Διδυμότειχο: Σε rapid test κορονοϊού υποβλήθηκαν σήμερα οι κάτοικοι στο χωριό Μάνη – Τα αποτελέσματα

Διδυμότειχο: Σε rapid test κορονοϊού υποβλήθηκαν σήμερα οι κάτοικοι στο χωριό Μάνη – Τα αποτελέσματα

Στη διενέργεια rapid test για ανίχνευση του κορονοϊού, υποβλήθηκαν σήμερα από το πρωί οι κάτοικοι στο χωριό Μάνη, από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Η πρωτοβουλία ανήκε στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρη Γκιντίδη, ο οποίος τηλεφώνησε στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας ΑΜΘ Κώστα Βενετίδη και ζήτησε να γίνει έλεγχος στους συγχωριανούς του και αυτός ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του. Το κλιμάκιο πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), σε 55 δημότες. Κανένα δείγμα δεν βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Όπως μάλιστα έγραψε ο κ.Γκιντίδης στην προσωπική του σελίδα δίνοντας την πραγματική διάσταση των γεγονότων:

“Μετά από απαίτηση πολλών συχωριανών μου και τις ανησυχίες τις δικές μου, πήρα την πρωτοβουλία και ζήτησα από τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη να μας προγραμματίσει με τον ΕΟΔΥ για test COVID 19 στο Χωριό μας όσο το δυνατόν ποιο γρήγορα.
Και προγραμματίστηκε την Δευτέρα στις 28 Δεκεμβρίου 2020 & ώρα 11 π.μ. μέχρι στις 1 μ.μ.

Δημόσια θέλω να ευχαριστήσω το κύριο Αντιπεριφερειάρχη που είναι στον τομέα υγείας, τον κύριο Κώστα Βενετίδη που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου”.

Έτσι λοιπόν προγραμματίστηκε ο συγκεκριμένος έλεγχος των κατοίκων της Μάνης με rapid test και όχι με πρωτοβουλία του δήμου Διδυμοτείχου, όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου το οποίο μας έστειλε τονίζοντας ότι: Στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και έπειτα από αίτημα του Δήμου Διδυμοτείχου, την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου από τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος στην τοπική κοινότητα Μάνης από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Απλά βρέθηκε στο χωριό η Αντιδήμαρχος Στέλλα Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη και έβγαλε τις φωτογραφίες που βλέπετε, προσπαθώντας να οικειοποιηθεί η ίδια και ο δήμος Διδυμοτείχου την πρωτοβουλία του Προέδρου της Μάνης Δημήτρη Γκιντίδη, στην οποία ανταποκρίθηκε άμεσα ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.