Άγρια επίθεση Σταύρου Αποστολίδη στο Evros-news και όσους αντιδρούν έντονα στο αντεθνικό σχέδιο Μηταράκη

Άγρια επίθεση Σταύρου Αποστολίδη στο Evros-news και όσους αντιδρούν έντονα στο αντεθνικό σχέδιο Μηταράκη

του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ


Άγρια επίθεση εξαπέλυσε σήμερα, αρχικά από την καθημερινή ραδιοφωνική του εκπομπή και στη συνέχεια με κείμενο στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού του ο δημοσιογράφος Σταύρος Αποστολίδης κατά του Evros-news.gr, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Εβριτών και όχι μόνο, που αντέδρασαν έντονα στο αντεθνικό σχέδιο Μηταράκη, για επέκταση ή δημιουργία νέας δομής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Η ξεκάθαρη, αταλάντευτη, κατηγορηματική, αποκαλυπτική και δυναμική στάση της ιστοσελίδας μας και η δική μου προσωπικά εδώ και πάνω από 4 μήνες, φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει κάποιους. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου που ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ το περιβόητο ΒΙΝΤΕΟ με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου στο δημοτικό συμβούλιο της Χίου, όπου προανήγγειλε την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και δημιουργίας μιας δομής όμοιας με της Σάμου (5.200 ατόμων), αλλά και μέχρι τώρα, με ΣΥΝΕΧΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ρεπορτάζ μας, προειδοποιούσαμε για τις προθέσεις του κ.Μηταράκη και της Κυβέρνησης. Κρούαμε όχι απλά των κώδωνα του κινδύνου, αλλά… καμπάνες ολόκληρες για όσα θα ακολουθήσουν. Με τις συνεχείς επισκέψεις εκπροσώπου του αρμόδιου υπουργείου (Θεόφιλος Αμανατίδης λέγεται ο μηχανικός) και τις προτάσεις σε κατοίκους για ενοικίαση των χωραφιών τους δίπλα ή απέναντι από το υπάρχον ΚΥΤ στο Φυλάκιο.

Με την επίσκεψη στην Ορεστιάδα του εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (και φυσικά τους λαθρομετανάστες) κ.Λεκλέρκ και τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, για την οποία ποτέ δεν μάθαμε τι ειπώθηκε και ποια θέματα συζητήθηκαν. Ο κ.Μαυρίδης που τόσο καιρό χειριζόταν προσωπικά το ζήτημα και είχε επαφές με τον υπουργό Νότη Μηταράκη, ξαφνικά στις 29 Δεκεμβρίου “ανακάλυψε” ότι τον… δούλευε όλους αυτούς τους μήνες. Έτσι πλέον τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι, ήταν υποχρεωμένοι να επιδοθούν σε “μάχες” οπισθοφυλακής, να τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις, μήπως και αποτρέψουν το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που πάει να κάνει ο αρμόδιος υπουργός και φυσικά η Κυβέρνηση.

Έστω και αργά, ακόμα και ο Βασίλης Μαυρίδης με τον οποίο είναι γνωστές οι σχέσεις του σάιτ μας μαζί του, σε δηλώσεις του αλλά και στην τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, παραδέχθηκε ότι το Evros-news.gr ήταν αυτό που ανέδειξε το θέμα. Ήρθε όμως σήμερα ως… αυτόκλητος υπερασπιστής του κ.Μηταράκη και των κυβερνητικών σχεδίων του ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Status Fm Σταύρος Αποστολίδης να επιτεθεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ στον Κώστα Πιτιακούδη για την αταλάντευτη στάση του, αλλά και στην ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των Εβριτών που αντιδρούν ΚΑΘΕΤΑ στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που πάει να γίνει στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Μας χαρακτήρισε “λαϊκούς ήρωες” ειρωνικά και έγραψε:

Άρθρο Σταύρου Αποστολίδη


Ερωτήσεις προς Μηταράκη αλλά και προς επίδοξους «λαϊκούς ήρωες» του Έβρου

Τι απάντηση θα δίνατε στο ερώτημα:

