ΣΟΚ- Δυστυχώς Δικαιωθήκαμε: Δημοσιεύθηκε η δημιουργία hot spot λαθρομεταναστών δίπλα ΚΥΤ Φυλακίου 72,5 στρέμματα και 1250 φιλοξενούμενους!!!

ΣΟΚ- Δυστυχώς Δικαιωθήκαμε: Δημοσιεύθηκε η δημιουργία hot spot λαθρομεταναστών δίπλα ΚΥΤ Φυλακίου 72,5 στρέμματα και 1250 φιλοξενούμενους!!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ το Evros-news.gr δικαιώνεται με την χειρότερη και ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ εξέλιξη που σημειώνεται, αφού σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ χθες 29-12-2020, επεκτείνεται το ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας κατά 72,5 στρέμματα και 1250 φιλοξενούμενους λαθρομετανάστες!!!

Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής; Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, υπάρχει: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΥΛΟΥ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ 1 «Άσυλο» με τίτλο: «Αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Απεσταλμένος του Μηταράκη σήμερα στο Φυλάκιο, διαπραγματεύθηκε αγορά οικοπέδων για επέκταση του ΚΥΤ!!!

Δημιουργείται δηλαδή ένα νέο hot spot φιλοξενίας λαθρομεταναστών δίπλα ακριβώς στο ΚΥΤ Φυλακίου έκτασης 72,5 στρεμμάτων, που θα μπορεί να φιλοξενήσει άλλους 1.250 και μαζί με τους 250 του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΞΑ όπως αναφέρει, θα έχει συνολικά 1.500 άτομα. Μιλάμε δηλαδή για μια καινούργια δομή λαθρομεταναστών, κάτι άλλωστε που έχει δηλώσει επανειλημμένα ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ότι θα δημιουργηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκκωφαντική σιωπή απ’ τον δήμαρχο Ορεστιάδας Β.Μαυρίδη για τις διαπραγματεύσεις επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου

Η πρόσκληση αναφέρει άλλωστε ΞΕΚΑΘΑΡΑ τα πάντα:

Η προκηρυσσόμενη δράση αφορά τη χρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρου.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ελεγχόμενης δομής φιλοξενίας σύμφωνα με το άρθρου 8 του Ν. 4375/2016. Η δομή θα καλύψει την ανάγκη στέγασης των υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αυτών, θα συνεισφέρει
στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης τους καθώς και στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υποδοχής τους.


Η δομή θα χωροθετηθεί στο Δ.Δ. Φυλακίου, Δήμου Κυπρίνου στο Ν. Έβρο, θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. και θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου. Η συνολική δυναμικότητα της δομής θα είναι 1.500 φιλοξενούμενοι.
Ειδικότερα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. (περιλαμβανομένων 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.). Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία.
Στη δομή θα εγκατασταθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης – ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων – στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης, γραφείων φρουράς. Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.
Στη δομή θα κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων και Η/Μ. Η δομή θα περιβληθεί από περιμετρική οδό με περίφραξη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΤΑ 72,5 στρέμματα

Πρόκειται για μια εξέλιξη που προετοιμάζονταν καιρό και το Evros-news.gr είχε αναδείξει με συνεχόμενα ρεπορτάζ. Καλούσαμε συνέχεια μάλιστα τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη να διαμαρτυρηθεί και να παρουσιάσει ΔΗΜΟΣΙΑ όσα ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ με τον αρμόδιο υπουργό Νότη Μηταράκη. Αυτός όμως δεν έλεγε το παραμικρό. Ούτε για τις συζητήσεις με τον υπουργό, ούτε για ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ με τον Εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, ο κ.Φιλίπ Λεκλέρκ που επισκέφθηκε την Ορεστιάδα και συναντήθηκαν χωρίς ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ το συζήτησαν.

-ΔΕΙΤΕ: Νέα λυόμενα φιλοξενίας λαθρομεταναστών έφτασαν στο ΚΥΤ Φυλακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι αργά για… δάκρυα Βασίλη Μαυρίδη

Τόσον καιρό, από τις αρχές Σεπτεμβρίου που ο κ.Μηταράκης στην Χίο προανήγγειλε την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και δημιουργία hot spot στα πρότυπα της Σάμου με περισσότερες χιλιάδες λαθρομετανάστες, το Evros-news.gr καλούσε τον δήμαρχο Ορεστιάδας να πάρει θέση και να ξεσηκώσει τον κόσμο. Αυτός περιορίζονταν σε επιστολές και υποβάθμιζε το θέμα. Τα τοπικά ΜΜΕ της Ορεστιάδας, ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΑ μέσω της Δημοτικής Τηλεόρασης και των απ’ ευθείας αναθέσεων, ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ σχεδόν τίποτα.

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ: Ορεστιάδα: Επίσκεψη Εκπροσώπου Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους πρόσφυγες: Γιατί δεν ανακοινώθηκε τίποτα;

Τώρα είναι… αργά για δάκρυα Βασίλη Μαυρίδη. Να προσπαθείς να αποποιηθείς τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ σου με αναρτήσεις στο facebook δεν μπορεί να αποτραπεί η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ για την περιοχή του δήμου σου.