“Πονηρή” επιστολή Μηταράκη σε Μαυρίδη: “Δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των προσωρινά διαμενόντων” – Του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ;

“Πονηρή” επιστολή Μηταράκη σε Μαυρίδη: “Δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των προσωρινά διαμενόντων” – Του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ;

Με μια “πονηρή” επιστολή προς τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη με την ιδιότητα του και ως προέδρου της ΠΕΔ, όπου εκ  πρώτης απόψεως δείχνει… αναδίπλωση του αρμόδιου υπουργείου μετά τις έντονες αντιδράσεις των Εβριτών, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης αναφέρει ότι: “Δεν σχεδιάζεται να μεταβληθεί ο αριθμός των προσωρινά διαμενόντων, σε σχέση με την σημερινή χωρητικότητα της δομής”.

Απέναντι όμως σε έναν υπουργό, που επί 4 μήνες αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν έκανε βήμα πίσω στις αποφάσεις που εξήγγειλε από τις αρχές Σεπτεμβρίου και όπως ισχυρίζεται ο κ.Μαυρίδης τον… δούλευε, δεν μπορεί παρά να είναι οποιοσδήποτε πολύ επιφυλακτικός. Γιατί όπως τον αποκαλεί το Evrow-news.gr, πρόκειται για… πολιτικό σαλτιμπάγκο, μια πολιτική… ποντικομαμή, που αλλάζει συνέχεια απόψεις και θέσεις, αλλά οι επίσημες αποφάσεις του άλλα δείχνουν. Το ΜΥΣΤΙΚΟ λοιπόν κατά τη γνώμη μας στην επιστολή που δημοσιοποίησε πριν από λίγο οι δήμαρχος Ορεστιάδας στην προσωπική του σελίδα στο facebook, το καθοριστικό σημείο στην φράση: “Δεν σχεδιάζεται να μεταβληθεί ο αριθμός των προσωρινά διαμενόντων, σε σχέση με την σημερινή χωρητικότητα της δομής”, είναι οι λέξεις “ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΩΝ”.

Γιατί μπορεί να αναφέρει επίσης ότι ” Η επικείμενη προκήρυξη του διαγωνισμού, θα ορίσει με ακρίβεια το έργο” αλλά η προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ αιφνιδιαστικά στις 29 Δεκεμβρίου αναφέρει: “Προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. (περιλαμβανομένων 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.)”. Μήπως η αναφορά του κ.Μηταράκη στους προσωρινά διαμένοντες, αφορά τις 700 υπάρχουσες θέσεις του ΚΥΤ Φυλακίου που θα αναβαθμιστούν; Παράλληλα η επέκταση ή κατασκευή στην απέναντι πλευράς της νέας δομής χωρητικότητας 750 ατόμων, για την οποία έγινε και η προκήρυξη ουσιαστικά, αφορά την δημιουργία ενός νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ (Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης), όπου οι λαθρομετανάστες θα μένουν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΤΑ 72,5 στρέμματα

Με τον παντελώς αναξιόπιστο όπως αποδείχθηκε Νότη Μηταράκη, κανένας δεν πρέπει να είναι σίγουρος. Γιατί μπορεί απλά να κάνει μια…, αναδίπλωση, ώστε να μην συνεχιστούν οι έντονες αντιδράσεις και όταν από 16 έως 18 Ιανουαρίου έρθει στην περιοχή, να μην γίνουν  αυτές ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΕΣ και ξεφύγουν από ήρεμα πλαίσια, επειδή οι Εβρίτες είναι έξαλλοι; Κι όταν φύγει και όπως αναφέρει στην επιστολή του δημοσιευθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού που θα ορίσει με ακρίβεια το έργο”, θα είναι πλέον πολύ αργά γιατί θα έχουμε αύξηση μέσω αυτής της… πονηρής διατύπωσης στα 1.500 άτομα; Γιατί τουλάχιστον ως χθες στις ΚΑΤ ΙΔΙΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επέμενε σε αυτό.

Η επιστολή Μηταράκη σε Μαυρίδη

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 (ΜΟΥ ΕΣΤΑΛΕΙ ΜΕ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ )
Δελτίο Τύπου-Ενημέρωση της Π.Ε.Δ. ΑΜ-Θ από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δήμαρχο Ορεστιάδας, κ. Βασίλειο Μαυρίδη αναφορικά με την μεταναστευτική κρίση.
Στην επιστολή τονίζει ότι η μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 80% το 2020, η επέκταση και αναβάθμιση του φράκτη στον Έβρο, οι προσλήψεις συνοριοφυλάκων, καθώς και η λειτουργεία κλειστών / ελεγχόμενων δομών συμβάλουν αποφασιστικά στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους ακρίτες. Σημειώνει δε, ότι στον Έβρο κλειστά κέντρα λειτουργούν εδώ και δεκαετίες, ενώ το Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο θεσμοθετήθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2012.
Με τα προτεινόμενα έργα αναβάθμισης υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας, για ευνόητους λόγους, παραμένει και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η δέσμευση ότι δεν θα υπάρχει παραμονή προσφύγων και μεταναστών στην Θράκη. Ούτε, φυσικά, μεταφορά από άλλες περιοχές της πατρίδας μας προς το Φυλάκιο. Όπως επίσης τονίζεται ότι δεν σχεδιάζεται να μεταβληθεί ο αριθμός των προσωρινά διαμενόντων, σε σχέση με την σημερινή χωρητικότητα της δομής. Η επικείμενη προκήρυξη του διαγωνισμού, θα ορίσει με ακρίβεια το έργο.
Η συνολική πολιτική αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης πλέον παράγει εμφανή αποτελέσματα και κάθε ενέργεια μας στοχεύει στον περιορισμό των ροών προς τη χώρα μας και στην διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.
Στην επιστολή του, ο κ. Μηταράκης γνωστοποίησε στον κ. Β. Μαυρίδη, την πρόθεση του να ενημερώσει τα μέλη της Π.Ε.Δ. ΑΜ-Θ για την σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου, κατά την ερχόμενη συνεδρίαση της Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Ιανουαρίου και ώρα 12.00. Παράλληλα, κοινοποίησε την πρόθεση του στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.
Ο κ. Μηταράκης θα μεταβεί στον Έβρο από 16 έως 18 Ιανουαρίου μετά από σχετική πρόσκληση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανοιχτή Επιστολή Evros-news: Πρωθυπουργέ, ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ τον Έβρο – ΑΚΥΡΩΣΕ την ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ απόφαση Μηταράκη

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*