«Θες να φέρουμε 1.500 «λαθρομετανάστες» στη γειτονιά σου;» (Με συνέχεια… ερωτήματος) «Που θα σπάνε, θα κλέβουν και ενδέχεται μια μέρα να βιάσουν και τη γυναίκα σου; Άσε που θα μπορούν να συνεννοηθούν μια μέρα με τον Ερντογάν και να μας την …πέσουν όλοι μαζί ταυτόχρονα! Ε; Τι λες; Θες;»

Η απάντηση βεβαίως και είναι εύκολη και αυτονόητα, ΚΑΜΑΡΩΤΑ αρνητική!

Όμως, αν ανήκετε στην κατηγορία των συμπολιτών μας που λατρεύουν να συμμετέχουν σε τέτοιες συζητήσεις, με τόσο ΑΝΟΗΤΕΣ ή και χειρότερες ερωτήσεις και ανάλογες περήφανες απαντήσεις, … σταματήστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, γιατί τζάμπα τον χρόνο σας θα χάσετε και πιθανόν να εκνευριστείτε κι από πάνω! Προσωπικά δεν δίνω τόσο παλληκαρήσια πατριωτικές απαντήσεις και δεν λαμβάνω τόσο εύκολα ολιστικά αρνητικές αποφάσεις. Πολύ περισσότερο, όταν δεν έχω στα χέρια μου όλα τα δεδομένα ή όταν δεν νιώθω επαρκώς ενημερωμένος. Άλλωστε, όταν κανείς ετοιμάζετε για πόλεμο, δεν παίρνει μόνο το όπλο του. Καλό είναι, να ρωτάει κιόλας που θα βρει ικανή ποσότητα από σφαίρες.

Δεν γράφω λοιπόν γι’ αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους παντογνώστες, «αποκλειστικούς» πατριώτες, και κατόχους της απόλυτης αλήθειας! Ούτε ο Μηταράκης έρχεται το Σάββατο γι’ αυτούς. Ξέρει πως ότι κι αν πει σε εκείνους που περιορίστηκαν στην προαναφερόμενη ερώτηση ή έδωσαν ανάλογη απάντηση, δεν πρόκειται να καταλάβουν τίποτε.

Δεν γράφω επίσης για τους πολιτικούς μας, που παρασυρόμενοι από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, εκδίδουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας, καταδίκης «της κατάπτυστης απόφασης του Υπουργού» και καλούν τους υπόλοιπους στα όπλα, φωνάζοντας …«αέρα»! Σημασία γι’ αυτούς έχει, πόσες ψήφους παράγει η θέση τους, πόσο πιο παλληκάρι θα φανεί ο καθένας τους προσωπικά, σε σύγκριση με τον αντίπαλό του και όχι η υπεύθυνη τοποθέτηση ύστερα από εξαντλητικό έλεγχο της κάθε πρότασης. Άλλωστε το ενδεχόμενο να κάνουν χρήσιμη πολιτική, μπαίνοντας οι ίδιοι, ένα βήμα πιο μπροστά από την κοινωνία που εκπροσωπούν, χωρίς να παρασύρονται από αυτήν, αλλά να αποδεικνύονται ικανοί στο να την εμπνέουν και να την ενώνουν σε μια κοινή προσπάθεια, …δεν το σκέφτηκαν ποτέ στη ζωή τους. Είναι ευκολότερο γι’ αυτούς, να μπαίνουν στον  αγώνα για να αναδειχθούν «Λαϊκοί ήρωες», υπερθεματίζοντας σε ψευτοδιλήμματα που δεν έχουν κανένα νόημα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, έφτασε στο σημείο να πει ότι η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, «θα διώξει τις μεγάλες επιχειρήσεις που σχεδίαζαν να επενδύσουν στον τόπο μας». Που τις είδε αυτές τις επιχειρήσεις, δεν είπε! Ούτε για τον κόπο που έκανε ο ίδιος για να τις προσελκύσει, είπε τίποτε!

