Πάρης Παπαδάκης (Πρόεδρος Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα”): Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

Πάρης Παπαδάκης (Πρόεδρος Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα”): Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

Η προσφυγή στο ΣτΕ μοναδικό ρεαλιστικό όπλο κατά της νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας

 

 

του Πάρη Παπαδάκη*

 


Η ιστορία έχει διδάξει ότι αν πολιτικός ( ανεξαρτήτως παρατάξεως ) σου υποσχεθεί ότι κάτι δεν θα γίνει με τίποτα, ένα είναι το σίγουρο ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ γιατί είναι βέβαιο ότι θα γίνει.


Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Φυλάκιο – Ορεστιάδας έγινε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποσχόταν οι πολιτικοί. Με μια πρωτοφανή αιφνιδιαστική κίνηση παραμονές Πρωτοχρονιάς, χωρίς καμία συζήτηση με φορείς του τόπου, μεσούσης της πανδημίας που από το πρωί μέχρι το βράδυ μας βομβαρδίζουν τα Μ.Μ.Ε. ελπίζοντας οι ιθύνοντες να περάσει στα ψιλά, δημοσιεύτηκε η υπ’αριθ. 2724/Φ.18/29-12-2020 πρόσκληση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών σε έκταση 72.500 τ.μ. με συνολική δυναμικότητα 1.500 φιλοξενούμενων.
Δεν θα επαναλάβω τους εθνικούς και μη λόγους που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί η νέα αυτή δομή παρά μόνο θα πω, ότι ακριβώς αναφέρω και στην επικεφαλίδα «ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ», και το λέω διότι άκουσα για τηλεδιασκέψεις πολιτικών, κραυγές πολιτικών και μη, ψηφίσματα διαμαρτυρίας, τα οποία κακό δεν κάνουν αλλά λύση στο πρόβλημα δεν δίνουν.


Είναι αυτονόητο ότι ο σύλλογος μας ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την επικίνδυνη και αναιτιολόγητη απόφαση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει σε αυτήν την πολύπαθη περιοχή δομή φιλοξενίας μεταναστών και φυσικά θα μας βρουν μπροστά τους. Φτάνει όμως αυτό;;

Η προσφυγή στο ΣτΕ μοναδικό ρεαλιστικό

όπλο κατά της νέας δομής στο Φυλάκιο

Επειδή είμαι καχύποπτος λόγω και της ιδιότητας μου ως δικηγόρος, περιμένω για να σιγουρευτώ ότι όλοι αυτοί που αγωνιούν πραγματικά ( και αναφέρομαι και στους τέσσερις Βουλευτές του Νομού μας οι οποίοι δήλωσαν την αντίθεση τους στην απόφαση περί δημιουργίας νέας δομής, αλλά και τους επιστημονικούς φορείς του τόπου ) είναι ειλικρινά αντίθετοι και δεν βγαίνουν στα κανάλια για επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς λόγους, να πράξουν με το μοναδικό δυστυχώς ρεαλιστικό όπλο σε όλο αυτό που δεν είναι άλλο από την προσφυγή  στην Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο ΣΤΕ, προσβάλλοντας την πρόσκληση για την δημιουργία δομής του Υπουργείου με σκοπό την ακύρωση της.


Τα πολλά τα λόγια είναι φτώχια λέει ο σοφός λαός που πάντα έχει δίκιο. Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι έλεγε ο παππούς ο Παράσχος ! Εν προκειμένω καλές και οι φωνές και οι συζητήσεις και οι τηλεδιασκέψεις αλλά σε λίγους μήνες οι μπουλντόζες θα πάρουν μπροστά και θα αρχίσουν να φτιάχνουν τις κατασκευές που θα φιλοξενήσει τους μετανάστες και εμείς ως απλοί θεατές θα βγαίνουμε σε διάφορα Μ.Μ.Ε. διατρανώνοντας την αντίθεση μας, στα καφενεία (όταν και όποια ανοίξουν ) θα συζητάμε αμπελοφιλοσοφώντας για την λανθασμένη αυτή απόφαση, ενώ ταυτόχρονα η δομή θα έχει γεμίσει.
Η πρόσκληση που δημοσιεύτηκε για την δημιουργία της δομής των μεταναστών εκτός των άλλων πάσχει και νομικά και συνεπώς είναι ακυρωτέα, διότι σύμφωνα με τα άρθρα 8&10 του Ν. 4375/2016, με κοινή απόφαση του Υπουργού
Οικονομικών και του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ιδρύονται Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε συνοριακές περιοχές της Ελλάδας στις οποίες αυτό κρίνεται αναγκαίο, λαμβανομένου υπόψη του αριθμού των εισερχομένων χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ν. 4014/2011 για το συγκεκριμένο έργο απαιτείται διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, με τη διεξαγωγή Μ.Π.Ε., και έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (άρθρα 2 και 4 του ν. 4014/2011, ΣΤΕ 23/2019 ).
Τίποτα από τα παραπάνω δεν υφίσταται και αυτό διότι «πονηρά» πάνε να βαφτίσουν την δημιουργία μιας νέας τέτοιας δομής «σε έκταση 72.500 τ.μ. με συνολική δυναμικότητα 1.500 φιλοξενούμενων, ως επέκταση της ήδη υφιστάμενης».
Για να μην μακρηγορώ και κουράζω θα πω ότι οποιοσδήποτε αγώνας από οποιοδήποτε μετερίζι σε αυτό το έγκλημα που πάνε να κάνουν είναι καλοδεχούμενος, ο ρεαλιστικός όμως δρόμος που θα μπορούσε να τους σταματήσει είναι η προσφυγή στο ΣΤΕ με αίτηση ακυρώσεως μέσα σε αποκλειστική προθεσμία εξήντα (60) ημερών από την ημέρα αναρτήσεως της απόφασης στην διαύγεια γιατί μετά πάει πέταξε το πουλάκι. ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ !!.
Πάρης Παπαδάκης
Πρόεδρος Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα

