Σε κατάσταση επιφυλακής απ’ τις πλημμύρες ο Έβρος – Σοβαρά προβλήματα σε κάθετο άξονα και πολλές περιοχές (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατάσταση επιφυλακής απ’ τις πλημμύρες ο Έβρος – Σοβαρά προβλήματα σε κάθετο άξονα και πολλές περιοχές (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται σχεδόν ολόκληρος ο νομός Έβρου, αφού οι συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές, πλημμύρισαν δρόμοι αλλά και σπίτια σε κάποια χωριά, όπως το Μικρό Δέρειο Σουφλίου, ενώ επικίνδυνη είναι η κατάσταση και στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου.

Οι οδηγοί που κινούνται από την Αλεξανδρούπολη προς την Ορεστιάδα και αντίστροφα, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, αφού σε πολλά σημεία του κάθετου άξονα τα νερά έχουν πλημμυρίσει το οδόστρωμα. Σε Λύρα και Κορνοφωλιά και Αμόριο Σουφλίου, τα νερά έχουν φτάσει σχεδόν στο ύψος του δρόμου.

Στον κόμβο της Δαδιάς αλλά και προς το χωριό, πλημμύρισε γειτονικό ρέμα και το νερό σε κάποια σημεία φτάνει τα 80′ και όποιος κινείται στην περιοχή κινδυνεύει.

Στα Λουτρά της Αλεξανδρούπολης επίσης υπάρχει επιφυλακή και ετοιμότητα, γιατί τα νερά από το ποτάμι που περνάει μέσα στο χωριό έχουν ήδη πλημμυρίσει σημεία του και υπάρχει κίνδυνος να γίνει το ίδιο ότι και στο Μικρό Δέρειο όπου δεκάδες σπίτια έχουν πρόβλημα.

Οι υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν αν χρειαστεί, ενώ ερξέδωσε εδώ και τρεις ώρες ανακοίνωση-προειδοποίηση για τους πολίτες λόγω των έκτακτων και έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Πλημμύρισε το Μικρό Δέρειο απ’ τις συνεχείς βροχοπτώσεις – Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι (ΒΙΝΤΕΟ)