Κορονοϊός: Ποιος είναι ο Μιχάλης Γιοβανίδης από τα Ρίζια Ορεστιάδας, που εμβολιάστηκε δεύτερος στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Ποιος είναι ο Μιχάλης Γιοβανίδης από τα Ρίζια Ορεστιάδας, που εμβολιάστηκε δεύτερος στην Ελλάδα

Ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης με καταγωγή από το χωριό Ρίζια Ορεστιάδας, ήταν χθες ο δεύτερος Έλληνας που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της Pfizer στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Προηγήθηκε η νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη που εργάζεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του συγκεκριμένου νοσοκομείου και ο συντοπίτης μας ηλικιωμένος ήταν ο επόμενος που έκανε το εμβόλιο στις 13:30 το μεσημέρι εν μέσω χειροκροτημάτων από τους παριστάμενους. Για να ακολουθήσει στο ίδιο νοσοκομείο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ποιος είναι όμως ο συνταξιούχος Μιχάλης Γιοβανίδης; Όπως είπαμε κατάγεται από τα Ρίζια Ορεστιάδας, αλλά ζει για πολλά χρόνια στην Αθήνα. Το επάγγελμα του ήταν έμπορος και μάλιστα όπως λένε συγχωριανοί του που τον γνωρίζουν πολύ πετυχημένος. Ζούσε μόνος του στην πρωτεύουσα και πλέον είναι φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια. Στενοί συγγενείς του και συγκεκριμένα η κόρη του μένει στην Ορεστιάδα, αλλά φυσικά υπάρχουν συγγενείς του και στα Ρίζια

Τον κ. Γιοβανίδη, που επιλέχθηκε συμβολικά για να εκπροσωπήσει τους ηλικιωμένους οι οποίοι θα πρέπει να εμβολιαστούν από τους πρώτους ως ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, συνόδευσε στον «Ευαγγελισμό» η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Η ίδια είπε στους δημοσιογράφους ότι όταν ρωτήθηκαν οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο των Μελισσίων για τον εμβολιασμό ο Εβρίτης Μιχάλης Γιοβανίδης φώναξε: «Εγώ θέλω να είμαι ο πρώτος». Και τελικά ήταν αυτός που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού.