τέταρτος εμβολιασμός που σημειώθηκε στη χώρα μας,  μετά τους εμβολιασμούς της νοσηλεύτριας Ευσταθίας Καμπισιούλη, του 88χρονου Μιχάλη Γιοβανίδη και της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παρών σε όλη τη διάρκεια του εμβολιασμού του πρωθυπουργού ήταν ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος εμβολιάστηκε αμέσως μετά.

«Παντελώς ανώδυνη» χαρακτήρισε τη διαδικασία ο κ. Μητσοτάκης, αφού ολοκληρώθηκε η χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου, ενώ ευχήθηκε «καλή αρχή» στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό.

Ο πρωθυπουργός, σε δήλωσή του, μετά τον εμβολιασμό του, τόνισε ότι «σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η  οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια μέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλλεληγγύη». 
«Σήμερα όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ως πολιτική ηγεσία σήμερα στέλνουν του παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».
«Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό. Μαζί μας θα εμβολιαστούν, σήμερα, οι πρώτοι υγειονομικοί. Οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID, τους χρωστάμε τόσα πολλά»  υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «πρέπει πάνω απ’ όλα αυτοί να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα, αλλά για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς να μπορούν να επιτελούν το σπουδαίο τους καθήκον».

Πηγή: protothema.gr