Διδυμότειχο: ΣΟΚαριστικές εικόνες – Κόπηκε σαν… χαρτί ο δρόμος Μεταξάδων-Πολιάς. Τεράστιες οι καταστροφές (BINTEO)

Διδυμότειχο: ΣΟΚαριστικές εικόνες – Κόπηκε σαν… χαρτί ο δρόμος Μεταξάδων-Πολιάς. Τεράστιες οι καταστροφές (BINTEO)

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην περιοχή Μεταξάδων του δήμου Διδυμοτείχου, από την χθεσινή πρωτοφανούς έντασης καταιγίδα που έπληξε όλο το νομό Έβρου, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα σε όλο το μήκος και πλάτος του, με πλημμυρισμένες περιοχές.

Οι εικόνες είναι ΣΟΚαριστικές. Τα ορμητικά νερά έκοψαν σαν… χαρτί τον επαρχιακό δρόμο Μεταξάδων-Πολιάς λίγο πριν το χωριό, αφού παρέσυραν το γεφυράκι που υπήρχε εκεί, λίγο πριν την μεγάλη γέφυρα που συνδέει Πολιά-Αβδέλλα. Κι αυτό γιατί έσπασε το ανάχωμα του Ερυθροπόταμου λίγο πιο πάνω στο Αλεποχώρι και τα νερά ανεξέλεγκτα σκέπασαν και παρέσυραν τα πάντα.

Η συγκοινωνία από Μεταξάδες και Αβδέλλα που είναι δίπλα προς Πολιά, Αλεποχώρι, Λάδη και τα άλλα χωριά διακόπηκε φυσικά και γίνεται πλέον μέσω… Διδυμοτείχου, μια και η γέφυρα του Ερυθροποτάμου στα Βρυσικά είναι επίσης κλειστή. Ευτυχώς στα χωριά Πολιά και Αβδέλλα που είναι ακριβώς δίπλα, τα σπίτια δεν έπαθαν ζημιές, ενώ οι κάτοικοι της Πολιάς είχαν απομακρυνθεί χθες βράδυ προληπτικά από τον δήμο Διδυμοτείχου.

Είναι όμως τεράστιες οι καταστροφές σε αποθήκη επιχείρησης αγροτικών προϊόντων που είναι ακριβώς δίπλα στον κομμένο δρόμο και το πεσμένο γεφυράκι. Ο ένας τοίχος της αποθήκης παρασύρθηκε από την τεράστια ένταση του νερού που έφτασε ξαφνικά και τα… 4 μέτρα.

Φορτηγά, φορτωτής, θεριζοαλωνιστική μηχανή, 80 τόνοι λιπάσματα, γραφεία, ηλεκτρονικά, εγκαταστάσεις, όλα τα πήρε το νερό.

Δίπλα που υπήρχε ένα αμπέλι έγινε οικόπεδο με μπάζα, όπως και μια επιχείρηση με φωτοβολταϊκά. Άλλωστε όλη η κοιλάδα του Ερυθροπόταμου μετατράπηκε σε… λίμνη.

Χωρίς νερό πολλά χωριά

Όλα τα χωριά της περιοχής, δηλαδή Μεταξάδες, Παλιούρι, Αλεποχώριθ, Πολιά, Αβδέλλα έμειναν από χθες χωρίς νερό, αφού το αντλιοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή του Αλεποχωρίου είναι σκεπασμένο από νερά. Ήδη με ενέργειες του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χρήστου Κισσούδη, σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο Πασχάλη Αδαμάκη και τον δήμο Διδυμοτείχου, θα μοιραστούν παλέτες με νερά στους κατοίκους