Δεν είμαι πολιτικός, δεν έχω πρόθεση να γίνω και δεν επιθυμώ να χαρακτηριστώ «Λαϊκός ήρωας» του Έβρου. Αυτά να πάτε να τα πείτε ή να τα αποδώσετε κιόλας αν θέλετε, σε κάτι … «λαδοποντικούς», που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τον Μηταράκη , …«ποντικομαμή» και «σαλτιμπάγκο της πολιτικής»! Τον πρώτο χαρακτηρισμό, μπορώ να τον καταλάβω «άμα τη εμφανίσει», που μικρή σημασία έχει ως προς το θέμα μας! Η «ποντικομαμή» είναι άλλωστε της ίδιας συνομοταξίας των «λαδοποντικών»! Το … «Σαλτιμπάγκος» όμως, από πού προκύπτει για παράδειγμα; Ακόμη δεν τον είδαμε … σαλτιμπάγκο τον εβγάλαμε;

Και η επίκληση στο έλεος του Πρωθυπουργού, στον οποίο ο Λαδοποντικός απευθύνεται με … «ανοιχτή επιστολή», (διότι αν την έστελνε «κλειστή», δεν θα την άνοιγε ποτέ κανείς), τι νόημα έχει; Τι νόημα έχει, να βρίζεις έναν Υπουργό, αλλά  να επικαλείσαι τον άνθρωπο που τον επέλεξε και τον διόρισε; Απλές και κλασικές τακτικές του Λαδοποντικού! Με την επίθεση στην … «ποντικομαμή» βάζουμε αυτόματα υποψηφιότητα για «Λαϊκοί Ήρωες» και με την επίκληση στο έλεος του Πρωθυπουργού υπενθυμίζουμε την κομματική μας ταυτότητα στην ΝΔ, μην τύχει και ξεχαστούνε!!! (Α ρε Μέτιο, πού εμπιστεύτηκες … «την ΟΡΘΗ προβολή του έργου σου», για 50.000 €!!!)

Για να σοβαρευτούμε όμως λίγο, είναι προτιμότερο να κάνουμε χρήσιμα πράγματα για τον τόπο μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Εδώ και 32 χρόνια υποβάλλω ερωτήσεις στους πολιτικούς και όχι μόνον, που πασχίζουν όπως λένε για …το καλό του τόπου μας! (Καλό έ;) Το ίδιο λοιπόν σκέφτομαι να κάνω το βράδυ της Τρίτης, που η καλή συνάδελφος Μαρία – Χρύσα Σταμπουλίδου είχε την ευγένεια να με καλέσει στην εκπομπή της στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Νότη Μηταράκη. Αν θεωρείτε ότι οι δικές μου ερωτήσεις μπορεί να μην είναι και τόσο «χρήσιμες», στείλτε μου και τις δικές σας! Ευχαρίστως να τις ομαδοποιήσω και να τις θέσουμε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους στον Υπουργό.

Λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να ρίξω και ένα χέρι ξύλο στην «ποντικομαμή», αν οι απαιτήσεις σας είναι τέτοιες, διότι ο Υπουργός θα μας απαντάει μέσω SKYPE. Οι δικές μου ερωτήσεις κατατίθενται παρακάτω και αποτελούν τον προσωπικό σχεδιασμό μου γι’ αυτή την τηλεοπτική συνάντηση. Τις θέτω υπό την κρίση σας και σας καλώ να τις  εμπλουτίσετε ή να τις διορθώσετε αν νομίζετε πως πρέπει. Είναι νομίζω αρκετά διεισδυτικές στο θέμα ώστε να αντιληφθούμε όλοι, τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργού από τις απαντήσεις που θα δώσει. Σας καλώ όμως να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας να πάρουμε ρητές απαντήσεις απέναντι στους προβληματισμούς που όλοι έχουμε, για την περίπτωση του σχεδίου της Κυβέρνησης στο ΚΥΤ Φυλακίου. Όμως πριν, να σταθούμε στα … δεδηλωμένα του Υπουργού, για να ξεκινήσουμε από αυτά.

