Χρυσοχοίδης από Καστανιές: Περήφανοι γιατί αντιμετωπίσαμε την επίθεση του Μαρτίου και για τον φράχτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Χρυσοχοίδης από Καστανιές: Περήφανοι γιατί αντιμετωπίσαμε την επίθεση του Μαρτίου και για τον φράχτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί από το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, προκειμένου να επιθεωρήσει την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και να ευχηθεί σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς για τις γιορτές.

Ο κ.Χρυσοχοίδης έφτασε στο Φυλάκιο 1 στις Καστανιές, στο σημείο όπου τον περασμένο Μάσρτιο έγινε επιτυχής αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής εκ μέρους της Τουρκίας με την εργαλειοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών που επιχείρησαν εισβολή στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά αντιμετωπίστηκαν.. Συνοδευόταν από τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη, τον Διοικητή της ΧVI Μαραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Γιάννη Βασιλάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Πασχάλη Συριτούδη και τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Το Evros-news.gr βρέθηκε εκεί με την βοήθεια του Κωνσταντίνου Θεοχαρίδη και κάλυψε την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ.Χρυσοχοίδης επιθεώρησε στη συνέχεια και ενημερώθηκε για τις εργασίες ενίσχυσης του παλιού φράχτη μήκους 12 χιλιομέτρων που ξεκινάει από τις Καστανιές και φτάνει ως τη Νέα Βύσσα και παρ’ ότι δέχθηκε πλήγματα από τις ορδές των λαθρομεταναστών τον Μάρτιο, άντεξε και κράτησε στην τεράστια πίεση.

Ο υπουργός Προστασίας  μοίρασε συμβολικά δώρα αρχικά στους στρατιώτες που ήταν στην σκοπιά σήμερα και τους τόνισε ότι όλοι οι Έλληνες είναι περήφανοι γι’ αυτούς, επειδή φυλάνε τα σύνορα μας, ενώ τους ευχήθηκε για τις γιορτές.

Χρυσοχοίδης: Περήφανοι για όσα πετύχαμε

στον Έβρο τον Μάρτιο και για το νέο φράχτη

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που κάλυψαν την επίσκεψη του, ο κ.Χρυσοχοίδης επεσήμανε: “Είμαστε περήφανοι γιατί τον περασμένο Μάρτιο εδώ στον Έβρο, στις Καστανιές, αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την επίθεση από την γείτονα χώρα. Η Ελλάδα προστάτευσε και προστατεύει τα δικά της σύνορα και τα σύνορα της Ευρώπης. Είμ,αστε ακόμα περήφανοι για τον φράχτη που ήδη κατασκευάζεται και θα ενισχύσει την θωράκιση μας αλλά και την ενίσχυση του υπάρχοντος φράχτη, ο οποίος αν και δέχθηκε μεγάλη πίεση, άντεξε πριν από μήνες. Περήφανοι για την προσπάθεια των αστυνομικών και των στρατιωτικών μας και την παρουσία τους”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης συνάντησε και είχε συζήτηση με τους αστυνομικούς από τη δύναμη της Frontex που βρίσκονται στις Καστανιές και εκπροσωπούν διάφορες ευρωπαϊκές χώρες., Τους ευχαρίστησε για την παρουσία και την βοήθεια τους, επισημαίνοντας ότι όλοι μαζί διασφαλίζουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μαζί με τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Άγγελο Ιλαρίδη και τους άλλους επιτελείς, ο κ.,Χρυσοχοίδης ενημερώθηκε για τις εργασίες ενίσχυσης κιαι θωράκισης του παλιού φράχτη και είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε αυτός στην μεγάλη πίεση που δέχθηκε η Ελλάδα τον περασμένο Μάρτιο, αποτρέποντας την μαζική εισβολή χιλιάδων.

Γυναίκες των Καστανεών του έδωσαν δώρα

Μια μικρή έκπληξη επεφύλαξαν στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι γυναίκες από το χωριό των Καστανιών, καθώς τον περίμεναν και του έδωσαν δώρα ευχαριστώντας τον για τη συνεχή παρουσία του εκεί ιδίως την κρίσιμη περίοδο.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε την εξής δήλωση:

«Οι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας είναι καθημερινά εδώ, στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη μαζί με τους Αξιωματικούς- άνδρες και γυναίκες-  των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πραγματικά είμαστε περήφανοι και όχι μόνο συναισθηματικά, αλλά κυρίως για το αποτέλεσμα. Εδώ στον Έβρο το αποτέλεσμα είναι και επιχειρησιακό γιατί αντιμετωπίσαμε με ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα μια επίθεση που έγινε από τη γείτονα χώρα.

Ταυτόχρονα, είμαστε περήφανοι γιατί αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται, όπως βλέπετε πίσω μου, ο φράχτης σε όλο το μήκος των συνόρων του Έβρου και σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμος.

Το 2020 δοκιμαστήκαμε εδώ στα σύνορα, στις Καστανιές, στον Έβρο, δοκιμαστήκαμε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αντέξαμε.

Το 2021 είναι ο χρόνος της ασφάλειας. Το εμβόλιο και ο φράχτης. Θα νικήσουμε τον κορονοϊό θα είμαστε ασφαλής ως χώρα, ασφαλείς ως Έλληνες και Ελληνίδες, θα είμαστε ασφαλείς ως Ευρωπαίοι γιατί  οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας φρουρούν τα σύνορα αποτελεσματικά και μας κάνουν περήφανους.

Εύχομαι καλή χρονιά, υγεία και περισσότερη ασφάλεια.»

ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ για Evros-news.gr: Κωνσταντίνος Θεοχαρίδης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*