Σουφλί: Έπεσε γέφυρα απ’ την κακοκαιρία – Κλειστά σχολεία σήμερα και αύριο -Προβλήματα σε πολλά χωριά (ΒΙΝΤΕΟ)

Σουφλί: Έπεσε γέφυρα απ’ την κακοκαιρία – Κλειστά σχολεία σήμερα και αύριο -Προβλήματα σε πολλά χωριά (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλά και σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις σε ολόκληρο το νομό Έβρου, ενώ αυτή που έχει πληγεί περισσότερο φαίνεται να είναι η περιοχή του δήμου Σουφλίου, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής.

Όπως ήδη σας ενημέρωσε το Evros-news.gr με συνεχή ρεπορτάζ, ΒΙΝΤΕΟ και φωτογραφίες από την περιοχή, πλημμύρισαν αρκετά σπίτια στο χωριό Μικρό Δέρειο. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία για να προστατευθούν, ενώ η δημοτική αρχή του Παναγιώτη Καλακίκου που ήταν από την πρώτη στιγμή παρούσα και εκεί, ενημέρωσε ότι όποιος δεν μπορεί να μείνει σπίτι του θα φιλοξενηθεί σε ξενοδοχείο.

Τα χωριά του ορεινού όγκου είναι αποκλεισμένα, ενώ από τον τεράστιο όγκο νερών που ξαφνικά πλημμύρισαν χειμάρρους και ρέματα, έπεσε γέφυρα που συνδέει το χωριό Μεσημέρι με το Μεγάλο Δέρειο, όπως βλέπετε στην ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ φωτογραφία μας.

Κλειστά σήμερα και αύριο σχολεία

Ο δήμαρχος Παναγιώγτης Καλακίκος, που μαζί με τους Αντιδημάρχους Κουτσά Γιουσούφ, Δημήτρη Δαρούση και Μιχάλη Πιτιακούδη είναι συνέχεια στην περιοχή, αποφάσισε την διακοπή λειτουργίας σήμερα και να παραμείνουν κλειστά αύριο κάποια σχολεία χωριών της περιοχής. Συγκεκριμένα η απόφαση του αναφέρει:

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Πλημμύρισε το Μικρό Δέρειο απ’ τις συνεχείς βροχοπτώσεις – Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο δήμαρχος Σουφλίου λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον ορεινό όγκο της κοινότητας Μ. Δερείου του Δήμου Σουφλίου λόγω ισχυρών βροχών και καταιγίδων που συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους,΄καθώς επίσης, τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και της κυκλοφορίας των οχημάτων

Αποφασίζουμε

Τη διακοπή  λειτουργίας  των παρακάτω Σχολείων  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου και αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, στους ακόλουθους οικισμούς του Δήμου Σουφλίου:Δημοτικά Σχολεία Ρούσσας, ΜεγάλουΔερείου καιΣιδηροχωρίου, καθώς και των Νηπιαγωγείων Ρούσσας και Μεγάλου Δερείου .

Μεγάλα προβλήματα πλημμυρών σε Κορνοφωλιά,

Κισσάριο, Δαδιά, Προβατώνα και άλλα χωριά

Τα προβλήματα είναι πολλά σε διάφορα χωριά. Στον Προβατώνα κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν σπίτια όπως στο Μικρό Δέρειο, στον δρόμο από τον κάθετο άξονα προς την Δαδιά έχει κοπεί η κυκλοφορία με πολύ νερό σε διάφορα σημεία όπως ήδη ενημερώσαμε, ενώ το εθνικό δίκτυο σε Κισσάριο, Κορνοφωλιά (και οι αντίστοιχοι κόμβοι τους), Αμόριο, έχουν αρκετά προβλήματα από τους μεγάλους όγκους νερού.

Με ανακοίνωση του ο δήμος Σουφλίου επισημαίνει:

“Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν το τελευταίο 24ωρο στο σύνολο του Δήμου Σουφλίου, αλλά και τις μετεωρολογικές προγνώσεις για συνέχιση αυτών και τις επόμενες ώρες, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε κατάσταση επιφυλακής απ’ τις πλημμύρες ο Έβρος – Σοβαρά προβλήματα σε κάθετο άξονα και πολλές περιοχές (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων, να απομακρυνθούν και να μην πλησιάζουν σε ποταμούς, παραποτάμους και χειμάρρους καθώς και σε γέφυρες.

Οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν το ζωικό κεφάλαιο από την περιοχή με πολύ μεγάλη προσοχή.

Στην κοινότητα Μικρού Δερείου και τους οικισμούς αυτής, έχει πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, Μάνδρας, Πρωτοκκλησίου,  Μαυροκκλησίου και Κυριακής η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία και υπάρχει επικινδυνότητα. Συνίσταται στους χρήστες της οδού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί”.