Λοιπόν! Τι μας έχει πει ως τώρα ο Μηταράκης!

  • Το υπό επέκταση ΚΥΤ Φυλακίου, θα διπλασιάσει την δυναμικότητά του ή αλλιώς την χωρητικότητα του σε φιλοξενούμενους – ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ μετανάστες. Από 750 που μπορεί να χωρέσει σήμερα, θα χωράει 1.500!
  • Θα αναβαθμιστούν όλες οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις που κατά το πλείστον είναι από  εξαιρετικά υποβαθμισμένες έως … άθλιες. Επανειλημμένα άλλωστε η χώρα μας, έχει εκτεθεί για ανάλογες υποδομές, στην διεθνή κοινή γνώμη. Θα κατασκευαστεί επιτέλους και βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων, που τώρα όταν το ΚΥΤ είναι υπερπλήρες, χύνονται στα διπλανά χωράφια, για … λίπασμα!
  • Θα κατασκευαστεί διπλή περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ, με δρόμο περιπόλου ανάμεσα, φάρδους 6 μέτρων.
  • Η επιτήρηση του χώρου θα ενισχυθεί από ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρακολούθησης και θα τοποθετηθεί σύγχρονο σύστημα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας.
  • Η δομή θα αποκτήσει και τυπικά τον χαρακτήρα της ΚΛΕΙΣΤΗΣ και για αυτό θα κατασκευαστούν αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι ψυχαγωγίας, χώροι υγειονομικού ελέγχου (Covid και όχι μόνο), μέχρι και σχολικές αίθουσες! Αφού δεν θα βγαίνει κανείς από εκεί μέσα, πρέπει να τους παρασχεθούν οι κατάλληλες υποδομές που αρμόζουν στον πολιτισμό μας! Μάλλον και στον δικό τους.
  • Η παραμονή κάθε νεοεισερχόμενου, δεν θα ξεπερνά τον έναν μήνα! Μετά την ταυτοποίηση, τον υγειονομικό έλεγχο και την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων θα οδηγούνται με λεωφορεία και όχι με τα πόδια μόνοι τους και ανεξέλεγκτοι για την δραστηριότητά τους στη διαδρομή, σε άλλες δομές, στο εσωτερικό της χώρας, ή εάν κριθεί, στο εξωτερικό.
  • Το ΚΥΤ Φυλακίου θα υποδέχεται μόνον όσους εισέρχονται παράνομα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και δεν πρόκειται να μεταφερθούν ΠΟΤΕ στο Φυλάκιο, πρόσωπα από άλλες δομές που θα θέλουν να αποσυμφορήσουν.
  • Η δυνατότητα υποδοχής 1.500 ατόμων, ΔΕΝ θα αξιοποιηθεί ΠΟΤΕ, αλλά πρόκειται για μία πρόνοια της πολιτείας για την περίπτωση ενός ΕΚΤΑΚΤΟΥ γεγονότος!
  • Θα προσληφθούν 35 επιπλέον συνοριακοί φύλακες ή βοηθητικό προσωπικό, από την περιοχή της διοικητικής ευθύνης του Δήμου Ορεστιάδας.

Καταλαβαίνω ότι για πρώτη φορά ίσως, αποκαλύπτονται οι δημοσιογραφικές ερωτήσεις προς τον προσκεκλημένο μιας εκπομπής! Δηλαδή, εκ προοιμίου παραδεχόμαστε ότι ο Υπουργός θα ξέρει τις ερωτήσεις μας και θα έρθει προετοιμασμένος!

Να σας πω κάτι; ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ! Ας είναι προετοιμασμένος για όλα αυτά που θα μπορεί να δεσμευτεί. Αλλιώς, ας πάει … τριήμερο στην Αράχωβα. Όχι στον Έβρο!

Να ρίξω και ένα λατινικό στο τέλος για να αξιοποιήσω τις κλασικές σπουδές μου; E pluribus unum. (Από τα πολλά σχηματίζεται το ένα!).

