Σαμοθράκη: Μήνυση κατά του δημάρχου Ν.Γαλατούμου απ’ τον τέως Θ.Βίτσα!!

Σαμοθράκη: Μήνυση κατά του δημάρχου Ν.Γαλατούμου απ’ τον τέως Θ.Βίτσα!!

Σε μια προσπάθεια να… μπλοκάρουν τις διαδικασίες αδειοδότησης του δημοτικού κάμπινγκ “Πλατιά”, ώστε να λειτουργήσει το καλοκαίρι νόμιμα, ο τέως δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας και οι 6 δημοτικοί του σύμβουλοι, μήνυσαν τον σημερινό δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο.

Το ανακοίνωσε μάλιστα ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα, παραθέτοντας και την κλήση να καταθέσει ως κατηγορούμενος αύριο Πέμπτη στην Πταισματοδίκη Αλεξανδρούπολης, ενώ παράλληλα παρέθεσε το ιστορικό της συγκεκριμένης υπόθεσης. Από αυτό φαίνεται, ότι ο κ.Βίτσας τον οποίο αποδοκίμασε ο λαός του νησιού το 2019 στέλνοντας τον στην αντιπολίτευση, αντί να παριστάνει τον τιμητή θα έπρεπε κανονικά να… απολογείται για τα… έργα (αλλά και τα μη έργα) και τις ημέρες του.
Γράφει συγκεκριμένα ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος, που μαζί με τους συνεργάτες του έχουν καταφέρει σε 1,5 χρόνο να πετύχουν όσα δεν μπόρεσε στα 5 χρόνια ο προκάτοχος του:
“Τα γραπτά μένουν”
Χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης αλλά με έντονο το αίσθημα της πικρίας και με οδηγό την πρόθεση μου για πλήρη ενημέρωση του κόσμου της Σαμοθράκης, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι η πταισματοδίκης Αλεξανδρούπολης, Κα Γώγου Βασιλική, με καλεί την Πέμπτη στις 07/01 να λάβω γνώση της Μήνυσης/Έγκλησης σε βάρος μου με ποινικό χαρακτήρα και να υποβάλλω ανωμοτί κατάθεση , μετά την καταγγελία του κ. Βίτσα Αθανασίου και λοιπών έξι (6) συμβούλων , για την διερεύνηση τέλεσης ποινικού αδικήματος ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας αδειοδότησης της Δημοτικής Τουριστικής Εγκατάστασης στην Θέση ΠΛΑΤΙΑ (Κάμπινγκ Πλατιά) αλλά και παράνομης λειτουργίας του κάμπινγκ Πλατιά.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του, για το ποιος είναι τελικά ο στόχος του καθενός από μας, που ασχολείται με τα κοινά της Σαμοθράκης. Θέλω όμως να επισημάνω πως τέτοιες προσπάθειες, όπως η αδειοδότηση του Δημοτικού Κάμπινγκ της «ΠΛΑΤΙΑΣ», δεν αφορούν κανένα Δήμαρχο, με την στενή έννοια του όρου, αλλά αφορούν γενικότερα την οικονομία του νησιού, την ανάπτυξη του τόπου και την βιωσιμότητα του. Άρα τέτοιες καταγγελίες στρέφονται εναντίον του νησιού και την εξέλιξης του και όχι εναντίον μου.
Κοινοποιώ τα σχετικά έγγραφα και επαναλαμβάνω, τα συμπεράσματα δικά σας.
Έγγραφο της κλήσης από την πταισματοδίκη με βάση την καταγγελία του κ.Βίτσα Αθανασίου για την παροχή ανωμοτί καταθέσεως.
Την καταγγελία του κ. Βίτσα και έξι (6) συμβούλων σε έξι(6) υπηρεσίες με κοινοποίηση στον κ Εισαγγελεα ( αρα υποβολή μηνυτήριας αναφοράς) ώστε να αποτραπεί η διαδικασία αδειοδότησης του κάμπινγκ της «ΠΛΑΤΙΑΣ».
Τέλος, κοινοποιώ τη Δημόσια αναφορά του κ. Βίτσα, ο οποίος μετ’ επιτάσεως ισχυριζόταν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ουδέποτε προέβη σε καταγγελίες σχετικά με την αδειοδότηση του Κάμπινγκ ΠΛΑΤΙΑΣ.

Την σχετική ανάρτηση μας στην επίσημη σελίδα του Δήμου την 22/8/2020 με την οποία ενημερώνουμε τους δημότες ότι προχωράει η διαδικασία της ολοκλήρωσης της αδειοδότησης του κάμπινγκ της «ΠΛΑΤΙΑΣ» και για την οποία ο κ Βίτσας με κατηγορεί ότι διέπραξα το αδίκημα της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης.
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ένα γεγονός που καταδεικνύει τη μέγιστη υποκρισία του κ. Βίτσα και το ότι τελικά μάλλον δεν τον ενδιαφέρει πραγματικά η εξέλιξη του νησιού ,αλλά τον ενδιαφέρει να με καταστήσει με κάθε τρόπο κατηγορούμενο και τελικά τον ενδιαφέρει να δημιουργήσει προσκόμματα και να μην μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδοτησης του κάμπινγκ εγκαίρως για την επόμενη τουριστική σεζόν 2021 .
Ο ίδιος ο κ. Βίτσας τα έτη 2015 και 2016 , χωρίς να έχει προβεί σε καμιά διαδικασία νομιμοποίησης και αδειοδότησης της Δημοτικής δομής «ΠΛΑΤΙΑ», εντελώς παράνομα λειτούργησε το κάμπινγκ κανονικά, λαμβάνοντας αντίτιμο από τους κατασκηνωτές έχοντας επίσημα έσοδα περίπου 77.000 και 71.000 ευρώ αντίστοιχα.
 Σήμερα, που με ενέργειες μας προχωράει και τείνει προς την ολοκλήρωση η αδειοδότηση του κάμπινγκ, προκειμένου τελικώς να γίνει εφικτό την επόμενη τουριστική σεζόν 2021 επιτελούς να λειτουργήσει με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές , δημιουργεί εμπόδια και με ψευδείς καταγγελίες ψέγει την παρούσα Δημοτική Αρχή , η οποία , με αίσθημα ευθύνης, το καλοκαίρι 2020 δεν λειτούργησε το κάμπινγκ, αλλά απλώς παραχώρησε το χώρο για ελεύθερη κατασκήνωση και χρήση από τους κατασκηνωτές, χωρίς την καταβολή αντιτίμου , επωμιζόμενη μόνον τα βάρη από την λειτουργία αυτή , έτσι ώστε να αποτραπεί η ελεύθερη κατασκήνωση σε δημοσίους χώρους και η πιθανή διασπορά του covid-19.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΛΑΤΟΥΜΟΣ