Ανοιχτή Επιστολή Evros-news: Πρωθυπουργέ, ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ τον Έβρο – ΑΚΥΡΩΣΕ την ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ απόφαση Μηταράκη

Ανοιχτή Επιστολή Evros-news: Πρωθυπουργέ, ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ τον Έβρο – ΑΚΥΡΩΣΕ την ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ απόφαση Μηταράκη

του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ


Ανοιχτή Επιστολή απευθύνει σήμερα το Evros-news.gr στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙ τον Έβρο και να ΑΚΥΡΩΣΕΙ με προσωπική του παρέμβαση, την ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ απόφαση του Νότη Μηταράκη, για επέκταση ή δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Ο ακριτικός μας νομός “βράζει” από αγανάκτηση, μετά την δημοσίευση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ 29 Δεκεμβρίου, λίγο πριν φύγει η προηγούμενη χρονιά, της πρόσκλησης από το αρμόδιο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, για τον πολλαπλασιασμό είτε ως επέκταση,  είτε με δημιουργία νέας δομής δίπλα στο υπάρχον ΚΥΤ Φυλακίου, φιλοξενίας των λαθρομεταναστών. Οι απανταχού Εβρίτες, οι Θρακιώτες και όχι μόνο, δικαιολογημένα έχουν ξεσηκωθεί, για να προλάβουν και να αποτρέψουν το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που πάει να γίνει από την Κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού κ.Μηταράκη, σε αυτή την εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας. Γιατί Κυβερνητική απόφαση υλοποιεί ο αρμόδιος υπουργός, όπως άλλωστε και ο ίδιος υποστηρίζει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του και δεν μπορεί σε ένα τόσο πολύ σοβαρό θέμα να… κάνει του κεφαλιού του.

Το Evros-news.gr, που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ στις αρχές Σεπτεμβρίου την περιβόητη τοποθέτηση του υπουργού Μετανάστευσης στο δημοτικό συμβούλιο της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Χίου, με το χαρακτηριστικό ΒΙΝΤΕΟ όπου ανακοίνωσε την κυβερνητική απόφαση για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου στα πρότυπα αυτού της Σάμου (των 5.000 αλλοδαπών), σήμερα απευθύνεται ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ζητάει την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του στο συγκεκριμένο, τεράστιας εθνικής σημασίας ζήτημα. Του μεταφέρει αυτά που θα του έλεγαν οι απλοί Εβρίτες, αν τον είχαν απέναντι τους. Όχι κάποια κομματόσκυλα τα οποία προσπαθούν να κρατήσουν… ανόητες  ισορροπίες, προτάσσοντας την κομματική πειθαρχία και όχι το συμφέρον του τόπου τους και γίνονται έτσι κατάπτυστοι και… γελοίοι. Οι απλοί, περήφανοι Εβρίτες που:

  • Το κρίσιμο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2020 και τις επόμενες μέρες και νύχτες του Μαρτίου, ήταν δίπλα στους αστυνομικούς και στρατιωτικούς, με κάθε τρόπο. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Έβαλαν και αυτοί τα στήθη τους μπροστά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και έτσι αποτράπηκε η μαζική εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών, τους οποίους είχε “εργαλιοποιήσει” η Τουρκία, κατευθύνοντας τους ως ασύμμετρη απειλή.
  • Αυτοί που λοιδορήθηκαν, κατηγορήθηκαν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τους εκπροσώπους των ύποπτων ΜΚΟ και τους γνωστούς… δικαιωματιστές και “βαφτίστηκαν” με χαρακτηριστική ευκολία ακροδεξιοί, ρατσιστές, παρακρατικοί, ενώ κάποιοι εξ αυτών τρέχουν και στα εισαγγελικά γραφεία για να απολογηθούν, κινδυνεύοντας να βρεθούν κατηγορούμενοι.
  • Αυτοί που βλέπουν χρόνια τον τόπο τους να ερημώνει, εργοστάσια να κλείνουν, υποκαταστήματα τραπεζών που και οι ίδιοι στήριξαν με τα χρήματα τους στην ανακεφαλαιοποίηση ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες να… κουνάνε μαντήλι, αλλά στις κρίσιμες στιγμές είναι εκεί κάθε φορά για τον τόπο και την πατρίδα τους.
  • Αυτοί που σε υποδέχθηκαν θερμά πολλές φορές Κυριάκο Μητσοτάκη στην περιοχή ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχικά και Πρωθυπουργό πλέον, στις συχνές παρουσίες σου στον Έβρο.
  • Αυτοί που αναγνωρίζουν σε σένα προσωπικά και την Κυβέρνηση σου, τον πετυχημένο χειρισμό της λαθρομεταναστευτικής κρίσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Μάρτιο, που κράτησε όρθια την χώρα μας και απέτρεψε την παραβίαση των συνόρων της, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα
  • Αυτοί που είδαν με ικανοποίηση να προσλαμβάνονται, μετά από πολλά χρόνια, 400 νέοι Συνοριοφύλακες από την Κυβέρνηση σου και μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία να είναι αγόρια και κορίτσια του Έβρου. Που θα μείνουν στον τόπο τους και θα δημιουργήσουν οικογένειες εδώ. Στο πιστώνουν και το αναγνωρίζουν.
  • Αυτοί που άκουσαν αρχικά και βλέπουν επίσης με χαρά και ικανοποίηση, να δημιουργείται ο νέος φράχτης 27 χιλιομέτρων από την Κυβέρνηση σου στην περιοχή των Φερών, ο οποίος θα συμβάλλει στην μεγαλύτερη θωράκιση της περιοχής και της χώρας απέναντι στην λαθρομετανάστευση. Το εκτιμούν και το αναγνωρίζουν και αυτό.
  • Αυτοί επίσης, που διαπίστωσαν με χαρά ότι σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, ο γιος σου Κώστας ήρθε να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στον Έβρο και με δική σου απόφαση θα παραμείνει εδώ ως την απόλυση του, ενώ θα μπορούσες να του εξασφαλίσεις μια θητεία στην Αθήνα.
  • Αυτοί τέλος (αν και θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά ακόμα), που σε είδαν να επισκέπτεσαι το νησί του νομού μας, την Σαμοθράκη και να δίνεις άμεσες λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα, με προσωπικές σου παρεμβάσεις.

Όλα αυτά κύριε Πρωθυπουργέ, οι απλοί Εβρίτες στα ΠΙΣΤΩΝΟΥΝ και προσωπικά αλλά και στην Κυβέρνηση σου. Γι’ αυτό, μην επιτρέψεις να “σβηστούν” με την συγκεκριμένη ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ, ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ, ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ και κυρίως ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ απόφαση επέκτασης ή δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας. Και δεν το επισημαίνουμε μόνο εμείς, αλλά και άνθρωποι που γνωρίζουν όχι μόνο πολύ καλύτερα τις εθνικές ιδιαιτερότητες της περιοχής, τις ισορροπίες που πρέπει να υπάρχουν, αλλά έχουν αναλώσει την ζωή τους υπηρετώντας τις ένοπλες δυνάμεις και στην περιοχή μας. Όπως ο Στρατηγός εν αποστρατεία Παναγιώτης Φαραντάτος, στον οποίο έκανες την τιμή και τον συμπεριέλαβες στο ψηφοδέλτιο του κόμματος σου στις εθνικές εκλογές του 2019. Μίλησε, όσο πιο διακριτικά μπορούσε, για ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΟΜΒΑ με ανυπολόγιστες συνέπειες μελλοντικά για την άμυνα της χώρας στον Έβρο, αν αυξηθεί ο αριθμός των λαθρομεταναστών με επέκταση ή δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, ελάχιστα χιλιόμετρα απ’ τα ελληνοτουρκικά σύνορα και μέσα στην γραμμή άμυνας της χώρας.