Απαντήσεις και σχολιασμός του

Evros-news.gr στον Σταύρο Αποστολίδη

Στα όσα αναφέρει για το Evros-news.gr και εμένα προσωπικά, τον Κώστα Πιτιακούδη ως υπεύθυνο του, αποκαλώντας με ειρωνικά “λαδοποντικό” επειδή για κάποιο χρονικό διάστημα, όταν έμειναν άνεργος ως δημοσιογράφος, δούλεψα σε εταιρεία εξαγωγής λαδιού και ελαιών για να ζήσω αξιοπρεπώς την οικογένεια μου(όπως δούλεψα παλαιότερα και ως delivery σε ψησταριά για λίγους μήνες για τον ίδιο λόγο), έχουμε τις παρακάτω απαντήσεις και σχολιασμούς:

  • Εκτός από το Evros-news.gr και εμένα προσωπικά, ξεσηκώθηκαν και είναι κάθετα αντίθετοι στους σχεδιασμούς Μηταράκη, δεκάδες θεσμικοί παράγοντες, φορείς και σύλλογοι της περιοχής μας. Μάλιστα του ζητούν πριν έρθει στην περιοχή μας το επόμενο ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο, να αποσύρει την συγκεκριμένη απόφαση. Θέλουν να το “παίξουν” και αυτοί “λαϊκοί ήρωες”;
  • Το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης που πρώτο και το μοναδικό έως τώρα (ούτε καν της Ορεστιάδας) συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε Ψήφισμα αντίθεσης, θέλουν επίσης τα μέλη του να εμφανιστούν ως “λαϊκοί ήρωες;
  • Κι επειδή επιτίθεται στον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη για μια από τις αναφορές του, αλήθεια ο “κολλητός” του τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και η… πατριωτική δημοτική του παράταξη “Πόλη και Πολίτες” τι άποψη έχουν; Δεν είδαμε τίποτα στην επίσημη σελίδα τους. Ούτε τι λέει η Πυθία, ο εγκαστρήμυθος, ο οξύρυγχος και οι άλλες αηδίες που γράφουν καθημερινά. Ο γίγας Νίκος Γκότσης που ήθελαν να φτιάξουν παρόμοια δομή και στις Φέρες έχει άποψη; Γιατί έχουν γίνει όλοι οι φίλοι του Σταύρου… “σφίγγες.
  • Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας, το Εργατικό Κέντρο της περιοχής, οι δεκάδες Σύλλογοι Γυναικών, οι Πολιτιστικοί, Αθλητικοί, ο Σύλλογος Μηχανικών Ορεστιάδας, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΔΠΘ στην πόλη, οι Ενώσεις Αστυνομικών που ζουν καθημερινά το πρόβλημα, θέλουν να εμφανιστούν και αυτοί ως “λαϊκοί ήρωες”;
  • Γράφει χαρακτηριστικά ο κ.Αποστολίδης: «Θες να φέρουμε 1.500 «λαθρομετανάστες» στη γειτονιά σου;» (Με συνέχεια… ερωτήματος) «Που θα σπάνε, θα κλέβουν και ενδέχεται μια μέρα να βιάσουν και τη γυναίκα σου; Άσε που θα μπορούν να συνεννοηθούν μια μέρα με τον Ερντογάν και να μας την …πέσουν όλοι μαζί ταυτόχρονα! Ε; Τι λες; Θες;» και χαρακτηρίζει “Τόσο ΑΝΟΗΤΕΣ ή και χειρότερες ερωτήσεις και ανάλογες περήφανες απαντήσεις”. Γιατί δεν ρωτάει τους κατοίκους της Μόριας και των άλλων περιοχών της Μυτιλήνης; Ισχύουν όλα αυτά; Όσα ζουν καθημερινά και οι ίδιοι και στα άλλα νησιά (Χίο, Σάμο,. Λέρο, Κω) δεν είναι όλα αυτά που ειρωνικά σχολιάζει και χαρακτηρίζει ανόητες τέτοιες ερωτήσεις.
  • Μας ενημερώνει μάλιστα, ότι απόψε θα μαγνητοσκοπήσουν αυτός και άλλοι δημοσιογράφοι εκπομπή στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση με τον αρμόδιο υπουργό Νότη Μηταράκη, η οποία θα προβληθεί αύριο Τρίτη. Στην οποία θα πάρει μέρος και ο ίδιος και μάλιστα δημοσιοποιεί τις ερωτήσεις που θα του απευθύνει. Μήπως για να μην… μπαίνει στον κόπο και τις στείλει με e-mail αλλά να τις ξέρει από το μεσημέρι ο υπουργός;
  • Φυσικά όπως καταλαβαίνετε, σε αυτή την εκπομπή το Evros-news.gr και ο Κώστας Πιτιακούδης δεν κλήθηκε, αν και είναι ο μοναδικός που 4 μήνες τώρα ανέδειξε και συντήρησε στην επικαιρότητα το θέμα και έχει ΞΕΚΑΘΑΡΑ εκφράσει την ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ στο μεθοδευμένο ΕΘΝΙΚΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Μηταράκη. Άλλωστε με Διευθυντή στο συγκεκριμένο κανάλι τον ανταποκριτή της Εφημερίδας των Συντακτών Αντώνη Τελόπουλο που μας αποκαλεί ακροδεξιούς επειδή αναδεικνύουμε συνέχεια θέματα λαθρομεταναστών, δεν περιμέναμε να κληθούμε. Όπως δεν κληθήκαμε ΠΟΤΕ να εκφράσουμε τις απόψεις μας και στο έτερο κανάλι της πόλης, το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, όπου επίσης μίλησε ο κ.Μηταράκης.
  • Αλήθεια, γιατί μαγνητοσκοπημένη, “κονσέρβα” δηλαδή όπως την αποκαλούν οι τηλεοπτικοί και όχι ΖΩΝΤΑΝΗ; Δεν είχε χρόνο ο υπουργός για κάτι τέτοιο αύριο; Θα γίνει και μοντάζ ή θα μεταδοθεί όπως θα γράφεται στον ‘αέρα” σήμερα;

