ΝΤΡΟΠΗ: Έτσι θα είναι το νέο Κέντρο Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας (η απόφαση)

ΝΤΡΟΠΗ: Έτσι θα είναι το νέο Κέντρο Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας (η απόφαση)

Σε έκταση 72,5 στρεμμάτων και με δυνατότητα φιλοξενίας 1.500 λαθρομεταναστών (μαζί με τους 250 του υπάρχοντος ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) θα είναι το νέο Κέντρο Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών που θα δημιουργηθεί στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, δίπλα στο υπάρχον ΚΥΤ Φυλακίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη που δημοσιεύθηκε χθες 29 Δεκεμβρίου 2020 στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το νέο hot spot που είχε προαναγγείλει πολλές φορές ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, θα είναι:

Η προκηρυσσόμενη δράση αφορά τη χρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρου.

Διαβάστε Επίσης: ΣΟΚ- Δυστυχώς Δικαιωθήκαμε: Δημοσιεύθηκε η δημιουργία hot spot λαθρομεταναστών δίπλα ΚΥΤ Φυλακίου 72,5 στρέμματα και 1250 φιλοξενούμενους!!!

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ελεγχόμενης δομής φιλοξενίας σύμφωνα με το άρθρου 8 του Ν. 4375/2016. Η δομή θα καλύψει την ανάγκη στέγασης των υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αυτών, θα συνεισφέρει
στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης τους καθώς και στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υποδοχής τους.
Η δομή θα χωροθετηθεί στο Δ.Δ. Φυλακίου, Δήμου Κυπρίνου στο Ν. Έβρο, θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. και θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου. Η συνολική δυναμικότητα της δομής θα είναι 1.500 φιλοξενούμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκκωφαντική σιωπή απ’ τον δήμαρχο Ορεστιάδας Β.Μαυρίδη για τις διαπραγματεύσεις επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου

Ειδικότερα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. (περιλαμβανομένων 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.). Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία.


Στη δομή θα εγκατασταθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης – ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων – στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης, γραφείων φρουράς. Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.
Στη δομή θα κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων και Η/Μ. Η δομή θα περιβληθεί από περιμετρική οδό με περίφραξη.
Ομάδα στόχος
Υπήκοοι τρίτων χωρών ή ανιθαγενείς που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΤΑ 72,5 στρέμματα

Ελεεινή Κυβερνητική απόφαση

Τεράστιες οι ευθύνες του Βασίλη Μαυρίδη

Πρόκειται για μια ΕΛΕΕΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, η οποία προχωράει στην δημιουργία ενός ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ δίπλα στο υπάρχον ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας, με επιπλέον 1.500 άτομα. Ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης από τον Σεπτέμβριο το είχε προαναγγείλει άλλωστε, αλλά δυστυχώς ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, που εκτός από επιστολές διαμαρτυρίας είχε δηλώσει πως συζητούσε μαζί του, δεν έκανε τίποτα να αποτρέψει αυτό που έρχονταν.

ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ όσο και αν προσπαθεί τώρα να τις αποποιηθεί με αναρτήσεις στο προσωπικό του προφίλ όπου αναφέρεται σε Κυβερνητική ανακολουθία.

  • Γιατί δεν μας λέει τι διαβεβαιώσεις είχε πάρει;
  • Από ποιον τις πήρε;
  • Με ποιον ή ποιους από την Κυβέρνηση συζητούσε όλο αυτό τον καιρό, χωρίς να ενημερώνει κανέναν;
  • Τι συζήτησε με τον εκπρόσωπο της της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, ο κ.Φιλίπ Λεκλέρκ που επισκέφθηκε την Ορεστιάδα και συναντήθηκαν χωρίς ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ το συζήτησαν.
  • Γιατί ενώ έδωσε ΔΥΟ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ δεν ανέφερε το παραμικρό; Οι πλήρως ελεγχόμενοι από τον ίδιο δημοσιογράφοι της Ορεστιάδας έτσι και αλλιώς αποκλείεται να τον ρωτούσαν.
  • Χθες συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη στις Καστανιές. Είπαν τίποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα;

  • Ο ίδιος δεν έλεγε πριν μήνες πως ετοιμάζουν… κάτι πολύ καλό για το ΚΥΤ Φυλακίου; Αυτό ήταν που ετοίμαζε με τον υπουργό;

Τηλεδιάσκεψη αλλά την… Δευτέρα

Ο κ.Μαυρίδης προανήγγειλε τηλεδιάσκεψη με όλους τους φορείς για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, αλλά αντί να γίνει ΑΜΕΣΑ και ΣΗΜΕΡΑ, την πάει για την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Γιατί τόση καθυστέρηση; Πρέπει η αντίδραση να γίνει τώρα. Και φυσικά ο ίδιος να… απολογηθεί γιατί τόσον καιρό ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΕΣΜΙΚΟ για όσα συζητούσε με την Κυβέρνηση.

Ένα σχόλιο

  1. Καλώς τ αδέρφια μας!! Από τις υποσαχαριες και μογγολικες περιοχές, θ αναφωνησουν οι απανταχού ντόπιοι και εισαγωμενοι κρυφό πράκτορες της ΜΙΤ. Ανυπομονούν Ν αρχίσουν “δουλειές” μαζί τους όταν θα μας κατσικωθουν τα λαθροορκ. Άιντε να μην μιλήσω άσχημα μέρες που είναι. ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*