ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Πλημμύρισε το Μικρό Δέρειο απ’ τις συνεχείς βροχοπτώσεις – Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Πλημμύρισε το Μικρό Δέρειο απ’ τις συνεχείς βροχοπτώσεις – Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή του δήμου Σουφλίου, αφού από τις συνεχείς βροχοπτώσεις “φούσκωσαν” τα ρέματα και πλημμύρισε ήδη το χωριό Μικρό Δέρειο, ενώ είναι αποκλεισμένη όλη η περιοχή του ορεινού όγκου με τα χωριά της.

Μάλιστα τα νερά έχουν ήδη πλημμυρίσει σπίτια στο συγκεκριμένο χωριό και οι κάτοικοι όλοι απομακρύνθηκαν και συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του Μικρού Δερείου. Επιτόπου βρίσκονται ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Δαρούσης, Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Πιτιακούδης και Ορφέα Γιουσούφ Κοτσά και φυσικά οι υπηρεσίες του δήμου, προσπαθώντας να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους.

Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών έχει γεμίσει όλα τα ποτάμια στην περιοχή του δήμου Σουφλίου. Μάλιστα τα νερά έφτασαν στο ύψος της στρατιωτικής γέφυρας και έτσι είναι αποκλεισμένος όλος ο ορεινός όγκος.

Λύση για την μεταφορά δύο νεφροπαθών

Ήδη η δημοτική αρχή έχει έρθει σε άμεση επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις όπου χρειαστεί. Μάλιστα υπήρξε ανάγκη για την μεταφορά  δύο νεφροπαθών από την περιοχή, οι οποίοι θα πρέπει να μεταβούν για αιμοκάθαρση στο Διδυμότειχο και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να βρεθεί λύση για να μεταφερθούν από την αποκλεισμένη περιοχή στο Νοσοκομείο. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά.