ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θα χρησιμοποιήσουν για φιλοξενία λαθρομεταναστών και το παρατημένο Εργοστάσιο Στρατιωτικών Ενδυμάτων στο Σπήλαιο Ορεστιάδας;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θα χρησιμοποιήσουν για φιλοξενία λαθρομεταναστών και το παρατημένο Εργοστάσιο Στρατιωτικών Ενδυμάτων στο Σπήλαιο Ορεστιάδας;

Νέες πληροφορίες για την κυβερνητικές μεθοδεύσεις προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των λαθρομεταναστών που φιλοξενούνται στο νομό Έβρου, φτάνουν στο Evros-news.gr μετά την… ψυχρολουσία της δημοσίευσης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ των ενεργειών για δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας δίπολα στο ΚΥΤ Φυλακίου, έκτασης 72,5 στρεμμάτων και φιλοξενίας άλλων 1.500 ατόμων (συνολικά 2.000).

Σύμφωνα με όσα μάθαμε, τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη κινητικότητα και γίνονται συγκεκριμένες κινήσεις, ώστε να αξιοποιηθεί για φιλοξενία λαθρομεταναστών σε πρώτη φάση και το παρατημένο πρώην Εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικών ενδυμάτων που βρίσκεται στο χωρικό Σπήλαιο Ορεστιάδας. Ο συνολικός περιφραγμένος χώρος είναι 10 στρέμματα και διαθέτει κτίριο περίπου 400 τετραγωνικών, το οποίο με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί να γίνει λειτουργικό και να φιλοξενήσει εκεί υπηρεσίες και γραφεία. Στον υπόλοιπο χώρο μπορούν να εγκατασταθούν άμεσα λυόμενες κατασκευές για την φιλοξενία των λαθρομεταναστών.

Διαβάστε Επίσης: ΣΟΚ- Δυστυχώς Δικαιωθήκαμε: Δημοσιεύθηκε η δημιουργία hot spot λαθρομεταναστών δίπλα ΚΥΤ Φυλακίου 72,5 στρέμματα και 1250 φιλοξενούμενους!!!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για τον χώρο που ανήκε στην εταιρία ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΑΕΒΕ (με αρχική επωνυμία ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΡΑΦΗΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ με διακριτικό τίτλο ΤΡΙΓΩΝΟ ΑΕΒΕ). Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1996 ( ΦΕΚ/ΤΑΕ ΕΠΕ 1017/07 Μαρτίου 1996) με έδρα το Σπήλαιο Εβρου, αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 325.000.000 δραχμές(953.778,43 ευρώ) , διάρκεια 50 χρόνια και με σκοπό μεταξύ άλλων «…την ραφή στολών των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τις παραγγελίες των αρμοδίων υπηρεσιών τους….».

Η εταιρεία μπήκε σε εκκαθάριση αρχικά και το ελληνικό Κράτος υπολογίζεται ότι διέθεσε και έχασε ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Οι εγκαταστάσεις της κατασχέθηκαν και ανήκουν σε επιχειρηματία ο οποίος είχε προμηθεύσει τα μηχανήματα παραγωγής στρατιωτικών ενδυμάτων και προφανώς δεν πήρε τα χρήματα του. Τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκαν στην περιοχή στελέχη από την Αθήνα, τα οποία τόνισαν ότι ασχολούνται με την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου για κράτηση λαθρομεταναστών, δηλαδή Κέντρο Κράτησης Κλειστού Τύπου, όπως αυτά που δημιουργούνται στα νησιά.  Όλα δείχνουν ότι η προσπάθεια είναι μεθοδευμένη από την πλευρά της Κυβέρνησης, άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης ποτέ δεν το έκρυψε.

Διαβάστε Επίσης: ΝΤΡΟΠΗ: Έτσι θα είναι το νέο Κέντρο Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας (η απόφαση)

Δυστυχώς οι τοπικοί φορείς και ιδιαίτερα ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης που είχε τις επαφές και τις συνεννοήσεις με το αρμόδιο υπουργείο και ως τώρα απέφευγε την παραμικρή αντίδραση δημόσια ή να ξεσηκώσει τον κόσμο, ΔΕΝ ΟΡΘΩΣΑΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΓΜΑ ΤΟΥΣ και τώρα φαίνεται να… τρέχουν κατόπιν εορτής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΟ

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ σε λίγη ώρα, στις 7, την Έκτακτη Εκπομπή LIVE μέσα από την επίσημη σελίδα του Evros-news.gr στο Facebook, για τις ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ εξελίξεις για δημιουργία νέου hot spot χιλιάδων Λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.
Ο Κώστας Πιιτιακούδης… χωρίς φόβο αλλά με πάθος, αποδίδει τα του Μηταράκη στον Μηταράκη και την Κυβέρνηση και τα του Βασίλη Μαυρίδη (με τις ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ) στον δήμαρχο Ορεστιάδας.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟΨΕ στις 7 σε LIVE εκπομπή στο facebook του Evros-news.gr