Δικηγόρος

Ένα σχόλιο

  1. Σωτήρης Γκεκόπουλος

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ κ.ΠΑΡΙ ΠΑΠΑΔΑΚΗ.
    Κύριε Πάρι Καλησπέρα σας. Είμαι συνταξιούχος Δικηγόρος από Θεσσαλονίκη και θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για τον αγώνα που κάνετε και την εξαιρετική εξώδικη επιστολή που στείλατε στον Πρωθυπουργό. Πολίτες σας εσάς που μιλούν μόνο με την Ελληνική ψυχή, χωρίς να σκέφτονται υστερόβουλα και να φοβούνται τους ξεπουλημένους πολιτικούς-μαριονέτες που μόνο εντολές ξένων κέντρων υπηρετούν, μας δίνουν ελπίδα ότι ποτέ δεν θα μας αλλοιώσουν την εθνική ταυτότητα και δεν θα μας κάνουν ξένους στο σπίτι μας. Αρκεί να είναι πολλοί και όχι ελάχιστοι. Δυστυχώς κ. συνάδελφε η απόφαση για την δομή στο φυλάκιο αποτελεί μόνο τμήμα της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης για την ενσωμάτωση στον εθνικό ιστό και την απορρόφηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που δεν είναι πρόσφυγες αλλά υποκινούμενοι μετανάστες από τις ΜΚΟ του Σόρρος με καταγωγή από Αφρική Αφγανιστάν Πακιστάν κ.λ.π. που χρηματοδοτούνται γι αυτόν τον σκοπό. Εγώ αν και ψήφισα την κυβέρνηση αυτή με δύο χέρια για να απαλλαγούμε από τους εθνοπροδότες του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ότι και αυτοί αποτελούν συνέχεια αφού μετά το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα ακολουθεί το ξεπούλημα του Αιγαίου με τον διαμοιρασμό του στα πλαίσια της δήθεν καλής γειτονίας και του μη πολέμου, αφού αυτό επιτάσσει η κ. Μέρκελ. Και βεβαίως όχημα για τις προδοτικές αυτές πράξεις αποτελεί ο μέσω της πανδημίας του cobid-19 εγκλεισμός μας για να γίνεται ευκολότερα η μεταφορά των λαθρό τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Για το θέμα αυτό του ιού και του ύποπτου εμβολίου όπως και για τα Ελληνοτουρκικά έχω γράψει αρκετά άρθρα που αναρτήθηκαν στο Pronews.gr το διάστημα από Αύγουστο 2020 μέχρι και προχθές που αναρτήθηκε και το άρθρο του κ. Βάκη Τσιομπανίδη για το ίδιο ζήτημα, όπως και στην εφημερίδα “Ελεύθερη Ωρα”. Επειδή κατά τον τίτλο του τελευταίου άρθρου μου πρέπει να ισχύσει το “Ξυπνήστε και αντισταθείτε πριν υποδουλωθείτε” είμαι αισιόδοξος ότι ενεργοποιούνται οι μέχρι πρόσφατα αδρανείς πολίτες. Για να μη σας κουράζω σας δηλώνω ότι είμαι αλληλέγγυος στον αγώνα σας και ό,τι χρειασθείτε ως συνδρομή πάσης μορφής μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μου αν και το μόνο νομικό μέσον προς το παρόν είναι η προσφυγή στο ΣτΕ με χορήγηση προσωρινής διάταξης όπως το έχετε ως πρώτη προτεραιότητα για να αποτραπεί προσωρινά το εθνικό έγκλημα που συντελείται. Καλό κουράγιο στον αγώνα σας. Με περισσή εκτίμηση Σωτήρης Γκεκόπουλος. Δικηγόρος Θεσσαλονίκης. τηλ. 6974315658 και 6980296710 e-mail “sotgekopoulos@yahoo.gr”

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*