Κάτι συμπτώσεις που υπάρχουν καμιά φορά

Στο άρθρο επίσης του Σταύρου Αποστολίδη, με το οποίο επιτίθεται άγρια σε μας και όσους ακόμα αντιδρούν στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που πάει να κάνει ο Νότης Μηταράκης και φυσικά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο, εκφράζει… αγανάκτηση επειδή αποκαλούμε “πολιτική ποντικομαμή” και “πολιτικό τσαρλατάνο” τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου. ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ που υπάρχουν καμιά φορά. Τα ίδια… παράπονα εξέφρασε τηλεφωνικά και σε μένα προσωπικά ο κ.Μηταράκης, όταν την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου επικοινώνησε μαζί μου ζητώντας να συναντηθούμε, για να μου εξηγήσει τις απόψεις του και να με ενημερώσει για τις προθέσεις του. ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ξεκαθαρίζοντας του πως για μένα είναι αυτό που έγραψα κιόλας, αν δεν ΑΠΟΣΥΡΕΙ και ΑΚΥΡΩΣΕΙ την ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑ απόφαση του για τον Έβρο και την πατρίδα μας. Είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ και δεν θέλω να τον συναντήσω.

Άλλη μια… ΣΥΜΠΤΩΣΗ είναι, πως κάποια από τα όσα αναφέρει στο άρθρο του ο κ.Αποστολίδης ότι υποστηρίζει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και τα οποία δεν έχει δηλώσει δημόσια, τα είπε και σε μένα. Ότι δηλαδή τώρα με 700 θέσεις στο υπάρχον ΚΥΤ Φυλακίου που οι περίπου 500 είναι κενές, θα πρέπει να προστεθούν άλλες 750… ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ για μια “στραβή” που θα μπουν… 5.000. Μα ούτε και αυτοί θα χωρούν στην καινούργια δομή. Που θα τους πάνε αλήθεια τότε όλους αυτούς; Στο… κοντινό παρατημένο εργοστάσιο στρατιωτικών ενδυμάτων στο Σπήλαιο μήπως; Σε κανένα άδειο στρατόπεδο όπως της… Καρωτής μήπως;

