Τα χωριά στα ορεινά Σουφλίου δεινοπαθούν απ’ τους λαθρομετανάστες – Θα πάει κάποιος υπουργός ν’ ακούσει τον κόσμο;

Τα χωριά στα ορεινά Σουφλίου δεινοπαθούν απ’ τους λαθρομετανάστες – Θα πάει κάποιος υπουργός ν’ ακούσει τον κόσμο;

Ήρθε, επισκέφθηκε τα συνήθη σημεία στις Καστανιές και τις Φέρες, ευχήθηκε λόγω των εορταστικών ημερών και μοίρασε δώρα σε στρατιώτες και αστυνομικούς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και απήλθε.

Έκανε και τις καθιερωμένες δηλώσεις, για το πόσο δυναμικά κράτησε γερά ο Έβρος τον περασμένο Μάρτιο, όταν όταν επιχειρήθηκε η μαζική εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών και η αντίσταση όλων απέτρεψε την παραβίαση των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, είπε και κάποια πράγματα για τον φράχτη και το νέο διαγωνισμό πρόσληψης Συνοριοφυλακων και έφυγε.

Έχουμε αναγνωρίσει πολλές φορές από το Evros-news.gr, τη σημαντική συμβολή του κ.Xρυσοχοΐδη στο νομό Έβρου. Tόσο με τον διαγωνισμό πρόσληψης 400 Συνοριοφυλακων, όπου χάρη στην αυξημένη μοριοδότηση εντοπιότητας, έδωσε το δικαίωμα σε πολλά νέα παιδιά του νομού να προσληφθούν και να αποκατασταθούν επαγγελματικά, μένοντας στον τόπο τους και δημιουργούν τις οικογένειές τους. Επίσης του αποδώσαμε τα εύσημα για τον νέο φράχτη μήκους 27 χιλιομέτρων που δημιουργείται στο νότιο τμήμα του νομού, στην περιοχή των Φερών και κανονικά θα πρέπει να ονομαστεί “φράχτης Χρυσοχοΐδη”.

Από κει και πέρα όμως, το θέμα είναι ότι όσοι τον υποδέχτηκαν και του μίλησαν, εννοώ αρχικά τους υφιστάμενους του, τον Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδη αλλά και τους θεσμικούς της περιοχής μας, να του αναφέρουν ότι τα προβλήματα παραμένουν. Να ενημερώσουν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ότι υπάρχει και παραμένει σοβαρό θέμα με την εισβολή πολλών λαθρομεταναστών, ιδιαίτερα στα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου. Εκεί, στην περιοχή μεταξύ Διδυμοτείχου και Σουφλίου, είναι δεδομένο ότι υπάρχει μία “τρύπα” την οποία εκμεταλλεύονται και μπαίνουν κατά δεκάδες καθημερινά λαθρομετανάστες. Στη συνέχεια… απλώνονται στα χωριά του ορεινού όγκου και όχι μόνο και δημιουργούν φόβο και τρόμο στον κόσμο. Τα περιστατικά είναι συχνά.

Κάποιος έπρεπε να επισημάνει στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη αλλά και όποιον άλλον έρχεται στην περιοχή, ότι το “έπος των Καστανέων” τελείωσε εδώ και μήνες, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Υπάρχει και το Σουφλί και τα χωριά του, όπου κανονικά θα έπρεπε με πρωτοβουλία των ντόπιων θεσμικών, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς για παράδειγμα, να επισκεφθούν και εκείνα τα μέρη. Αντί να κάνει αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα ότι πρόλαβε στο… πόδι, μέσα στο κρύο και σε ελάχιστα λεπτά να θέσει στον αρμόδιο υπουργό ένα σωρό ζητήματα, μέχρι και την μείωση του ορίου του ύψους για τις γυναίκες, στον επικείμενο διαγωνισμό πρόσληψης Συνοριοφυλάκων και μάλιστα αυτός τα… αποδέχθηκε και όλα, καλό θα ήταν να τον ενημερώσει για όσα πραγματικά συμβαίνουν. Και να απαιτήσει μια επίσκεψη στα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου. Γιατί ο υπουργός, αν και έχει επισκεφθεί πάρα πολλές φορές τον Έβρο και γνωρίζει αρκετά, αποκλείεται από το γραφείο του να γνωρίζει το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που υπάρχει με την παρουσία εκατοντάδων λαθρομεταναστών στην περιοχή αυτή.

Να ακούσουν ο κ.Χρυσοχοίδης και οι άλλοι τους δικαιολογημένα αγανακτισμένους κατοίκους τι… τραβάνε καθημερινά και όχι να παρουσιάζουν στον συγκεκριμένο υπουργό, προεξάρχοντος μάλιστα του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή κ.Συριτούδη, που είναι ο βασικός αρμόδιος υπηρεσιακά, την εικόνα πως όλα πάνε καλά, οι ροές έχουν σταματήσει και δεν υπάρχει πρόβλημα.