Έβρος: Συνεργεία καταγραφής των ζημιών από την Περιφέρεια ΑΜΘ και αιτήσεις των πληγέντων

Έβρος: Συνεργεία καταγραφής των ζημιών από την Περιφέρεια ΑΜΘ και αιτήσεις των πληγέντων

Έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν όλο τον νομό Έβρου, συνεργεία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, αποτελούμενα από υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές.

Στόχος τους να προβούν στην πρώτη αποτίμηση των ζημιών που έχουν προκληθεί από το έντονο καιρικό φαινόμενο που έπληξε την περιοχή. Τα συνεργεία της Π.Ε. Έβρου θα προβούν σε ελέγχους τόσο του οδικού δικτύου, όσο και των υποδομών σε πάγιο και έγγειο κεφάλαιο του πρωτογενούς τομέα, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα και οι διαδικασίες αποκατάστασης των σημαντικών ζημιών σε κάποια σημεία.

Το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς ενημερώνει παράλληλα τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων (βιομηχανικές-βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και άλλες επιχειρήσεις) που επλήγησαν από την έντονη βροχόπτωση χθες 12 Ιανουαρίου 2021, να υποβάλλουν αίτηση καταγραφής ζημιών στην Επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: cp.evros@pamth.gov.gr, ή στοFax  25510 23223, 82409, ή αυτοπροσώπως στην Καραολή και Δημητρίου 40, στον 3ο όροφο (3ο γραφείο), κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 2551 3 50580, -581.

Αυτοψία Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειαρχών

Από το πρωί σήμερα, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος βρέθηκε στον Έβρο και συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη του νομού Δημήτρη Πέτροβιτς, τους Αντιπεριφερειάρχες Υγείας Κώστα Βενετίδη και Τουρισμού Θανάση Τσώνη, τις τεχνικές υπηρεσίες και την Πολιτική Προστασία, έκαναν αυτοψία στις πληγείσες από την έντονη νεροποντή περιοχές του νομού.

Ξεκίνησαν από την Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα τα Λουτρά, μαζί με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, ακολούθησε ο δήμος Σουφλίου σε Προβατώνα, Μικρό Δέρειο μαζί με τον δήμαρχο Παναγιώτηξ Καλακίκο και ακολούθησαν οι Μεταξάδες Διδυμοτείχου όπου κόπηκε στη μέση το επαρχιακό δίκτυο στην περιοχή της Πολιάς, στην γέφυρα Ερυθροποτάμου. Είδαν επιτόπου τις περιοχές που πλημμύρισαν και σημειώθηκαν καταστροφές και η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*