Ένωση Καταστημάτων Εστίασης Ορεστιάδας: Ο Μηταράκης κινήθηκε αιφνιδιαστικά, για να μην προλάβουμε ν’ αντιδράσουμε

Ένωση Καταστημάτων Εστίασης Ορεστιάδας: Ο Μηταράκης κινήθηκε αιφνιδιαστικά, για να μην προλάβουμε ν’ αντιδράσουμε

Άλλη μια έντονη αντίδραση στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για την επέκταση ή δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, προστέθηκε με ανακοίνωση της ένωσης καταστημάτων εστίασης Ορεστιάδας.

Στην ανακοίνωση με την οποία ζητείται η άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης, αναφέρει:

H ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ Δήμου Ορεστιάδας καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για την επέκταση της δομής φιλοξενίας του ΚΥΤ Φυλακίου.


Η όλη διαδικασία που κινήθηκε αιφνιδίως από το αρμόδιο Υπουργείο, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την βιασύνη του Υπουργείου να μη υπάρξει χρόνος αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας και συνάμα την προχειρότητα που αντιμετωπίζει ένα υψίστης εθνικής σημασίας θέμα σε μία ακριτική περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες.
Εμείς ως μέλη και παράγοντες του Τόπου αυτού, φωνάζουμε όπως και όλη η τοπική κοινωνία για να ακουστεί η φωνή μας πολύ μακριά και να φτάσει στα αυτιά των ιθυνόντων.

Καταγγέλλουμε αυτή την άκρως απαράδεκτη απόφαση, η οποία δεν θα δώσει κανένα ανταποδοτικό όφελος στην τοπική κοινωνία. Αντιθέτως θα επιδεινώσει και άλλο την δύσκολη κατάσταση που ζούμε ως ακρίτες εδώ στα σύνορα.
Δεν θέλουμε τέτοιο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Διατρανώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη θέση μας και
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ
Με τιμή
Εκ του Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ιάκωβος Σιραντεγκιάν