Κυρίως όμως, οι Εβρίτες και όχι μόνο, άκουσαν και εσένα τον ίδιο προσωπικά, να δηλώνεις ότι για εθνικούς λόγους ο Έβρος και η Θράκη ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από την δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας. Μαζί και κορυφαίους υπουργούς σου, όπως τον μέχρι πρότινος υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και αρκετούς άλλους. Γι’ αυτό κύριε Πρωθυπουργέ:

ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΣΕΙΣ και ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ  τον Έβρο και τους περήφανους κατοίκους του. Μην φανείς ανακόλουθος των δηλώσεων σου και ακυρώσεις όσα θετικά έκανες ο ίδιος και η Κυβέρνηση σου γι’ αυτή την περιοχή μέχρι τώρα. Με προσωπική σου παρέμβαση ΑΚΥΡΩΣΕ αυτή την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΘΝΙΚΑ απόφαση του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη. 

Γιατί αν γίνει το κακό, μετά όσα και αν προσπαθήσεις να κάνεις για την περιοχή, αυτό το “στίγμα” θα ακολουθεί διαχρονικά όχι μόνο εσένα και την Κυβέρνηση σου, αλλά και την μεγάλη παράταξη της Ν.Δ. Αυτός ο τόπος ήταν και είναι ένα από τα προπύργια της. Ακόμα και σε στιγμές που η συντριπτική πλειοψηφία της υπόλοιπης Ελλάδας έκανε άλλες πολιτικές επιλογές. ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ να προχωρήσει κάτι, που ούτε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, των γνωστών απόψεων για… ανοιχτά σύνορα, για κατάργηση του φράχτη, του “έχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ξέρουμε”; δεν τόλμησε να προκαλέσει στον Έβρο.

Έχεις αποδείξει, ότι με ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ διορθώνεις αστοχίες, λάθη, αποφάσεις που δεν συμβαδίζουν με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

1) Το έκανες στην περίπτωση των voucher εκπαίδευσης ελευθέρων επαγγελματιών (δικηγόρων, μηχανικών κ.α) και της απόφασης του πρώην πλέον υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

2) Το έκανες στην περίπτωση του προκλητικού διορισμού στην Βουλή της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

3) Το έκανες και πρόσφατα με την αρχική απόφαση για παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, την οποία ακύρωσες εξαιτίας του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού, το περασμένο Φθινόπωρο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι λόγοι είναι σπουδαιότεροι, πολύ πιο σοβαροί και επιβάλλουν την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΥ. Υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ. Γι’ αυτό το Evros-news.gr, το μοnαδικό ΜΜΕ του Έβρου, της Θράκης αλλά και όλης της Ελλάδας, που εδώ και 4 μήνες-σχεδόν καθημερινά-έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου που έρχεται, όταν όλοι (κάποιοι μπουκωμένοι και βολεμένοι από τοπικούς άρχοντες) συνέχιζαν να… σφυρίζουν αδιάφορα, απευθύνεται στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και του ζητάει:

Πρωθυπουργέ Κυριάκο Μητσοτάκη. ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ και ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΣΕΙΣ τον Έβρο – ΑΚΥΡΩΣΕ την ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ απόφαση του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ΤΩΡΑ, με προσωπική σου παρέμβαση.

Υ.Γ.: Κατά την επίσκεψη σου στις Φέρες τον Οκτώβριο, οι Συνοριοφύλακες Έβρου σου έδωσαν το χαρακτηριστικό σηματάκι που έγραφε: “Ο ΕΒΡΟΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ” και αφού το διάβασες δεν έκρυψες την ικανοποίηση σου. Οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί μαζί με τους Εβρίτες, τον περασμένο Μάρτιο το απέδειξαν αυτό. Μην επιτρέψεις λοιπόν τώρα να πιστέψουμε ότι: Ο ΕΒΡΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΦΤΕΙ… ΑΠΟ ΜΕΣΑ.