Κλείνω τους σχολιασμούς που αφορούν το σημερινό άρθρο-επίθεση του Σταύρου Αποστολίδη εναντίον του Evros-news.gr και εμένα προσωπικά, επισημαίνοντας:

  1. Ο κόσμος του Έβρου βλέπει, διαβάζει, ακούει και κρίνει την στάση όλων μας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Κυρίως καταλαβαίνει γιατί ξαφνικά αυτοί που την προηγούμενη εβδομάδα… αποθέωναν τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, όταν στην εκπομπή τους δήλωνε ότι ο κ.Μηταράκης να πάρει πίσω την απόφαση του είναι… λεβέντες δήμαρχοι (όπως του έστειλε λέει μήνυμα ακροατής), αλλά εμείς θέλουμε να παριστάνουμε τους “λαϊκούς ήρωες” αντιδρώντας στην κατάπτυστη απόφαση του ίδιου υπουργού.
  2. Κι όλα αυτά μάλιστα, όταν ο κ.Χατζηγιάννογλου πήγε πέρυσι τέτοιες ημέρες, Γενάρη μήνα του 2020 και συζητούσε με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη μυστικά στην Αθήνα δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στην Καρωτή, όπως το Evros-news.gtr και τότε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ και παραδέχθηκε στη συνέχεια ο δήμαρχος Διδυμοτείχου. Λεβέντης λοιπόν ο Ρωμύλος, αλλά παριστάνουν τους “λαϊκούς ήρωες” ο Πιτιακούδης και όσοι αντιτίθενται στα σχέδια Μηταράκη.
  3. Κι επειδή κλείνει το άρθρο του με λατινικά ο Σταύρος Αποστολίδης, προφανώς επηρεασμένος από τον συχνά εμφανιζόμενο στην ραδιοφωνική του εκπομπή βουλευτή της Ν.Δ Έβρου Τάσο Δημοσχάκη που πριν λίγο καιρό είχε… αμολήσει ένα Sumus Yiouris, αλήθεια γιατί δεν τον έχει βγάλει τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή του νομού εδώ και 10 ημέρες να μας πει την άποψη του καθαρά και ξάστερα για το κρίσιμο αυτό θέμα; Σχεδόν..,. συνεργάτης του σταθμού του είχε γίνει μια και κάθε τόσο του έπαιρνε συνέντευξη. Που χάθηκε αυτή η… ψυχή από το Ισαάκιο.
  4. Όσο για την σημερινή προσπάθεια να… αθωώσει τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Έβρου (πρώην ΝΟΔΕ) της Ν.Δ Άκη Παρασκευόπουλο για την απαράδεκτα ουδέτερη θέση που πήρε στο θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου και των μεθοδεύσεων Μηταράκη, προτάσσοντας το κομματικό και όχι το συμφέρον του τόπου, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και δεν χρειάζεται να πω περισσότερα.

Σταύρο Αποστολίδη, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Υπάρχουν άνθρωποι που πάνω από κάποια πρόσκαιρα κέρδη (σε επίπεδο εντυπώσεων μια και μιλάμε για ΜΜΕ και δημοσιογραφία εννοώ και όχι τίποτε άλλο μην με παρεξηγήσεις), βάζουν αξίες, απόψεις και αταλάντευτες θέσεις. Κι αυτό είναι ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ που μπορεί να το πληρώνουν, αλλά τους αρκεί η αναγνώριση του κόσμου ότι δεν πουλάνε την…. ψυχή τους (και οτιδήποτε άλλο) στον… διάβολο ή στον κάθε Μηταράκη και το οποιοδήποτε κόμμα.

Κι επειδή σου αρέσουν τα λατινικά, όπως και στον καλό σου φίλο… επίτιμο Αρχηγότης ΕΛ.ΑΣ Τάσο Δημοσχάκη: Non eiusdem sumus

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι Σταύρο μου