Μανούσης: Ανακοίνωσε την έναρξη ναυπήγησης του νέου πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ “Μελιώ”, μήκους 108 μέτρων

Μανούσης: Ανακοίνωσε την έναρξη ναυπήγησης του νέου πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ “Μελιώ”, μήκους 108 μέτρων

Την έναρξη ναυπήγησης ενός νέου πλοίου της SAOS Ferries, του επιβατηγού- οχηματαγωγού “Μελιώ” μήκους 108 μέτρων, για το οποίο υπέγραψε χθες την σύμβαση για το πρώτο τμήμα κατασκευής του σε ολλανδικό Ναυπηγείο, ανακοίνωσε χθες ο ιδιοκτήτης της Φώτης Μανούσης.

Το “αφεντικό” της εταιρείας η οποία επί 20 χρόνια συνέδεε ακτοπλοϊκά την Σαμοθράκη με την Αλεξανδρούπολη και πλέον δραστηριοποιείται σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, έδωσε στο νέο του πλοίο το όνομα της συγχωρεμένης μητέρας του (Μελιώ), ενώ εκτός της δωρεάν μεταφοράς όλων των επιβατών και οχημάτων από και προς το Καστελόριζο, αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση ναυπήγησης του δεύτερου ταχύπλοου, του “Όστρια”, επισημαίνοντας:

“Βγαίνοντας από την καταστροφική για εμάς στη SAOS FERRIES χρονιά του 2019, σταθήκαμε όρθιοι, κάναμε την αυτοκριτική μας, σηκώσαμε τα μανίκια για σκληρή δουλειά και διεκδικήσαμε την επανένταξη του στόλου μας, εκεί που ανήκει, στη θάλασσα.
1) Έτσι την χρόνια αυτή, το πλοίο μας Ε/Γ-Ο/Γ Σταυρός, είμαστε περήφανοι που έπλευσε στις θάλασσες του νοτιοανατολικού Αιγαίου, εκτελώντας δρομολόγια από τη Ρόδο και την Κω προς τα ακριτικά μικρότερα νησιά μας.
2) Θεωρώντας τιμή μας αυτό το καθήκον, μηδενίσαμε τις τιμές εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων προς το αγαπημένο Καστελόριζο και φροντίσαμε με κάθε κόστος να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στα δρομολόγια του πλοίου.
3) Παράλληλα, το ταχύπλοο του στόλου μας, Ε/Γ- Δ/Ρ Ζέφυρος, διέσχιζε το Αιγαίο λίγο πιο ψηλά στο χάρτη, εξυπηρετώντας με την ίδια ακρίβεια τους επιβάτες μεταξύ Πάτμου, Λέρου, Κάλυμνου, Λειψών, Αρκιών, Αγαθονησίου και Σάμου.
4) Ξεπεράσαμε τους φόβους και τους δισταγμούς μας και τολμήσαμε να επαναδρομολογήσουμε το Ε/Γ-Ο/Γ Σαόνησος, το οποίο κέρδισε το διαγωνισμό για την εκτέλεση ενδοκυκλαδικών δρομολογίων, κι έτσι με το νέο έτος, μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες του διαγωνισμού θα συνδέει όλα τα Κυκλαδονήσια ακόμα και με την Κάρυστο και το Λαύριο.
5) Σύντομα και μέσα στο 2021, θα ολοκληρωθεί η ναυπήγηση και του άλλου δίδυμου με το Ζέφυρος πλοίου μας, Ε/Γ- Δ/Ρ Όστρια, οπότε και θα δρομολογηθεί μέσα στην ίδια χρονιά, σε προορισμό των ελληνικών θαλασσών.
6) Το τέλος του έτους κλείνει με την υλοποίηση ενός ονείρου ζωής για την έναρξη ναυπήγησης του νέου πλοίου του στόλου μας. Ενός νέου αποκτήματος επιβατηγού- οχηματαγωγού μήκους 108 μέτρων, του “Μελιώ”, για το οποίο υπογράψαμε μόλις σήμερα τη σύμβαση για το πρώτο τμήμα κατασκευής του σε ολανδικο Ναυπηγειο, έχοντας ήδη προμηθευτεί τις μηχανές του πλοίου. Με αυτό, παίρνει σάρκα και οστά για μας ένα σύμβολο αξιών, που θα αποκτήσει μορφή ως ναυαρχίδα του στόλου μας, μέσα από ένα σύγχρονο στολίδι της θάλασσας μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό το σύμβολο σηματοδοτεί και το πέρασμά μας σε μια νέα σύγχρονη εποχή.
Μιας και ο χρόνος μας βρίσκει υγιείς, γερούς και ενωμένους, με την τύχη να την έχουμε κερδίσει με τη δουλειά μας και τον αγώνα μας, εμείς στη SAOS FERRIES όντας ευγνώμονες για τα παραπάνω θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική παροχών, καθιερώνοντας νέα προνόμια για τους ναύλους όλων των προορισμών του πλοίου Σταυρός σήμερα και του Σαόνησος αύριο αμέσως μετά την δρομολόγηση του.
Αρματωμένοι με την πίστη μας στις αξίες μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε καλά τόσα χρόνια, να ενώνουμε ανθρώπους και τόπους, ταξιδεύοντας στις ελληνικές θάλασσες, και θα παραμείνουμε αισιόδοξοι και έτοιμοι να στηρίξουμε τον τόπο, όταν χρειαστεί.
Καλή χρονιά και ευλογημένη στους απανταχού Έλληνες!”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*