Διδυμότειχο: Πλημμύρισε το επαρχιακό δίκτυο σε Μεταξάδες, Κυανή, Ελληνοχώρι – Σοβαρά προβλήματα στην κοιλάδα Ερυθροποτάμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Πλημμύρισε το επαρχιακό δίκτυο σε Μεταξάδες, Κυανή, Ελληνοχώρι – Σοβαρά προβλήματα στην κοιλάδα Ερυθροποτάμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλά και σημαντικά προβλήματα δημιούργησε από το πρωί και στην περιοχή του Διδυμοτείχου, όπως και σε υπόλοιπο τον Έβρο, το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει με έντονες βροχοπτώσεις την περιοχή και μάλιστα αδιάκοπα. 

Ο Ερυθροπόταμος και ρέματα ή χείμαρροι “φούσκωσαν” και υπερχείλισαν σε όλη την κοιλάδα, με αποτέλεσμα να μπουν μεγάλες ποσότητες νερών από τα χωράφια και σε τμήματα του επαρχιακού δικτύου Διδυμοτείχου-Μεταξάδων. Στην Κυανή, κοντά στον χείμαρρο και την γέφυρα που υπάρχει και στην Αβδέλλα όπου επίσης υπάρχει ο Ερυθροπόταμος και τα κανάλια του.

Στην περιοχή του Ελληνοχωρίου, έξω από το Διδυμότειχο, όπως συμβαίνει πάντα σε κάθε έντονη βροχή, πλημμύρισε και πάλι το οδόστρωμα του επαρχιακού δρόμου, ενώ όπως κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Σίμος Τσιλίκας, υπήρξε εγκλωβισμός αυτοκινήτου στον περιφερειακό δρόμο προς το στρατόπεδο του Λαγού.

Στο χωριό Αβδέλλα το νερό μπήκε στις αυλές των σπιτιών όπως βλέπετε στο ΒΙΝΤΕΟ του Χρήστου Παπακώστα και στην περιοχή βρέθηκαν ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου με τον Αντιδήμαρχο της περιοχής Πασχάλη Αδαμάκη για να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος.

Επίσης, περιοχές όπως στο ρέμα Καζαντζή στα Βρυσικά που υπερχείλισε, πλημμύρισαν και καλύφθηκαν εκτάσεις με καλλιέργειες, όπως βλέπετε στο ΒΙΝΤΕΟ του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου.

Μεγάλο πρόβλημα στους κάμπους του Ερυθροπόταμου

Σοβαρό είναι το πρόβλημα στην κοιλάδα του Ερυθροπόταμου, από τους Μεταξάδες μέχρι το Ελληνοχώρι. Κι αυτό γιατί τα αρδευτικά κανάλια παραμένουν ακαθάριστα χρόνια τώρα, μια και ο τοπικός ΤΟΕΒ παρά τα χρήματα που εισπράττει ακόμα και με καταλογισμό στις αρμόδιες ΔΟΥ, δεν έχει φροντίσει να τα καθαρίσει.

Έτσι αυτά γέμισαν αμέσως και υπερχείλισαν σαρώνοντας δρόμους και καλλιέργειες. Παραλίγο μάλιστα εξαιτίας της κατάστασης αυτής στην περιοχή Μεταξάδων, να αποκλειστεί η βιομηχανία κατεψυγμένων λαχανικών “Hellas Frost” που υπάρχει στον εκεί κάμπο. Είναι χαρακτηριστικό το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