Νέες χρηματοδοτήσεις για ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη απ’ την Περιφέρεια ΑΜΘ μέσω ΕΣΠΑ

Νέες χρηματοδοτήσεις για ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη απ’ την Περιφέρεια ΑΜΘ μέσω ΕΣΠΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, δύο νέες χρηματοδοτήσεις που αφορούν στην υγεία, ύψους 912.000 ευρώ, θα καλυφθούν με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Η πρώτη χρηματοδότηση είναι ύψους 280.000 ευρώ και θα δώσει τη δυνατότητα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη να διοργανώσει σε 6 πόλεις της Περιφέρειας (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα) αλλά και στο διαδίκτυο, μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης, έρευνας και επιμόρφωσης για την αυτοφροντίδα και τη σωστή χρήση συσκευών παρακολούθησης της υγείας στο σπίτι από ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος είχε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη κ. Χρήστο Δαραμήλα και ενημερώθηκε για τη σημασία της εκπαίδευσης στην αυτοδιαχείριση του διαβήτη, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας Covid-19.

Η δεύτερη χρηματοδότηση είναι ύψους 632.000 ευρώ και θα επιτρέψει στο νοσοκομείο Δράμας να προμηθευτεί νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όπως υπερηχοτομογράφους, καρδιογράφους, φορητά ακτινολογικά μηχανήματα, απινιδωτές, οξύμετρα-πιεσόμετρα, φορεία ασθενών κ.ά.