Τιμητικό μήνυμα Σάββα Καλεντερίδη στο Evros-news.gr: “Προσφέρετε εθνικό έργο. Συνεχίστε την καλή δουλειά”

Τιμητικό μήνυμα Σάββα Καλεντερίδη στο Evros-news.gr: “Προσφέρετε εθνικό έργο. Συνεχίστε την καλή δουλειά”

Ένα πολύ τιμητικό μήνυμα δέχθηκε αυτές τις ημέρες το Evros-news.gr. Ο Σάββας Καλεντερίδης, γνωστός γεωστρατηγικός αναλυτής και συγγραφέας και επικεφαλής της πατριωτικής ιστοσελίδας “Infognomonpolitics.gr”, αλλά και σπουδαίος Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία που εργάστηκε στην ΕΥΠ και είχε συμμετοχή στην υπόθεση Οτσαλάν, ήταν ο αποστολέας του.

Ο κ.Καλεντερίδης σχολίασε ένα από τα συνεχή δημοσιεύματα μας για την αδιάκοπη παρουσία λαθρομεταναστών στα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν, σχολίασε στο Evros-news.gr:

“Συνεχίστε την καλή δουλειά. Προσφέρετε εθνικό έργο. Η Πατρίδα μας πρέπει να προστατέψει τα σύνορα της και με τις ειδήσεις σας, μπορείτε να συμβάλλετε σε αυτό”.

Όταν τα λόγια αυτά προέρχονται από έναν άνθρωπο που ως Έλληνας αξιωματικός και ιδιαίτερα όταν εργάστηκε στην ΕΥΠ προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην Ελλάδα όταν ήταν στην Τουρκία, δεν μπορεί παρά να μας κάνουν να νοιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για το ιδιαίτερα τιμητικό σχόλιο του.

Ο Σάββας Καλεντερίδης (γεννήθηκε στη Βέργη Σερρών το 1960) από το φθινόπωρο του 2000 ίδρυσε και διευθύνει τον εκδοτικό οίκο «Ινφογνώμων Εκδόσεις» και από το 2008 το ιστολόγιο «Ινφογνώμων Πολιτικά».

Τιμήθηκε από την υπηρεσίες με εύφημες μνείες για το έργο που προσέφερε στην Πατρίδα. Μια από αυτές έχει ως εξής: «Απονέμεται εύφημη μνεία στον επίλαρχο Καλεντερίδη Σάββα διότι στα πλαίσια έργου που του ανατέθηκε από την Υπηρεσία (ΕΥΠ) σε ξένη χώρα (σ.σ.Τουρκία), επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο, επινοητικότητα, αποτελεσματικότητα, και με κίνδυνο πολλές φορές ακόμα και της ζωής του έφερε σε πέρας κατά άριστο τρόπο και πέραν του καλώς νοουμένου καθήκοντος, αποστολές εξειδικευμένες και αρκετά επικίνδυνες, συλλέγοντας και επεξεργαζόμενος στη συνέχεια σπουδαίο πληροφοριακό υλικό ύψιστης Εθνικής σημασίας για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας».

Ο Σάββας Καλεντερίδης από το 2011 είναι τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα Δημοκρατία και Κυριακάτικη Δημοκρατία, ενώ αναλύσεις και άρθρα του, με κύριο θέμα την Τουρκία και άλλα περιφερειακά ζητήματα, έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες Κυριακάτικη ΕλευθεροτυπίαΠαρόν και Μακεδονία και στα περιοδικά Επίκαιρα,   Άμυνα και ΔιπλωματίαΣτρατιωτική ισορροπία & γεωπολιτικήΑπόρρητο δελτίο και Διπλωματία.