Μηταράκης: Δόγμα διαίρει και βασίλευε. Τηλεφωνεί σε θεσμικούς για να στηρίξουν το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Μηταράκης: Δόγμα διαίρει και βασίλευε. Τηλεφωνεί σε θεσμικούς για να στηρίξουν το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

 

Το δόγμα διαίρει και βασίλευε εφαρμόζει στα μουλωχτά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, προσπαθώντας να μειώσει τις τεράστιες αντιδράσεις που υπάρχουν για το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που πάει να κάνει στον Έβρο.

 

Λειτουργώντας και δικαιολογώντας απόλυτα τον τίτλο “πολιτική ποντικομαμή” που του απέδωσε το Evros-news.gr kai τον έχει ενοχλήσει πάρα πολύ, φροντίζει να τον επιβεβαιώνει συνεχώς. Τηλεφωνεί ξεχωριστά σε θεσμικούς του νομού μας, βάζει την… ίδια κασέτα και επαναλαμβάνει τις γνωστές απόψεις του και την προκλητική του επιχειρηματολογία. Προσπαθεί να τους πείσει να συμφωνήσουν στην επέκταση και δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, γιατί καινούργια δομή θα είναι ουσιαστικά.

Το κάνει όχι μόνο σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, δημάρχους και άλλους θεσμικούς του νομού, αλλά γενικότερα και σε ανθρώπους που θα ήθελε να μειώσουν τις αντιδράσεις τους και να… στρογγυλεύουν τις απόψεις που έχουν εκφράσει και είναι κάθετα αντίθετες στην επιχειρούμενη κυβερνητική μεθόδευση. Το έκανε και πριν την τηλεδιάσκεψη που είχε χθες με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού την παραμονή της τηλεφώνησε προσωπικά σε αρκετούς δημάρχους. Θέλησε να τους πείσει πόσο… καλό θα κάνει στον Έβρο να τριπλασιάσει την χωρητικότητα της υπάρχουσας δομής του ΚΥΤ Φυλακίου, γεμίζοντας με περισσότερους λαθρομετανάστες την περιοχή, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη με τους Προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών της Ν.Δ ή ΔΕΕΠ όπως ονομάζονται πλέον, όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ.  Αυτοί στη συνέχεια εξέδωσαν την γνωστή.. γλυκανάλατη και προκλητικά ουδέτερη ανακοίνωση, με την οποία δεν τοποθετούνταν ξεκάθαρα εναντίον του ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ που πάει να γίνει στον Έβρο.

Το έκανε μαθαίνουμε και με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος που είναι από τον Έβρο αλλά και τη Θράκη γενικότερα. Επιχείρησε “μασάζ” όπως αποκαλείται στη δημοσιογραφική γλώσσα  η προσπάθεια να πείσει κάποιους να αποδεχτούν όσα προκλητικά και κατάπτυστα λέει και επαναλαμβάνει. Ζητώντας προφανώς να τα μεταφέρουν όπου μπορούν, μήπως και αλλάξει το κλίμα και μετριαστούν ή και να καμφθούν οι αντιδράσεις. Μάλιστα  ο κ.Μηταράκης όταν βλέπει ότι κάποιος εκφράζει έντονες αντιρρήσεις, δεν διστάζει να λέει και διαφορετικά πράγματα μέσα σε λίγα λεπτά, επιβεβαιώνοντας ότι δεν πρέπει κανένας να του έχει την παραμικρή εμπιστοσύνη. Άλλωστε χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επιστολή που έστειλε την Κυριακή στον Πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ Βασίλη Μαυρίδη, όπου ανέφερε ότι δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των προσωρινά διαμενόντων στο ΚΥΤ Φυλακίου και την επόμενη μέρα επέμενε ότι θα αυξηθεί σε 1.500 από 600 που είναι σήμερα.

Όπως θυμάστε, κάποιοι την περασμένη Δευτέρα… πανηγύριζαν γι’ αυτό και διεκδικούσαν μάλιστα “δάφνες” συμμετοχής στην αλλαγή της στάσης του αρμόδιου υπουργού, επειδή όπως έλεγαν σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις τους, μετέφεραν τις αντιδράσεις του κόσμου στον Γραμματέα της Ν.Δ, τον Σαμοθρακίτη Γιώργο Στεργίου. Κι αναφέρομαι ξεκάθαρα στον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Έβρου Άκη Παρασκευόπουλο, που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Σταύρου Αποστολίδη και παρίστανε τον… θριαμβευτή. Λίγο αργότερα βέβαια με όσα είπε στην μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση ο Νότης Μηταράκης, “άδειασε” τόσο αυτόν όσο και εκείνους που τον πιστεύουν και δίνουν βάση σε όσα προς στιγμήν λέει αυτός ο “πολιτικός σαλτιμπάγκος”. Γιατί έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως επιμένει στα 1500 άτομα.

Κι επειδή αναφερθήκαμε στην συγκεκριμένη συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες με την συμμετοχή 4 Εβριτών δημοσιογράφων, να επισημάνουμε ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τηλεφωνεί και σε δημοσιογράφους και προσπαθεί να τους πείσει για τις απόψεις του. Το έκανε και με τον υπεύθυνο του Evros-news.gr, τον Κώστα Πιτιακούδη, ο οποίος όμως του επανέλαβε αυτό που γράφουμε: Ότι είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στον Έβρο, αν δεν ΑΚΥΡΩΣΕΙ παίρνοντας πίσω την απόφαση-ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ για την επέκταση-δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

 

Ένα σχόλιο

  1. είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στον Εβρο. ΜΠΡΑΒΟ κ. Πιτιακούδη,

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*