Εγνατία Οδός: Ακόμα να τελειώσει η αποκατάσταση της γέφυρας Μάνθειας – Νέα παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Εγνατία Οδός: Ακόμα να τελειώσει η αποκατάσταση της γέφυρας Μάνθειας – Νέα παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Έχουν περάσει 15 μήνες και ακόμα δεν λένε να τελειώσουν οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας Μάνθειας στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης-Κήπων, αφού δόθηκε παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για άλλους 6 μήνες. 

Η Εγνατία Οδός πάντως στο… άψε-σβήσε κατασκεύασε το νέο σταθμό διοδίων Αρδανίου, πολύ κοντά στο ίδιο σημείο όπου γίνονται και οι εργασίες αποκατάστασης της συγκεκριμένης γέφυρας, προκειμένου να αρχίσει να τα… παίρνει από τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων. Όμως από τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 που ξέσπασε πυρκαγιά σε πλατφόρμα με μπάλες τριφύλλι που ήταν παρκαρισμένη από κάτω και προκλήθηκαν ζημιές στη γέφυρα, η Εγνατία Οδός ως υπεύθυνη και η εταιρεία ΑΚΤΩΡ που ανέλαβε τις εργασίες αποκατάστασης, ακόμα να τελειώσουν. Σε αντίθεση με τον σταθμό διοδίων Αρδανίου όπως είπαμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πυρκαγιά κάτω από γέφυρα της Εγνατίας Οδού – Φόβοι για την στατικότητα της -Διακοπή κυκλοφορίας

Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Αλεξανδρούπολης Λάμπρου Τσιάρα, για άλλους 6 μήνες υπάρχει «Παράταση έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης φθορών της γέφυρας του ποταμού Μάνθεια στη χ.θ. 648,00 της Εγνατίας Οδού. Η  παράταση ισχύος της ανωτέρω (4) σχετικής Απόφασης είναι μέχρι και την 30-06-2021 προκειμένου    ολοκληρωθούν οι εν θέματι εργασίες.

Στην ίδια απόφαση προβλέπεται ότι τα μέτρα ασφάλειας εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη της Εταιρείας «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» η οποία επί πλέον υποχρεούται, για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης. Επισημαίνεται ότι διευθύνουσα επιχείρηση του εν λόγω έργου είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διόδια Αρδανίου: Σχεδόν έτοιμα να μας… υποδεχτούν και η Εγνατία Οδός να εισπράξει

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ-ΑΛΕΞΠΟΛΗ-ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