Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης: Να καταργηθεί η επικίνδυνη απόφαση Μηταράκη ΤΩΡΑ

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης: Να καταργηθεί η επικίνδυνη απόφαση Μηταράκη ΤΩΡΑ

Την κατάργηση της επικίνδυνης απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για δημιουργία νέας δομής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, ζητάει με Ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως παρά την γιορτή των Θεοφανείων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης:

“Ομόφωνο επί των ψηφισάντων, το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης κατά της απόφασης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και την ενδεχόμενη δημιουργία νέας δομής υποδοχής παράτυπων μεταναστών.

Το ανωτέρω συζητήθηκε, εκτάκτως, προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο, άμεσα, να εκφράσει και να κοινοποιήσει σε εθνικό επίπεδο την αντίθεσή του στην παραπάνω υπουργική απόφαση.

Ακολουθεί το Ψήφισμα: 

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με μεγάλη ανησυχία παρακολουθεί την αιφνιδιαστική απόφαση δημιουργίας δομής φιλοξενίας 1.500 παράνομων μεταναστών στην τοπική κοινότητα Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας δίπλα στην υφιστάμενη δυναμικότητας 240 ατόμων.

Η δημοσίευση στη Διαύγεια στις 29/12/2020 (ΨΞΤΤ46ΜΔΨΟ-6ΙΚ) πρόσκλησης υποβολής προτάσεων με τίτλο «Αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρου», με προθεσμία μόλις τρεις ημέρες, έως 31/12/2020, έργου 30 εκατομμυρίων, από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, δείχνει το μέγεθος του εμπαιγμού που επιχειρείται έναντι του λαού του Έβρου, τον οποίον διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται στη Θράκη να δημιουργηθούν τέτοιες δομές, αλλά και της αδιαφορίας για τους κινδύνους εθνικής ασφάλειας που μπορεί να προκύψουν.

Εμμένουμε σταθερά στην ανάγκη σεβασμού στον άνθρωπο και σε ό,τι έχει σχέση με το δικαίωμα στην υγεία και αξιοπρέπεια καθενός, χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις. Όμως δεν μπορεί να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας 1500 ατόμων στον βόρειο Έβρο.

Αντί άλλου επιχειρήματος (Θράκη, μειονότητα, συνθήκη της Λωζάνης, αντιαναπτυξιακή δραστηριότητα, δημογραφικό – ερήμωση των χωριών και πόσα άλλα) θέτουμε μια παράμετρο.

Οι Καστανιές του Δήμου Ορεστιάδας, όπου τον προηγούμενο Μάρτιο παρακολούθησε όλη η Ευρώπη την εργαλειοποίηση τόσων χιλιάδων ανθρώπων να προσπαθούν να εισβάλλουν στην Ελλάδα, απέχουν μόλις 16 χιλιόμετρα από το Φυλάκιο. Μια ταυτόχρονη εξέγερση και 2000 μεταναστών σε κοντινή απόσταση θα ελαχιστοποιούσε τα περιθώρια άμυνας του νομού μας, επομένως της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης. Κανένα ανταποδοτικό όφελος δεν μπορεί να αντισταθμίσει τον κίνδυνο που θα διατρέχει εφεξής η περιοχή μας.

Έχουμε μάθει να ζούμε με τον κίνδυνο εκτός των συνόρων μας, όχι όμως και εντός αυτών.

Επειδή δεν θέλουμε να μεταναστεύσουμε αλλά ούτε και να υποθηκεύσουμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας, ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους φορείς και κατοίκους του νομού μας αλλά και κάθε νομού της χώρας μας, όπως ακριβώς μας στήριξε τον Μάρτιο 2020, να μας στηρίξουν και πάλι στην υπεράσπιση της Ελλάδας μας.

Εκφράζουμε τη σταθερή μας θέση και λέμε:

  1. Όχι στη δημιουργία νέας δομής.
  2. Όχι στην αύξηση της δυναμικότητας των υφιστάμενων δομών, ούτε στο Φυλάκιο, ούτε στον Έβρο, ούτε στη Θράκη.
  3. Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των υποδομών.

Ζητάμε:

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΩΡΑ