ΒΙΝΤΕΟ: Το παρατημένο εργοστάσιο στρατιωτικών ενδυμάτων στο Σπήλαιο Ορεστιάδας, που εξετάζουν για δομή λαθρομεταναστών

ΒΙΝΤΕΟ: Το παρατημένο εργοστάσιο στρατιωτικών ενδυμάτων στο Σπήλαιο Ορεστιάδας, που εξετάζουν για δομή λαθρομεταναστών

Σε αυτή την κατάσταση που βλέπετε από χθεσινό ΒΙΝΤΕΟ το οποίο εξασφάλισε το Evros-news.gr, βρίσκεται το παρατημένο πρώην Εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικών ενδυμάτων στο χωρικό Σπήλαιο Ορεστιάδας, για το οποίο υπάρχουν κυβερνητικές σκέψεις να δημιουργηθεί επίσης δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ χθες, με αφορμή την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ για δημιουργία νέου hot spot δίπλα ή κοντά στο ΚΥΤ Φυλακίου, έκτασης 72,5 στρεμμάτων και φιλοξενίας 1.500 λαθρομεταναστών, εξετάζεται σε πρώτη φάση και το παρατημένο πρώην Εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικών ενδυμάτων που βρίσκεται στο χωρικό Σπήλαιο Ορεστιάδας. Ο συνολικός περιφραγμένος χώρος είναι 10 στρέμματα και διαθέτει κτίριο περίπου 400 τετραγωνικών, το οποίο με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί να γίνει λειτουργικό και να φιλοξενήσει εκεί υπηρεσίες και γραφεία. Στον υπόλοιπο χώρο μπορούν να εγκατασταθούν άμεσα λυόμενες κατασκευές για την φιλοξενία των λαθρομεταναστών.

Στο ΒΙΝΤΕΟ φαίνεται ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις χρειάζονται κάποιες παρεμβάσεις, αλλά πίσω υπάρχει μεγάλος χώρος σχεδόν έτοιμος, για να εγκατασταθούν εκεί έτοιμα λυόμενα που θα μένουν οι λαθρομετανάστες και ο χώρος μπορεί άμεσα να αξιοποιηθεί.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για τον χώρο που ανήκε στην εταιρία ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΑΕΒΕ (με αρχική επωνυμία ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΡΑΦΗΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ με διακριτικό τίτλο ΤΡΙΓΩΝΟ ΑΕΒΕ). Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1996 ( ΦΕΚ/ΤΑΕ ΕΠΕ 1017/07 Μαρτίου 1996) με έδρα το Σπήλαιο Εβρου, αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 325.000.000 δραχμές(953.778,43 ευρώ) , διάρκεια 50 χρόνια και με σκοπό μεταξύ άλλων «…την ραφή στολών των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τις παραγγελίες των αρμοδίων υπηρεσιών τους….».

Διαβάστε ακόμα: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θα χρησιμοποιήσουν για φιλοξενία λαθρομεταναστών και το παρατημένο Εργοστάσιο Στρατιωτικών Ενδυμάτων στο Σπήλαιο Ορεστιάδας;

Τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκαν στην περιοχή στελέχη από την Αθήνα, τα οποία τόνισαν ότι ασχολούνται με την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου για κράτηση λαθρομεταναστών, δηλαδή Κέντρο Κράτησης Κλειστού Τύπου, όπως αυτά που δημιουργούνται στα νησιά.

Δίπλα στο Στρατόπεδο Πλάτης

Το φοβερό είναι ότι δίπλα από το εργοστάσιο και περίπου στα 200 μέτρα βρίσκεται το Στρατόπεδο της Πλάτης, έδρα του 21ου Συντάγματος. Λέτε να χρσιμοποιηθεί ο στρατός όπως και στα νησιά για να βοηθήσει στην δημιουργία της νέας δομής;